Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ne zvuči to toliko loše samo ako se čovjek zaustavi u daljem naučnom tumačenju rečenice. Klasičnom fizikom ne definitivno, kvantna ima dobrih analogija. Ali samo zato što je i ona misterija. :)
Bog je misterija, ne mogu ga izmjeriti metrom.
EDIT: Ali što više saznajemo, naučno i filozofski, misterija je manje. Znači mi Boga smanjujemo? Znači kad neko kaže: Moj Bog je jači od tvog ustvari govori da je on gluplji od tebe.
I ostale metode zaključivanja... :D
Zato sam više pristalica apofatičkog pristupa :čeka da se neko pojavi i kaže šta sereš s tim fensi rečima: :)
:)
Lijepo je objasniti ipak. :) Ne samo reći.
Toliko je teško jezikom nešto reći, hiljadama riječi i izraza. Još je teže sporazumjeti se.
A ti kažes tako jedan izraz o ozbiljnoj temi. Nije dovoljno. Daleko od toga.
što se mene tiče sve što ođe pišete je kenjanje radi kenjanja, neće nahraniti nikog, neće povećati platu nikom, neće riješiti nijedan problem osim što ćete se vas dvoje osjećati bolje iz nekih meni neshvatljivih razloga i to je u redu jer u isto vrijeme ne činite ništa loše, to je vaše vrijeme i vi imate pravo da odlučite kako ćete ga potrošiti.
Guglala sam. U matematici postoji sličan pristup dokazivanja tvrdnji.
Negativni pristup, pričanje o Bogu kroz ono što on nije, al opet to vraća na energiju, božje energije, kroz koje jedino možemo da saznamo Boga. Ne znam zašto se zamlaćujem teologijom kad baš i nisam vernik :)
Nijesi vjernik je tvoj stav o misteriji?
Samo pitam. :)
Paninaro, otkud ti ideja da ja ovde kucam nešto da bih nekom povećao platu ili nahranio nekoga. Kucam što mi se kuca, uostalom, ništa ovde što je napisano neće nikome rešiti probleme. Ljudi pišu ono što ih interesuje. Iz nekih meni neobjašnjivih razloga, to je ono što me interesuje. Jebi ga, nekom je neshvatljiva tema o košarci, ali poput tebe, ja milostivo dopuštam da ta tema postoji i da ljudi pišu na njoj.
Svako ima pravo da odabere svoj odnos prema toj misteriji, naravno. Meni se dopao Aleksandar Zečević, ono što je rekao i ono što je napisao. Kao naučnik.
Da paninaro, ovo se zove zabava, ne humanitarna akcija.
Ali zabava zbog koje sam par minuta gledala zamišljeno u ukrašenu jelku. Razmišljala sam o onome što sam pročitala i što sam napisala. Dakle nešto se desilo.
Misterija postoji, sumnjam u svoje mentalne kapacitete da se bavim njome, u tom smislu, ne mogu reći da verujem u Boga. A na neki način sam mistik, ne zato što sam birao, već po iskustvu, kad se ukaže ono što ne možeš da izrekneš, pa uzmeš da naslikaš, napišeš slikovito, ili jednostavno da se napiješ od tuge zato što ne govoriš jezikom koji to može da izrazi :)
ok je to dok ne počneš da zajebavaš druge. nisam ja mnogo pametan ali kapiram da vi pametni oćete da me odvučete na meni nepoznat teren i da me ugušite u toj vašoj kaljuzi.
košarku (i opšte sportove i kladionice) ni ja ne pratim ali vidim da mnogo srdžbe ima tamo i mnogo mi je žao zbog toga. ali ne mogu ja sam sve da promenim.
Njome se bavi svaki naučnik, umjetnik, filozof, pisac... Što znači da ima razne oblike, iz našeg ugla.
A njome se ne bi bavili kada bi tačno znali šta je. Napisali bi knjigu, štampali u hiljade primjeraka i to je to. Knjiga bi se zvala Misterija, samo što bi Misterija prestala da bude misterija tada.
Dok to nije, dok nije riješena, njome se svi bave.
Zaljubljenik sam i vjernik u Misteriju, nadajući se da će takva ostati što duže. :) To kaže Aleksandar, to sam i ja mislila. Opet preporučujem onaj video.
Jebi ga, nisi pametan samo zato što nosiš cvikere i čitaš neke tamo knjige sa neštotamoung rečima. Ja verovatno ne bih mogao da radim ono što ti radiš. Jednom su mi u vojsci dali da komandujem vodom zašto što sam "pametan", dobro je što su svi ostali živi.
Kako "dok nije rešena"? Zar konsenzus nije da je nerešiva?
Možda, nemam te informacije. Nije to ni bila poenta.
Hoću da kažem da dokle god postoji misterija, ljudi će se njome baviti. Ili je bolje reći: Dok postoje ljudi, baviće se misterijom.
Kako je ovaj Valdemar stalozen covek, volim te, nohomo
Vjerovatno je nerešiva u vremenu trajanja čovječanstva. Nadam se da je tako. Jer je ima previše, i u nama i oko nas.