Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Mozes li da mi objasnis samo kako si na osnovu jedne obicne slike promenio misljenje nekoliko vukajlijasa o svojoj opustenosti. xD
Taman sam hteo da napisem “ma odustajem ja teraj ti sam jebiga, ionako ljudi insistiraju da ti ides u prvi plan a ja da budem u klipovima samo ako bas bas moram” a onda sam video da je ovaj Carl Cox ustvari Dyonsio, jebali smo mater jedan drugom mnogo puta na ovom forumu za sve ove godine, mozda ima subjektivnosti prilicno u njegovom komentaru
Blitz,ostacete vi niko i nista sa takvim stavom.Ko nije harizmatican i originalan samo je jedna obicna riba u okeanu.
@neko-ztj9yudu Na koji stav mislis?
To sto pises za normije i siroke narodne mase.
Pogresno sam ja procitao izgleda,izvinjavam se.
A mozemo za pocetak snimati te neke patrole, podcaste, lajvove, vlogove sto ne zahtevaju montazu ni mnogo opreme i umeca
mali koraci na pocetku.
kad krece premijera bre?
vidim da si pogresno procitao, jer krenem jos detaljnije da objasnjavam sta sam hteo reci i uvidim da zapravo pisem istu stvar.
Lajv je najlakse i meni
patrolu jebenu mora se staviti bar neki uvod animacija od 5 sekundi pre i na kraju videa
vlog arghhhh jezivo to ti prepustam
podcast isto valjda ce se staviti neki intro kurac palac na kraju i pocetku, sa go pro nema teorije podcast da snimam tu racunaj neki lumix od 300e, mikrofon i lampu 50e.
moja ideja za prvi video definitivno podcast u nekom finom temom i jos bar jednom osobom. Da se ljudski to snimi sa top opremom da bude tema o kojoj mozemo mudro stogod reci, malo skecovanja. tek onda patrola (sa kojom sam u velikom problemu jer mislim da je prilicno jebeno doci do bilo koga interesantnog publici). itd itd
Za pocetak neke lokalne ludake zovete u goste.
https://vukajlija.com/forum/teme/74177-maestrovi-tigrovi?strana=52#post_3970181
Hahaha, kako da budem subjektivan? Da hocu da vas napusavam rekao bih kakvi ste kurci obicni, nego sam gledao ono u kolima i kum je vodio pricu uglavnom i bio u fazonu boli me kurac, verovatno zato je i delovao opusteniji.
Nisam rekao da ti ne ucestvujes, nego da kum u pocetku preuzme inicijativu dok se tebi ne opusti guza
Vama u sustini u pocetku treba samo sto vise klipova, necete imati milion pregleda na jednom sad, jebiga. Kad dodju subskrajbovi onda mozete i jedan u pet dana da okacite, boli vas kurac.
harizma, šaljivost > oprema. Od opreme ako već ulažeš bolje na mikrofon obrati pažnju kao prioritet jer je loš zvuk mnogo veći razlog za prekidanje klipa od video kvaliteta. preporuka blue yeti usb mic, jer nije usko specijalizovan ko većina ostalih mikrofona, nego ima neke modove za različite situacije - podcast, intervju, ... da ne zalazim u detalje izguglaj, a i kul izgleda na stolu. Nambr one - Šala, spontanost, opuštencija, smeh, zajebancija... Nabr two - interesantna lokacija, editovanje sa seckanjem, B - roll-ovima, efekti..., pretposlednja stavka rasveta, poslednja - kvalitet kamere.
Biću opet iskren. Podržavao sam (i dalje podržavam!) ideju patrole, gde ćete voziti neke poznatije ličnosti (ili baren one jako zanimljive), ali ova potencijalna tranzicija kad "običnom" podkastu mi se ne sviđa. Ponajviše jer imam utisak da ćete ući u neki diskurs koji je gori od Balkan Info. I takođe iskreno mislim da bi koncept vožnje bio dobar jer bi nužna spontanost koja ide uz vožnju naterala vas dvojicu da budete jako prirodni i time razbijete defekte, pre svega vezane za krutost pred kamerama i odsustvo šarma i širine za ono što bih ja smatrao podkastom koji može da napravi razliku, neku verziju srpskog Džoa Rogana za sirotinju. A i samom Roganu su trebale godine da napravi ono što sad ima, još je uz sve to on stand-up komičar sa veliki iskustvom (iako ga ne mirišem kao komičara) i to mu, uz iskustvo reportera u UFC, svakako pomoglo u prirodnosti.
Ajde da se ne složite sa mnom i odlučite se za "obični" podkast. Šta biste pitali? Kako biste vodili emisije? Kakve biste goste preferirali? Kako biste privukli potencijalno interesantne goste koji mogu da obezbede nekih 100.000 pregleda? Još sad čitam da vi ovim pokušajem ulaska u srpski YT idete all-in, kao da vam bukvalno život zavisi od toga? Ne možete biti Dnevnjak, ne možete biti Balkan Info, svakako ne možete biti Rogani zbog svojih stavove i pogleda, i o čemu biste onda pričali? Ne mislim da bi to bilo dobro uopšte, naprotiv. Baš zato mi se svidela ideja vožnja, jer biste u njoj biti prisiljeni da budete prirodni i da IMPROVIZUJETE, i tu biste mogli nešto napraviti, ovako stvarno ne vidim šta imate da ponudite a da to bude vredno gledanja npr. nekom klincu sa Dorćola koji deli dilera sa Biljanom Srbljanović. Mislio sam da prećutim, ali vi morate (ako želite da uspete na YT danas) biti kvalitetni, originalni, dobro upakovani, sa dobrim sadržajem i X-faktorom, koji zasad nisam video.
Dakle, što se mene tiče, mislim da bi promena plana i fokusiranje na podkast bila jako loša odluka. Podkast kao komplement Patroli - Možda, podkast kao primarni biznis - NE!
Ima supremenexus vec svoj podcast, to vas jebe. Niste jedinstveni u srbiji, zajebimo sad balkan info to je malo ludja prica
Bukvalno taj podcast koji bi vi radili je ono sto supremenexus radi sada otprilike a jos ce se ubaciti zapata znaci konkurencija ozbiljna
bravo plidu, od milijardu kanala na jutubu jedino supermenexus ima podkast, svako ko hoće da vodi podkast plaća otkup prava od njega, indijski jutjuberi mu šalju začine, prima u naturi.
Svako ce prije gledati SN nego Maestra, ako ovaj ne bude dovodio neke ludje goste u fazonu heroindziju nekog lokalnog.
Ja kazem da je bolje da se ne drze nekog standardnog podcasta, jer toga ima i interesantnijeg od tog njegovog potencijalnog
Ljudi, ja sam PRVI rekao i vama i kumu i svima: ''ili cemo snimati kako treba ili necemo nikako'' i to stoji. Znam da nam i vi zelite sve najbolje, da su saveti dobronamerni i u cilju sto boljih klipova. Ali jednu stvar moram napomenuti.
Raspravljate da je za uspeh potrebno: oprema, umece u montazi, harizma, izgled, kontent, spontanost, opustenost. To je istina, ali DELIMICNO. Zavisi sta smatrate uspehom? Za mene je i 30k subskrajbera uspeh. O vecim ciframa da ne pricam. Linkovacu vam ispod kanale ljudi koji nemaju ni harizme ni lepote ni humora ni KONTENTA a dospeli su do nenormalnih brojki. Ostavljam linkove da biste sami kliknuli i uverili se
Goldenito - bukvalno nista nema
https://www.youtube.com/channel/UCb99p6_JrObrAcDIKTqdnXQ
Joca TF - ima kontent s tom pirotehnikom ali je covekoliki vepar odvratni nepismeni glupi
https://www.youtube.com/user/trueorfalce
Janko - mozda ima neku harizmu ali je glup ko kurac i nema kontenta ne zna sta da snima lik
https://www.youtube.com/channel/UCxH0XDUqI8kRSh3cpxXmDKw
Magicni Video - ima neki truli kontent ali je retardiran kao pojava do bola
https://www.youtube.com/user/LudiloMozgaMV/videos
sad vam ostavljam bukvalno link od mentalnog nezanimljivog lika sto je dosao do 36k suba
https://www.youtube.com/channel/UChvFJX2CBjQHyix74HCk1lg
Znaci da razgranicimo samo: nije bas da ako ne budemo sve perfektno radili necemo uspeti. Sve i da smo retardirani doci cemo do 10, 20, 30k suba. A posto smo ok momci mislim da cemo prebaciti i preko toga. Svakako ne jurimo milion suba, tako da sto se mene tice, kum neka kaze svoje, ali meni bi neka verna publika od 50k suba bila sasvim dovoljna.
Amir Hadzic i dan danas snima sve klipove (osim streama) sa samsung galaxy s8. Kupi ti svu opremu ako hoces i od 5k eura al ako ti ne krene po planu, kurac ces to ikome prodati