Prijava

Hipoteticko pitanje: ako mozes da zamislis sebe u 2060toj, kao coveka od 70-80 god, i da Srbija i dalje postoji, jel ce se o Vucicu u udzbenicima uciti kao o recimo Nikoli Pasicu, Titu, (Djindjicu?) danas u nekom pozitivnijem svetlu, ili ce se uciti kao sto ce Rumuni o Causesku, Nemci o Hitleru itd.

Ja recimo mislim da kao narod ne umemo da baratamo bas najbolje demokratijom, i da cim se pojavi neko ko izgleda kao da zna sta radi prosecnom coveku, ostaje bas dugo tu ako ga neko ne ubije. Recimo, reko bi da smo na trecini, cetvrtini Vucicevog prisustva u vlasti, kao Milo, jer vuce nepogresivo korake koji ga zadrzavaju tu gde je, bez obzira na bilo sta. Samim tim, kad neko ostane toliko dugo ima priliku da prisvoji stvari koje se desavaju same od sebe kad prodje dosta vremena, i eto njega kao nekog ko je uradio nesto u istoriji. Kao Tito na primer sto je imao dobru situaciju, optimisticnu naciju nakon rata i sedeo tu dovoljno dugo i danas jedemo govna da je nesto on licno kao uradio.

O tome pricam, bude dovoljno dugo i onda prisvoji sve dobro sto se desi u medjuvremenu.

Ni jedno, ni drugo. Ova zemlja nije imala boljeg političara od Đinđića, ni goreg diktatora od Tita, ni veću vezaru od Ćosića, ni goru ložanu od Slobe, ni smešniju pojavu od Tome (eeeej Toma predsednik)...Vučko je od svega pomalo jbg.

Jel ovo ono u onom selu izmedju loznice i sapca haha najjaci bilbord sto puta sam prosao tuda

djindjic bi bio isti kao vucic da je ostao dugo kao vucic na vlasti. isti potezi, ista politika, samo drugacije zapakovano.
vucic poprilicno dobro nastavlja tu politiku, ne znam sto njih dvojicu razdvajate. ako si bio za djindjica, sta je problem sto je ovaj a ne onaj, ako im je ekonomski program i politika ista?

jeste ovo nepopularno, ali je tako. djindjic je ostao zapamcen kao odlican politicar zato sto je ubijen brzo nakon sto je ustvari dosao do vlasti, i onda ga se secamo kao opozicionara a ne kao vladara, i naravno da je dobar, svi opoziicionari imaju odlicne ideje dok ne dodju na vlast, i kad nekog ubiju na brzinu, ostane secanje na ideje, a ne na realizaciju.

Molim te nastavi stavljati znak jednakosti izmedju Djindjica koji nije hteo da razgovara o Kosovu i koji se 2002 okrenuo Rusiji i zato platio glavom i ovog usljivog izdajnika placipicke

ne branim vucicevu/djindjicevu politiku, da se razumemo, to je krs, samo kazem, ako si dovoljno kratko ili dovoljno dugo na vlasti ostanes zapamcen u dobrom svetlu.

ovaj rezim je koristan iz nekoliko stvari - pokaao je ko su ustvari ti kvazinacionalisti, da su u pitanju nagori izdajnici jer eto njima je dozvoljeno da izdaju... takodje. pokazano je narodu ko je ustvari Seselj, americki spijun i Hrvat cija je misija bila da ocrni Srbe i Srbjju maksimalno

ja ne verujem da je tito bio spomenut vise od dva puta u udzbenicima iz istorije dok sam ja isao u skolu.mnogo bitnije licnosti su karadjordje, milos obrenovic itd vucic moze da se spomene samo da je vladao od tad do tad a nece ni to ako se ne budu menjale granice dok je na vlasti

Zato je stari vek mama. Ukupno bilo pismeno 17 ljudi, od toga 16 pisalo istoriju koju naloži pobednik. Naravno, možeš pronaći pisanija sedamnaestog, ali onda si autor Car, rispekt za čoveka

Ogromna vecina istorijskih stvari koje ucimo je potpuna izmisljotina, prvenstveno sto se tice politike, vladara i generalno stvari vezane za tu tematiku, a to nazalost i cini vecinu istorije. Moguce da su odredjene socioloske teme istinite, ali ipak sazaljevam sve te istoricare ciji je zivot, odnosno ono sta misle da znaju baziran na lazima i nebitnim cinjenicama.

A najjaci su tek oni koji traze alternativne knjige, retke stvari koje eventualno nisu mejnstrim, navodno da cuju drugacije misljenje pa na osnovu toga donose zakljucak kao da je nesto istinito. Hahah sta to moze biti nego subjektivna ideja istine, pa jebote imas sad situaciju gde je potpuno jasno da nam je predsednik izdajnik pa opet ima neke glasace, zamisli da nadjes nesto od pre 300 godina i uzmes to kao istinu. Kao eventualnost da, zato bih ja zabranio bilo sta u istoriji da se zove faktom, vec bi uvek moralo nositi prefiks eventualno jer istorija i nije nauka vec uglavnom izmisljotina, a oni kojima je to struka su kvaziintelektualci.

Pa ne znam da li sam nekad video da neko piše ovoliko o nečemu, a da nema blage veze sa temom. Istorija ne funkcioniše po principu "a vidi evo je knjiga neka, šta piše, Sauron hteo da zavlada Srednjom Zemljom pre vremena ljudi, znači nekad su postojala magična bića". Postoji nešto što se zove istorijska metodologija i zahvaljujući njoj se ne uče gluposti raznih Deretića, mada je to verovatno previše kompleksno za tvoj mozgić.

Zato je stari vek mama. Ukupno bilo pismeno 17 ljudi, od toga 16 pisalo istoriju koju naloži pobednik. Naravno, možeš pronaći pisanija sedamnaestog, ali onda si autor Car, rispekt za čoveka

I ovo nije baš tačno brt. Imaš primer Prokopija koji je bio Justinijanov čovek, hvalio ga javno na sva usta, a sa druge strane napisao delo "Tajna istorija" gde ga je opljuvao kao zadnjeg papučara, a njegovu ženu Teodoru predstavio kao zadnju kurvu koja se gengbengovala.

Vučić ulazi u istoriju kao veliki srpski državnik ili ne?

Zavisi, mnogo je faktora. Miloš je bio nepismeni seljak koji je jebao majku narodu pa je opet ostao upamćen kao veliki državnik jer je izgurao široku autonomiju.

Zavisi, mnogo je faktora. Miloš je bio nepismeni seljak koji je jebao majku narodu pa je opet ostao upamćen kao veliki državnik jer je izgurao široku autonomiju.

ali ne zvanicnu autonomiju kosova ko ovaj sad aghaghgahga

dzonimir je botina jebena otkrio se hahaha

el dobar sandwtch bootino ahahahaahaha

jebote sta smo docekali da nam informerci prodaju spiku da psiho ima da bude upamcen eventualno, mrs bando sendvicarska

Na na na na liga šampiona liga šampiona liga šampiona :)