to što je platio kaznu nema veze, jer svakako planira da se žali višoj instanci, i bilo bi mu nezgodno da u toku tog procesa još se tripa oćel ga ko hapsit
čisto je platio da ih skine s vrata, ne zato što ih priznaje
Au al je ovaj Jova latentni SNSD. I to mi ne smeta, svako ima pravo ma političko opredjeljenje. Ali smeta mi što laže o istorijskim činjenicama.
Dodik živi od proizvedenih kriza. Upravo plaća cijenu lažnih rezultata izbora 2022....nikad nije do kraja ispoštovao ono što je obećao, ni politički ni finansijski. Čak je povukao i kartu Erdogan, ali ni on nije mogao da ga spasi presude. Novi mandatar za predsjednika Vlade je Savo Minić, slijepi poslušnik Dodikovog sina Igora. Ali, na kraju, i to je nelegitimno.
Mene više muči što je Federacija finansijski jača od RS barem pet puta.
Caro i ti si latentni SNS-ovac.
Doskora si govorio, nije bitno ko je na vlasti, može i Vučela, samo da se zna red, poštuju institucije, itd... :) Vjerujem da bi ti bio draži Vučić nego Rumunike, npr.
Čisto kao primjer navodim... :D
Vjerujem da bi ti bio draži Vučić nego Rumunike, npr.
to kazem i sad jer rumunike na vlasti nikada ne bi dovele narod do istinske pobune protiv sistemskog ološa koji je prisutan od 45e na ovamo. Zato je žvala dobar, jer sa njim rejting pada trajno i lažnoj opoziciji.
Ovi iz Unije poslodavaca vazda seru. Razumijem ja da se ne mogu pare stvoriti ako se ne naprave, ako se ne zarade. Ali kod nas su generalno radnici potplaćeni, a vlasnici sebi pune džepove i daju momačke plate direktorima. Za isti tip posla koji sam ja obavljao, u Italijanskom ogranku firme plata je možda i triput veća. Ista firma isto sve. Ne možeš reći da im je tamo veća plata na osnovu bolje tehnologije i veće produktivnosti. Ne, nego što tamo mora da plati, skuplja radna snaga. A kod nas ne mora.
Dodule to pokušava postepeno da mijenja.
Tačno je da će firmama biti teže da ostvare profite ako potroše više na plate. Ali je isto tako tačno da će radnici koji dobiju veće plate moći više da potroše i da kupe više proizvoda tih istih firmi, i tako im povećaju posao.
A firme neće moći previše nabiti cijene svojih proizvoda nakon povećanja minimalca jer se suočavaju sa konkurencijom iz inostranstva.
Osim toga, BiH ne štampa svoje pare, već je marka fiksirana za evro, pa je i po tom osnovu rizik od inflacije smanjen.
Sve u svemu, 1:0 za Dodulea, a poslodavci nek se privikavaju.
I samo napomena za Caru, nije ovo samo priča.
Već je bilo nekoliko dirigovanih povećanja minmalca. I ovi su svaki put kmečali i vikali da je nerealno. I svaki put je to prošlo, i na kraju imalo pozitivan efekat na ekonomske pokazatelje. I nije se povećala nezaposlenost, što je bila osnovna briga.
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
jes sad smeta eu kada mu rekla kupi prnje mejmune
On to priča već 7-8 godina. Nisi u toku.
Kao što i ja nisam u toku sa svim što se dešava u Srbiji.
toliko dugo ga već i maltretiraju, uvode mu kojekakve sankcije godinama. Bukv niđe veze poređenje i davanje međedu veštačko disanje jer kenja po EU.
pa znači da ga malteretiraju zato što već odavno ne igra kako oni sviraju
pa da, ne igra po jasno utvrđenim pravilima. Ali kada mu traže da plati kaznu on ode i plati.
lol
to što je platio kaznu nema veze, jer svakako planira da se žali višoj instanci, i bilo bi mu nezgodno da u toku tog procesa još se tripa oćel ga ko hapsit
čisto je platio da ih skine s vrata, ne zato što ih priznaje
platio je da ga ne ćorkiraju ti isti koji ga i postavili, sad će i diplomatski pasoš da vrati...sledeći dan ode u Bg cela arena ga izviždi
jovor: dodik se bori protiv eu znoooooš
zviždali su ga zbog Vučića a ne zbog njega samog
Popišanko regularno došao u mrsko Sarajevo da tipla kaznu haha
a i to su ljudi koji slabo kopčaju našu poziciju.
To su ti oni u fazonu "što nam Zapad ne uvede sankcije već jednom, da se lakše riješimo Vučića".
U fazonu nebitno da li je nešto dobro ili loše za Srbiju, ako je protiv Vučića, za nas je dobro - i obrnuto.
Kao ono, ajte nas malo bombardujte, kako ćemo drugačije skinuti Žvalu.
Ja mislim da od tog placanja kazne vise ni najveci bosanski srbin krezavac dodikovac nema toliko povjerenje u svoje vrhovno bozanstvo dodika.
U fazonu nebitno da li je nešto dobro ili loše za Srbiju, ako je protiv Vučića, za nas je dobro - i obrnuto.
Kao ono, ajte nas malo bombardujte, kako ćemo drugačije skinuti Žvalu.
pricas gluposti
ljudi su prozreli međeda da je fejk i da samo čini štetu srbima nebitno sa koje strane drine, a koliko vidim i pliduima
evo ovo dodikovci u srb bukv
https://x.com/i/status/1959315514225770665
Au al je ovaj Jova latentni SNSD. I to mi ne smeta, svako ima pravo ma političko opredjeljenje. Ali smeta mi što laže o istorijskim činjenicama.
Dodik živi od proizvedenih kriza. Upravo plaća cijenu lažnih rezultata izbora 2022....nikad nije do kraja ispoštovao ono što je obećao, ni politički ni finansijski. Čak je povukao i kartu Erdogan, ali ni on nije mogao da ga spasi presude. Novi mandatar za predsjednika Vlade je Savo Minić, slijepi poslušnik Dodikovog sina Igora. Ali, na kraju, i to je nelegitimno.
Mene više muči što je Federacija finansijski jača od RS barem pet puta.
ma jovor je i latentni snsovac neaš tu šta
nije za zvalavog ALI
nije za međeda ALI
Caro i ti si latentni SNS-ovac.
Doskora si govorio, nije bitno ko je na vlasti, može i Vučela, samo da se zna red, poštuju institucije, itd... :) Vjerujem da bi ti bio draži Vučić nego Rumunike, npr.
Čisto kao primjer navodim... :D
Mislim sprdam se malo, ali u svakoj šali ima malo i zbilje, pa ti ocijeni sam.
to kazem i sad jer rumunike na vlasti nikada ne bi dovele narod do istinske pobune protiv sistemskog ološa koji je prisutan od 45e na ovamo. Zato je žvala dobar, jer sa njim rejting pada trajno i lažnoj opoziciji.
https://capital.ba/dodik-zbog-politickih-poena-gusi-privredu-srpske/
Ovi iz Unije poslodavaca vazda seru. Razumijem ja da se ne mogu pare stvoriti ako se ne naprave, ako se ne zarade. Ali kod nas su generalno radnici potplaćeni, a vlasnici sebi pune džepove i daju momačke plate direktorima. Za isti tip posla koji sam ja obavljao, u Italijanskom ogranku firme plata je možda i triput veća. Ista firma isto sve. Ne možeš reći da im je tamo veća plata na osnovu bolje tehnologije i veće produktivnosti. Ne, nego što tamo mora da plati, skuplja radna snaga. A kod nas ne mora.
Dodule to pokušava postepeno da mijenja.
Tačno je da će firmama biti teže da ostvare profite ako potroše više na plate. Ali je isto tako tačno da će radnici koji dobiju veće plate moći više da potroše i da kupe više proizvoda tih istih firmi, i tako im povećaju posao.
A firme neće moći previše nabiti cijene svojih proizvoda nakon povećanja minimalca jer se suočavaju sa konkurencijom iz inostranstva.
Osim toga, BiH ne štampa svoje pare, već je marka fiksirana za evro, pa je i po tom osnovu rizik od inflacije smanjen.
Sve u svemu, 1:0 za Dodulea, a poslodavci nek se privikavaju.
I samo napomena za Caru, nije ovo samo priča.
Već je bilo nekoliko dirigovanih povećanja minmalca. I ovi su svaki put kmečali i vikali da je nerealno. I svaki put je to prošlo, i na kraju imalo pozitivan efekat na ekonomske pokazatelje. I nije se povećala nezaposlenost, što je bila osnovna briga.