Prijava

I only believe in about 12.5% of the Bible.

I'm an 8theist

Kakva je zatucanost vladala u srednjem vijeku da se proculo da jedan narod ima veće dlake oko čmara od drugog, momentalno bi bili na krv i nož. Mada si upravu da je vjera bila uzrok ratova, krizarski ratovi su najjasniji primjer.

Kakav si car, i nisam verovao da zbog toga su izbili krstaski ratovi.

Pripadam jednoj nekonvencionalnoj religijskoj grupaciji, suviše komplikovana priča. Ukratko, vrhovno božanstvo nam se zove Đoto. Divimo se njegovoj kosici koja prevazilazi i Samsonovu.

U dobre krilne centre da dolaze plus protiv Oklahome

Ево пошто се релативно тиче теме имам једно питање. Елем, у којој абрахамској религији се проповиједа божанство Јахве? У више текстова сам видио повезнице истог и са хришћанством и јудаизмом, а у некој мањој мјери и са исламом. Ја сам мислио то исто што и Јехова али изгледа да није.

Ovo su zamisli Gurđijeva (George Ivanovich Gurdjieff), njega je slijedio Ouspensky, a Ouspenskyog Aldous Huxley (Vrli novi svijet)
Kada bismo imali VOLJU, tada bismo kroz nju već znali budućnost jer bismo tada stvarali našu budućnost onako kako bismo željeli da bude.
Kada bismo imali SUDBINU, također bismo znali o budućnosti jer sudbina odgovara TIPU čovjeka.
Ako je tip POZNAT, tada njegova sudbina može biti poznata, a to znači, i prošlost i budućnost.
Ako želimo da SUTRA bude drukčije, onda se moramo potruditi da DANAS bude drukčije.
Ratovi se ne mogu zaustaviti jer kako biste nekoga zaustavili tko želi započeti ratom; a to je ratom (makar bio obrambeni)
Treba se posvetiti samoproučavanju i „snimanju“ vlastitih postupaka.
Intelektualni zaključci su uvijek rezultat usporedbe 2 ili više dojma.
Svaka manifestacija u svijetu je rezultat kombinacije 3 sile. Te sile se zovu Aktivna Sila, Pasivna Sila i Neutralna (Neutralizirajuća) Sila.
Aktivna se zove Prva Sila, ili Sila 1
Pasivna se zove Druga Sila ili Sila 2
Neutralna je Treća Sila ili Sila 3
Prva Sila može da se definise kao inicijacijska sila, Druga Sila kao sila otpora ili reakcije i Treća Sila kao balansirajuća ili povezujuća sila ili tačka primjene.
Ove tri sile se nalaze i u Prirodi i u Čoveku. Kroz cijeli Univerzum, na svakom nivou, ove tri sile deluju. One su kreativne sile. Ništa ne može da nastane bez konjukcije te tri sile.
Konjukcija ove tri sile stvara trijadu. Jedna trijada kreira drugu trijadu, i na vertikalnoj skali i na horizontalnoj skali Vremena.
BIT u čovjeku je ono što je njegovo vlastito. Bit je istina u čovjeku. Bit zna što želi, ali ne može objasniti.
Osobnost u čovjeku je ono što „nije njegovo vlastito“, to jest, stečeno. Osobnost je laž.
Osobnost vidi samo ono što voli vidjeti i ono što mu se ne miješa u život.
SUŠTINA je dublji i autentičniji dio VAS, ali je prekrivena OSOBNOŠĆU koja uopće ne mora izražavati vašu SUŠTINU.
Biti razočaran u RELIGIJU znači biti razočaran u vidljivo i osjećati potrebu za pronalaženjem skrivenog i nepoznatog dijela religije.
Biti razočaran u ZNANOST, ne znači izgubiti zanimanje za stjecanjem ZNANJA.
Kontrola nad TIJELOM počinje kontrolom nad PULSOM.
*
Vjerujem u zakon privlačenja. Ja jesam, ja mogu, ja hoću (bez sumnjanja).
DUŠA se ne rađa sa čovjekom i ne može se u njemu razviti niti se uobličiti sve do se njegovo tijelo potpuno ne razvije. Pojavljuje se i dostiže u vrijeme ZRELOSTI.
PUT FAKIRA
Put fizičkog tijela kojima se razvija TJELESNA VOLJA.
PUT REDOVNIKA
Oblikuje se s religijskoj posvećenosti, ljubavi prema BOGU, stvarajući „EMOCIONALNU VOLJU“.
PUT YOGINA
Kojima se razvija „VOLJA UMA“
Nijedan nije sposoban ništa napraviti jer posjeduje samo JEDNO TIJELO.

Vjerujem u ZAKON PRIVLAČENJA. Naše ciljeve zamišljamo SADA, a ne u budućnosti. Kad nešto želimo napraviti, ne koristiti AKO, već KADA. To znači da smo uvjereni u naše djelovanje i uspjeh toga čina. "Napravit ću ako stignem". "Napravit ću KADA stignem".
Prema Gurđijevu mi smo na 3 razini od mogućih 7. Ovaj svijet je napravilo biće više razine, većeg razumijevanja, ali i dalje ima svoje nedostatke. Najveća razina je energija svemira.

To je u ono što ja vjerujem, Nekima će biti previše, nekima ću biti "kenjast", drugima kvazipametan, neki će me napast, drugi će me dodatno pitat, odnosno istražiti moje tvrdnje... ja na kraju samo iznosim viđenje koje me je oblikovalo.