Prijava

Ako Lazic ode u Kinu, to ce biti turisticki

Uzevši u obzir da Dejvis neće da igra, mislim da postoji kakva-takva realna šansa da se može igrati sa ovim Amerima, i da ih možemo pobediti. Ima tu nekoliko skoro i nerezonskih igrača koji možda neće da se snađu po FIBA pravilima. Neće biti ogromno iznenađenje ako Ameri ne osvoje. Od 2008. svaka ekipa je imala barem po nekoliko igrača za koje realno ne-Ameri nemaju odgovora. Ovi sada nisu toliko superiorni. Ne znam koliko će Harden da se potrudi za ovo takmičenje, mada mi se čini da je Dejm Lilard biti najjebeniji mismeč našima, posebno zalađenom Teodosiću.

https://i.postimg.cc/K8Wwv0cf/USA-squad.png

Barns - prosečan NBA igrač, nije izuzetan atleta.
Bil - brz, šuter, ne pravi razliku.
Dramond - zver, bacanja mislim da šutira ispod 50%, ne može da da koš ako nije kucanje ili ispod obruča, ali hvata lopte i čuva reket.
Gordon - zajeban ako ga krene šut, ali nije nezaustavljiv.
Harden - jebiga, ako ga ne bude mrzelo može da napravi sranje, pravi razliku. Jedina prava šifra od igrača u timu.
Heris - ima gabarite, šutira dobro, nije defanzivac.
Kuzma - indijanac.
Lilard - gospodin, tipujem da će im biti najbolji igrač, jeben ko kratko ćebe a deluje kao lik koji će ovo baš ozbiljno da shvati.
Lopez - šutira, širi igru, ne igra odbranu. Bobi i Jokić mogu da ga unerede, čak i neki drugi školovani centri.
Lav - njegovo je prošlo, mada je tokom cele karijere bio precenjen igrač. Kratak je, nije defanzivac, namučiće ga Bobi i Jokić, možda i Milutinov.
Lauri - zna da nestane kad treba, kratež.
Mekalum - s vremena na vreme ozbiljan igrač, ozbiljan kratež. Bogdan za njega atleta par ekselans.
Midlton - All-Star samo zato što je sa Janisom, kompletan ali ne pravi razliku.
Milsap - bio nekad dobar, ne pravi razliku.
Mičel - toplo-hladno, kratež, ume da iznenadi.
Tejtum - znanje ima, nije zver atleta, imao tanku sezonu.
Taker - igrao u Evropi godinama. Poznaje pravila i način igre, igra mišićima. Namazan, ume da šutne. Njemu jedinom možda i leži ovaj stil igre.
Tarner - čuva reket i šutira dobro. Može da bude zajeban.
Kemba - nikad ne znaš, brz je, kompletan, ali opet kratež. Kajri za sirotinju.

Da je u timu neko tipa Lebron, Kavaj, Durent, Kajri ili Obrva, bilo bi smešno nadati se nečemu jer takve zveri nema ko da zaustavi, ovako možemo mi i još neko da se nadamo pobedi jer smo protiv ozbiljnijih Amera igrali egal.

Još ovo prošireni spisak.

Aj sad i našu ekipu isto analiziraj, može i mečap za svaku poziciju (startne petorke, pa klupa) i da lepo zaključimo da kod visokih igrača možda razlika ne dolazi do izražaja, ali mi prosto nemamo bekove i niska krila koja mogu da igraju ni sa šestim SAD timom.

Nama će u slučaju duela, Kemba i Mekalum kombinovano dati 50 poena, Lauri još 20 s klupe, a Harden i Lilard mogu da odigraju samo prvu četvrtinu i da šutnu par puta, čisto da se ispoštuje prva petorka.

Jer uzmimo realno, da su tipa Bredli Bil i Donovan Mičel (znači igrači koje i nisam pomenuo iznad) kojim slučajem državljani Srbije, verovatno bi se Teodosić i Bogdanović odavno opredelili da igraju za Crnu Goru i Bosnu jer bi kod nas već na pripremama na Kopaoniku strepeli pred skraćivanje spiska.

Pritom, nije da se ne ložim da može da nas prokenja nenormalno, a da oni imaju baš loš dan, ali realno stanje stvari je 30 razlike.

Agilni brate, ja nisam rekao da ovi Ameri nisu bolji od nas, jesu. I to da ih pobedimo apsolutno podrazumeva da mora da nas kenja. Ali prednost je što jezgro ove ekipa igra godinama, stil igre i pravila koja će dovesti do toga da se igra sporije i da će veči igrači u našem napadu imati više prostora, pre svih Jokić i Bobi (za svojih desetak minuta u igri), pošto je Bobi jako produktivan i protiv igrača tipa Embida. Imamo protok lopte, uigrani smo i mislim da je ne-toliko-izražena atletičnost ovih Amera naša šansa. To što ne igra Dejvis nam otvara mnogo prostora i dovodi šanse na neki nivo 5-10%, što znači da neće biti senzacija ako neko ove Amere izbaci.

EDIT: A za krila si u pravu, nemamo nijedno iole kršteno mimo Bjelica, koji je izuzetno krilo po FIBA pravilima.

Ovi Ameri nisu za strah.

Simons ne igra za Australiju

https://postimg.cc/ppcL41mh/15f3827f

Ekipa iz Rija je bila mnogo nezgodnija za bilo koju drugu reprezentaciju od ove sad. Protiv Mičela i Mekaluma se naši i mogu nečemu nadati, a reci mi čemu su mogli da se nadaju protiv Durenta ili Džordža. Kolika je šansa da neko ko nije čudo prirode zaustavi ovakva dva frika na krillu. Protiv nekog Herisa, Mekaluma ili Mičela se i možeš nadati nečemu. I dalje je možda i veća šansa da Mekalum i Mičel daju kombinovano 50 poena nego da ih zaustavimo, ali je veće šansa da protiv njih, ako nam bude dan a njime ne, nešto i uradimo.

Sad su krila nestvarni igrači i zadnjih godina tu Ameri prave najveću razliku (najveću, ne jedinu), ali Heris, Midlton i Tejtum nisu nezaustavljivi.

Sve se ja to slažem sa tobom gde treba da tražimo svoju šansu, koje su im slabosti. Ja se pre svega nadam se našima neće zavezati muda kao i obično, pa onda možemo da se nadigravamo prvo, malo na fazon, na vic, na uigranost, bez respekta... i to, da se uzdamo da se neće svi Ameri lepo snaći u evropskim pravilima isto nije zanemarljiva stavka.

Al' opet... Mislim da bi bilo drugačije kada bismo sa njima mogli da igramo već u četvrtfinalu, jer se Ameri do finala uglavnom uigravaju bez nekog preteranog znojenja, a mi ćemo imati barem 2-3 biti ili ne biti utakmice i onda kad dođe finale, onako emotivno i fizički ispražnjeni činjenicu da su se svi usrali u gaće zamaskiramo floskulom "idemo opušteno da se nadigravamo", ili tako nekom. Ne mislim da ih je nemoguće pobediti, ali pobediti ih u finalu, to bi stvarno bila neviđena senzacija. Čak bih i na doček išao da se češem uz tinejdžerke i vrištim ako se to desi.

https://i.postimg.cc/FzKpyYj9/usa2012.png

Najbrutalnija američka reprezentacija je bila 2012. Ove stvarno nije postojala postojala teoretska šansa da neka evropska ekipa pobedi, a Španci su sa njima u finalu igrali egal 30 minuta. Mi sad nismo daleko od ove Španije. Jes da nam je tanja klupa, ali ne možeš očekivati u ovakom meču da svih 12 igrača deli minute već ćeš maksimalno silovati startnu petorku, jebiga, tako je. Sadašnji Ameri su mnogo tanji od onih iz 2012. i mislim da može svašta da bude. Naravno, u tome "svašta" je i mogućnost da nas useru 30+ razlike.

Miki Kobasice da li si ti svestan da Harden moze da ima tripl dabl od 50+ poena protiv svake NBA ekipe?

Micel je po naravi paljevina ako bude imao minute ide 30+ svaku

Kaze Miki igra Micel toplo hladno. Pa igra kad igra protiv Memfisa ili Minesote a ima osigurano 7. mesto na zapadu, ne moze ni gore ni dole i u prvoj rundi PO ce dobiti metlu od GS. Ovde kad svaka utakmica ima TAKMICARSKI ZNACAJ ima da nas prca ko kozu

Da, ta iz 2012. je prebrutalna, ali se znatno promenio stil igre za ovih 7 godina. Danas igraju mnogo brže sa puno otvorenih pozicija za šut i sve izgleda kao malo zahtevniji šuterski trening. Evropske ekipe to sve teže prate.

Ako bih pravio poređenje sa 2012. i 2019. rekao bih da bi ova naša današnja ekipa od 20 utakmica izgubila svih 20 od te iz 2012. godine, ali bi prosečna razlika bila +20 za Amere. Sada bismo od 20 utakmica izgubili tipa 19, uz prosečnu razliku +35 za njih. Nadam se toj jednoj baš na SP.

Možda zvuči nelogično ovo što ću sada napisati i pritom smatram da je Greg majstorija od trenera, verovatno najbolji u NBA, ali isto tako mislim da na svetskom prvenstvu upravo njegov uticaj na igru Amera može biti šansa evropskim ekipama i nadam se da će što više umiriti "divljački"pristup svojoj ekipi.

Ja uopšte ne dovodim u pitanje da Harden može da nas usere, ali će biti manja šansa da vaćari po FIBA pravilima. I ono jako bitno, veliki broj igrača kod Amera nema ozbiljno plejof iskustvo, čak je i Harden, koji je na papiru najbolji igrač, poznat po tome da se usere kad treba. A Mičela sam gledao ove sezone, lik ima malo Vestbruka u sebi, od top igrača do indijanca u nekoliko minuta. Ako Ameri nekim slučajem uđu u neizvesnu završnicu u nekom nekom nokaut meču, svašta je moguće. Mogu i Ameri da se useru.

Harden, koji je na papiru najbolji igrač, poznat po tome da se usere kad treba

da kad vidi da su ga ostavili 1 na 1 sa teodosićem ima da se usere :'(

Lopez, dramond, Tarner, taker - imena igrača koji ne bi ušetali u našu startnu petorku, prva dvojica isključivo jer igraju centra

Malo novinar sa pitanjima iz žute štampe, al Teo smireno odgovorio na sve.

https://www.facebook.com/148222491864254/posts/2541013099251836/

Tristan Avetinja ne ide na SP

Hoće da iskoristi leto da upiše a bogami i završi još jedan fakultet