Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Ne može ovako, zajebi. Zbog ovakvih stvari sam i zaratio prošli put (nažalost i sa Kaizenom prema kom sam bio naročito neprijatan, mada mi čovek u principu ništa nije skrivio, no ko ga jebe - birao je kretene za moderatore i od dosta dobrog sajta napravio golo govno. Većini ljudi koji ovo čitaju verovatno je teško da predoči sebi - ali sajt je nekada okupljao mnoštvo kreativnih ljudi koji su razmišljali i delili izvesne ideje, diskutovali o njima. A kreativni, inteligentni i obrazovani ljudi, okupljeni oko bilo čega, menjaju svet i društvo nabolje. Ako za trenutak umesto u ekran pogledate kroz prozor, shvatićete da je mesta koja okupljaju ljude sličnih kvaliteta oko vas jako malo. Sajt je imao izvestan potencijal koji se projebao, postalo je gubljenje vremena, no nebitno, nisam ga napustio zbog toga.
- Drugo, priču o "vlasništvu sajta" neću ni da komentarišem. Žao mi je što sam uopšte dozvolio sebi situaciju da ulazim u konflikt sa ljudima oko bilo čega, i što sada sedim i gubim vreme ovde, kao da ga već nisam izgubio dovoljno (zapravo napala me neka prehlada pa ionako nemam pametnija posla).
- Pošto, na kraju krajeva, ljudi ovde nemaju ideju zbog čega sam uopšte tražio da mi se definicije obrišu (kao da je uopšte važno i kao da imaju ikakvu vrednost), možda bi trebalo da objasnim neke postupke. Ne možeš uzeti polu-pismenog čoveka iz naroda i dati mu šaku vlasti, to je najgora vrsta ljudi. Dogodilo se to da mi je neko u izvesnom trenutku pobrisao odredjeni broj definicija, koje su nestale bez traga - verovatno iz najobičnije obesti. Problem je u tome što mi je trebalo dva dana da to skontam (tražio jednu definiciju koja mi je bila naročito draga (Pasje popodne), nisam mogao tačno da se setim o čemu se radilo ali je u meni budila nekakav neodredjeni utisak i želeo sam da je pročitam ponovo). I provedem dva dana listajući po definicijama ko budala, misleći da sam je preskočio, pošto ih je bilo ko govana i ovako i onako. Odem na groblje, i vidim da su mi pobrisane neke definicije koje su godinama pre toga bile definicije dana i imale skroz dobar skor. I za to mi se u principu savršeno jebalo, nije mi stalo do toga odavno - ali brate - ne možeš da radiš takve stvari čoveku koji je tu straćio 5 godina. Da je tako nešto uradio Surovi ili BLek Hol, Džimi - neko od matorih autora koji su zapravo umeli da razmišljaju, verovatno bih razumeo, mada sumnjam da bi se neko time uopšte i bavio, na kraju krajeva ti ljudi su ih i poodabirali. Jedna se koliko se sećam ticala mts-a, što je valda bila loša reklama za sajt, jebem li ga. No mod garnitura je tih dana bila mahom vrlo očajna (od Vučićevih spavača u bulji do stvarno polu-pismenih ljudi, doduše sa Agilnim i još par izuzetaka koje sam zaista cenio). Elem imao sam utisak da se neki papak ispišao po meni (moš misliti) i tražio od ekipe da reaguju. U čemu i jeste najveći problem, pošto se ispostavilo da se ostatku kompanije živo jebe da bilo šta preduzme - neki su me čak i podjebavali. Tu sam stvarno ispizdeo.
- Juče me kontaktira jedan autor posle brdo godina na fb, iz čista mira (čemu sam se u suštini obradovao pošto mi je iz izvesnih razloga bio drag, iako ga lično nikada nisam upoznao). Ulogujem se, ni sam ne znam zašto, i skontam da mi je vraćena polovina definicija (potpuno selektivno, zbog nekih me je na kraju krajeva pomalo i sramota :) Neke druge, koje su mi pomalo i simpatične ostale su na groblju. Nebitno. Nervira me sve to, nenormalno je. Ako već hoćeš da preuredjuješ i oživljavaš sajt nadji način da dovučeš nove, kreativne ljude. Sasekao si svaki oblik kreativnosti, ukinuo postere kako ljudi ne bi mogli da se sprdaju sa političkom garniturom koja te je možda pomalo i nagazila (šta možda, nagazila, znam od drugih moderatora kakvih situacija je bilo), jednom rečju proterao 80% ljudi i sjebao priliku da unovčiš sajt, mada su, po svemu sudeći, prilike za to postojale pošto su se ovde već kačili pežo, telenor i neke druge firme koliko se sećam.
- Ovako stoje stvari - ili vrati to Pasje popodne sa tog nekog bek-ap groblja, ako postoji, ako ne - vrati je svejedno, jebe mi se na koji način. Ili briši sve koje su vraćene (ovaj poslednji, komični potez vraćanja 200 definicija stvarno neću da komentarišem). Briši, sve. Ne mogu reći da mi je potpuno žao što sam sprcao toliko vremena ovde, na kraju krajeva upoznao sam neke super ljude. Žao mi je što sam se trudio oko bilo čega.
...Da ne bih morao da ustajem iz mrtvih :)
Melk, o čemu se radilo u toj defki "Pasje popodne"? Evo, obavesticu Kaizena, nije da ga nema kao pre...
A voleo bih i da direktno kažeš ko se to od modova izivljavao nad tobom, sprdao, brisao defke itd. Mislim da je jako bitno da to izađe na videlo i padnu maske jebene, već više jednom. Inače, razumem te potpuno u tvojoj frustraciji, razumi i ti da brisanje definicija nekako nije opcija. Ali hajde da zajedno vidimo koje je najbolje rešenje.
Pozz i brzo ozdravljenje :)
Izgleda da više nema te definicije na groblju. To jedino Kaizen može u potpunosti ukloniti, moderator je eventualno editovati u crtice dok je živa i poslati na groblje, ali takve ne vidim.
Ne mogu sad da se setim kako je to izgledalo, da li ih je Kaizen u potpunosti uklanjao kada ih je brisao i šta ste se vas dvojica zapravo dogovarali.
Ne znam tvoje razloge, ali sajt je i ovako osiromašio, a bez tvojih 1000 definicija će to biti još drastičnije.
S prvim pasusom se potpuno slažem. Vukajlija je zapravo pre par godina postala Srbija u malom, umesto da je drugačije, da je ovde ono malo dobrog iz Srbije na jednom mestu.
Jebe mi se baš, nemam pametnija posla nego da se bavim tim stvarima i ljudima :) Ni to što "nije opcija" mi ne znači naročito mnogo pošto ni prošli put nije bila opcija.
Radi se o psu koji ceo dan leži na dvorištu vezan za drvo, sa glavom na šapama, gleda pred sebe odsutno (leto, vrućina, nema nigde nikoga, nema na koga da laje niti gde da ide pošto je vezan) i čeka večeru. I tako svaki dan. Ali ne mogu da se setim koja je bila poenta - uglavnom to je jedna od definicija kojom sam bio naročito zadovoljan - sažeta, uredna neduhovita i sama sebi dovoljna, koliko se sećam imala je i dosta pristojan skor, nekim ljudima se takodje dopala. Bila je to zapravo nekakva opservacija ljudskog života i prolaznosti kroz prizmu jednog seoskog džukca, ali mi je ta ideja u glavi potpuno neodredjena i danas - nešto me je kopkalo i želeo sam da bacim pogled na nju, to je sve. Zato sam je i tražio dva dana, u suprotnom ne bih ni skontao da neke fale. Ne znam zašto je neki papak baš nju obrisao, zaista.
Nemoj pogrešno da me shvatiš ali vraćanje mojih definicija je potpuno pogrešno - ispada da sam se ciganio i maltretirao jadnog čoveka za džabe. Potpuno besmisleno. I sam sam imao više besmislenih i suvišnih postupaka ali moram stati iza njih, šta mi, uostalom, drugo i preostaje. Pogreši čovek :) Ne starno ako čovek izrazi želju da mu se sve pobriše ne vidim u čemu je tu problem - stvari koje sam ovde pisao ionako ničemu ne doprinose, može se komotno i bez njih. Mislim da u najmanju ruku nije fer da neko na taj način postupa sa bilo čijim definicijama i ostalim - ispravljaš, brišeš, vraćaš...Zajebi to, jednostavno nije u redu. Na kraju krajeva neko je uložio trud i vreme u sve to, ma kako banalno izgledalo. Ponavljam - da je to uradio neko pametan (ili da ih je sahranio tipa Surovi, iz nekakvog čudnog zadovoljstva koje opet donekle i razumem), u redu - zanimljiviji su, kreativniji i generalno bolji autori. Mada bismo se svejedno mačevali. Ovako jebiga. Uostalom ljudi koji su mi oživeli neke defke, koje su baš sranje, neke druge su ostavili sahranjene. Nema smisla. Briši, sve.
Gle, Agilni živ i zdrav i jaše na sajtu, zdravo dobri čoveče. Hvala Prof za ozdravljenje, bajdvej. Jebiga Ag šta da ti kažem - sajt nije osiromašio sam od sebe. Ako je spao na to da se oslanja na mojih 1000 definicija koje su mahom vrlo prosečne i krajnje izlišne (imao sam neki dogovor sa Motikom da ga prestignem pa sam pisao sve i svašta), onda treba izgasiti ne samo jedan penzionisani profil već ceo sajt. Da valja dovlačio bi nove ljude, za čim po svoj prilici i nema nikakve volje. Složićeš se da je današnji sajt baš sranje, nikad lošije nije izgledao i manje nudio.
Briši! https://www.youtube.com/watch?v=67M2YsNnXSg
Apsolutno se slažem, a opet, tako malo je (bilo) potrebno da bi živnuo, a za sad već nisam siguran. Postojao je jednodnevni eksperiment dok sam još moderisao. Bio je prvi septembar, valjda 2015. godine, u istom danu je pisalo, komentarisalo i bilo aktivno mnogo starih autora kojima je stalo do sajta, a do kojih smo mogli doći (eto, može se pronaći na kalendaru definicija, pa uporediti sa bilo kojim danom pre toga). Čak su se, videvši sve te definicije, ulogovali i neki neočekivani autori i pokazali da mnogi i dalje prate iz off-a, samo neće da se valjaju u blatu. Svi smo se tada složili da je falilo samo Kaizenove volje da se neke stvari unaprede i na neke pojave, uz njegovo aminovanje, adekvatno reaguje... ali je bio gluv čak i tog dana i nezainteresovan. Čak i plašljiv. To je bio poslednji trzaj posle kojeg sam i ja odustao. Aktivan na momente jesam, ali bez nekog posebnog entuzijazma.
Današnje stanje je samo posledica.
Inače, vole ljudi da klikću na dugme "nasumična definicija", tvoje daju makar neki diverzitet, ako nećeš da se složiš da je svaka kvalitet (malo kome svaka i jeste takva). Šteta kako god okreneš.
@Бадвајзер, ма може пола пола сад има 800, сви срећни, а и за Пану може ник, ал на ћирилици, то би било фер.
Naravno da se uplašio, i potpuno ga razumem zbog toga. Sa nekim ljudima se ni ja ne bih zajebavao, uostalom znaš gde živimo. Mislim da su zbog opomena prvo stradali posteri, ne sećam se više ko mi je od mod ekipe to pričao pošto me nije ni zanimalo. Ali onda lepo staviš ključ u bravu i zatvoriš kafanu, ne ovako. Sajt može da se pokrene i oživi, naravno, ali moraš stati iza njega. Ovakav je najbezbolniji, pošto je potpuno bezopasan a nisu morali da ga likvidiraju. Neću da budem deo toga, gadi mi se. Kakav si inače ti? Uspeo da kupiš neku garniseru na Banovom Brdu od para što si mako dok si bio moderator?
Melkijades nisam se nadao od tebe da me ovoliko ne volis.
Tebe ne volim, tebe obožavam! Dje si rodjeni, jebo te avion pun žena, ti i dalje ovde?
Ništa Banovo brdo i ta turska strana grada. Samo Austro-Ugarska!
Iznajmljujem, jbg. Nismo hteli ni žena ni ja kod roditelja da se guramo, već smo tačno na pola puta između mojih i njenih, a oni neka su živi i zdravi što duže, ovako ćerka ima i babe i dede, a mi srećni što nismo sa njima za samo 150€ mesečno :D
Još krckam moderatorsku zaradu, čuvam za krizu srednjih godina, kad ću da budžim spojlerima, felnama i neonkama svog korejskog Ševroleta.
Dakle, dobro je :)
A i tebi što brže ozdravljenje, što reče Prof, šta god da je u pitanju.
malo se malo svadjamo, malo se malo mirimo
Obavešten gazda, nadam se da će da se javi...
O pa fino zvuči Agilni, fino zvuči. Dao Bog zdravlja, uvalio se ti u prijatnu klimu :) Žao mi je što se uvek ovako rastajemo, ja sam ovde izgleda nešto kao "Poslednja ekskurzija" - ništa sisa i dupeta al zato horor i drama, kraj, i onda sledeći nastavak, otprilike jednak kao i prethodni :) Žao mi je što sam Kaizenu uputio neke teške i pogrdne reči, zaista. No takav je bio trenutak. Valda je ovo kraj.
Sledeći put onda mora u 3-D, čisto da se malo unapredi, pa kad god...
Kad god ;)
@Бадвајзер, ма може пола пола сад има 800, сви срећни, а и за Пану може ник, ал на ћирилици, то би било фер.
Може. Још боље тако.
Posteri su nekih godinu do dve bili kul, posle toga su se pretvorili u Blic komentare sa sve slikom i počeli da budu ubedljivo najbednija strana sajta. Reakcije su imale još kraći rok trajanja. Trebalo je možda ukinuti opciju pravljenja postera, a sačuvati stare, ali uglavnom, sekcija sajta koju je trebalo spaliti.
Ne znam za Pasje popodne, ali znam za "Pasji život" Gospođice Obrenović, pa ako nije tvoj dupli, onda jebem li ga.