Prijava

Ponekad kad vidim na primer tri babe trizanke (valjda se tako zove kad su 3) na klupi ili kad upoznam nekoga ko se preziva Kruškonja, ubeđen sam da smo u simulaciji.
Ali češće mislim da ne postoji ništa, možda neki stodimenzioni prostori, gde žive stodimenzioni ljudi, doručkuju stodimenzioni burek i boli ih njihov stodimenzioni za nas, nevidljive smrtnike i neće sa nama ništa da imaju, jer 100 >> 3

Da li je prelejm da sada napišem:
Ref. 2x
Verujem u ljubav
za nju dajem sve
i suze i vino
ispijam zbog nje

Pucaj si u nozdrvu

Знам за два случаја погибије возача мотора и аутомобилима у ауту и на мотору чији су власници такође погинули у саобраћајним несрећама са тим возилима..

Verujem u boga ali ne kao u mog spasioca neko kao u trola nekog sto je resio da me prca da se sprda sa mnom, u svadji smo trenutno mozda se izmirimo narednih godina

има нека сила

Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ
ἀοράτων.
Καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα
πρὸ πάντων τῶν αἰώνων·
φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι'
οὗ τὰ πάντα ἐγένετο.
Τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ
σαρκωθέντα
ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα.
Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.
Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς.
Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.
Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.
Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν,
τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον,
τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον,
τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν.
Ὁμολογῶ ἓν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.
Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν.
Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
Ἀμήν.

Ja verujem u energiju brate ima neka energija

Jel te to dzimi i burzum učili da troluješ

čuo sam da je gambi jebo u burzumovim patikama. jel to nešto kao ono što je neko izašo iz onoga šinjela od onog pisca ili...? moze objašnjenje unaprijed fala.

Гамби је брисао усрани шупак после кењаже Џимију.. језиком

Mnogo ste me istrolovali jbt plaky

Neko sve gore gleda, postoji nesto, ovo bi moglo za Sirotinjska spika al sve u svemu postoji nesto samo to neko zove Bog,Alah,Buda , kako god

Ovi što kažu da je Bog energija, a neko pitao: a što ga ne tražite onda u termoelektrani.

Nije energija samo u termoelektrani. U termoelektrani dobijamo energiju iz nekog drugog oblika energije. A taj neki drugi oblik energije je dobijen iz nekog trećeg itd. Pitanje je onda odakle potiče energija.

Ili šta je energija. Ali kad se pitaš šta je Bog, ili šta je energija, dobijaš ovakve odgovore, recimo sposobnost da se vrši rad, ili natprirodno svemoćno biće. To su više opisni odgovori, tako da, kad u izjavi "Bog je energija" članove iskaza zameniš njihovom definicijom i proširiš, dobijaš: Svemoćno biće je sposobnost za vršenje rada. Nekako mi to ne zvuči lepo.

A onda neko kaže: ne, Bog nije biće, jer bog je energija. Dobro, onda dobijaš iskaz: Ono za šta su ljudi verovali da je svemoćno biće u stvari nije biće, već sposobnost za vršenje rada. Ne zvuči dobro. Ali, hajde, da prihvatimo to, ali šta je "rad"?

Ne zvuči tačno samim tim ne zvuči ni lijepo. Zato odgledaj onaj video, upravo o tome pričaju.
Nije nauka savršena i ne može uvijek da posluži u opisivanju. Pogotovo u opisivanju misterija. Zato ta rečenica ne zvuči tačno i lijepo.
Jer Boga(svemoćno biće itd) - misteriju, pokušava da objasni naučnim definicijama koje su egzaktne samo u malom domenu. Nauka je naš način opisivanja stvarnosti. Odgovara na pitanje Kako ne Zašto.

Ta definicija energije je naučna definicija. Naivno je misliti da nauka, koja nije uspjela da spoji dvije suprostavljene teorije fizike, može da opiše Boga. Za sad.

Sasvim tako, ali ta floskula - Bog je energija, to je kod nekih postala eto tako dogma, valjda je nju ejdž u pitanju. Šta je Bog? Bog je energija. Proglasi se to kredo, i čemu objašnjavati dalje :)