Prijava

Tywin Lannister
Pa tool nema lošu pesmu, ima par dosadnih koje moraš više puta slušati da bi legle, ali ima sigurno 5 pesama koje su sig u top 100 najboljih ikada rok/metal što je za jedan bend preogromno DOSTIGNUĆE

pa moguće, kada u zbiru nisam siguran da ima 100 dobrih metal pesama.

Tool nije ponudio ništa što već nije odradio Pink Floyd, samo je hteo to da ukalupi u malo tvrđi zvuk. S druge strane, što se tvrđeg zvuka tiče, jbg, ostavi stoner i doom bendove da pokažu kako se to radi.

Progresiva u 95% slučajeva generalno smara, ako nije u kombinaciji sa drugim žanrovima. Ako je u kombinaciji, onda je to najčešće loša kombinacija.

Ne 100 metal, nego 100 rok/metal

I dan danas smatram da su gitarska tema i rif iz Jedino Moje u top 5 ikada na ovim prostorima. Dzindzer je tu pokidao. A da je matori Cacanin trebalo da umre pre dvajs godina to sam rekao. Jbg, kada lupi starost, pa nadjes mladu picku koja se sa tobom jebe zbog para onda se blamiras po Vucicevim skupovima i Mitrovicevim rijalitijima da bi mogao da je platis da ne ode.

Lepo sročeno ovo. Do Pinka i Vučića sam bio u fazonu da je okej Bora. Omatoreo, pa je postao mekši i snima neke njanjave patetična balade ali da sve to može da se proguta jer je imao neki kredit od ranije. Onda je počeo prvo da snima za Siti rekords, pa Pinkove zvezde, pa Vučićev miting i onda sam i ja skapirao da je bolje da je riknuo.

Pogledaš ovaj klip gde čovek analizira Schism, 5/8 i 7/8 ritmove, i onda posle pustiš neko govno tipa EKV koje šatro važi za kompleksnije i dublje i čuješ

"Ovaj krug sam stvorio i razasuo" u bejzik 4/4 sa nekom miki maus solažom i shvatiš da treba da nas anglosaksonac još više potčini jer smo rasa drvoseča

Od svih hejtova koje sam pročitao na račun EKV-a i Ex Yu roka ovaj je ubedljivo najgluplji. Kome Krug važi za kompleksniju stvar? Najjednostavnija pesma koju su snimili. Pesma ima četri akorda. Jedna od prvih stvari koja se nauči kad kreneš gitaru.

a dobro jebi ga, cinjenica je da EKV nije bas najpotkovanija grupa muzicki. kod njih je glavno liriks, narko vajb i mistika danas zato sto umro pevac, muzika je lalala ipak.
nista od ovoga ne znaci da pesme nisu slusljive, daleko od toga. al ovo je cinjenica

bolji su od mnogih drugih jer to sto su komponovali i pisali, kako god da je, pisano iz neke muke, sa nekom emocijom. to ona fora, ne mozes da budes dobar umetnik i da zivis lagodno, najbolje sto mozes da dodjes je tehnika 100% stil 0%
ekv je recimo tehnika 15% stil 85%.

Pa upravo to. Prvi put da sam čuo da Krug važi za neku kompleksnu stvar. Ide mi na kurac cela ova priča da je sve snimljeno ovde đubre, gde se stavlja u isti koš jebeni EKV sa Tajmom npr.
https://www.youtube.com/watch?v=japEKxiOaRg

Da je sve ovde snimljeno smece je izjava kakva se i moze cuti samo na Vukajliji jebenoj, bukvalno da kazes to na bilo kom drugom forumu, sajtu, ulici, kafani itd. svi bi ti se smejali i ispisali ti se u usta lagano

bolji su od mnogih drugih jer to sto su komponovali i pisali, kako god da je, pisano iz neke muke, sa nekom emocijom. to ona fora, ne mozes da budes dobar umetnik i da zivis lagodno, najbolje sto mozes da dodjes je tehnika 100% stil 0%
ekv je recimo tehnika 15% stil 85%.

Nije baš da su birali pamuk, i ta patnja koju forsiraju je sranje, jer nije patnja, i to se vidi kroz tekstove, baš se vidi usiljeni simbolika i nedostatak fokusa, otprilike nešto slično tekstovima koje sam ja pisao pre deset godina. Klinacki su im tekstovi, nikad do kraja razvijen stil. A ono, Milan Mladenović & Co bili deca komunističkih poslusnika, koji su solidno bili obezbeđeni u finansijskom pogledu. Jedina skucana tu je bila Margita čini mi se, ovo ostalo je sve samo social activity drogiranje, u kom su precerali jer su se u jednom trenutku stvarno istripovali da su umetnici.

Bukvalno im svaki tekst izgleda kao da ga je pisao neko ko će za dvadeset godina početi dobro da piše. Nije da nema talenta, ali je totalno nerazvijenim. I zato mi se solidno sere od pomame za njima. Jer čak ni te patnje nema.

EKV je sa te strane 15% muzika, 70% ripili od pajda pa su popularni, 15% stil.

Ne 100 metal, nego 100 rok/METAL

. teško, mada cu morati kasnije da elaboriram, tako da se spremi za jedan poduži post

Doduše, ne mogu objektivno da tvrdim, više je do toga što mislim da je Tool prehajpovan do besmisla

Лабудова пјесма покојника Боре.
https://youtu.be/Zqo4l-8YuXk

У праву је Реме, нема истинске патње у песмама ЕКВ-а, више онако неке њене хипотетичке представе, тј дескрипције како би она требала да изгледа, али дубљом анализом текстова види се да она није истински доживљена, јер све је ту некако на свом месту, унапред укалкулисано. Нема спонтаности. Приступ музици као према професији. Емоција у њиховим песмама је дакле лажна, текстови су океј али ништа више од тога. Чак помало и усиљени.

Skupili se celt, Reme, Mačak u čizmama, mali mujo i Džonimir da ustanove šta je autentična progčina, a da valja.
I uz to Jes ne spomenuše.

https://youtu.be/3eaVTnhtUfw

Mukice.

Молим те са тим тексашким звуком потражи себи дебелог лада и глођи клас пшенице. Кад већ морамо
https://m.youtube.com/watch?v=0fAQhSRLQnM

Skupili se celt, Reme, Mačak u čizmama, mali mujo i Džonimir da ustanove šta je autentična progčina, a da valja.
I uz to Jes ne spomenuše.

Aj nađi jedan post gde ja spominjem šta je autentična "progčina" majke ti.

Opušteno nazove engleski bend teksaškim.
I dalje se pravi mrtav 'ladan kao da je sve normalno.
Pusti Dajr Strejts.

Ево одакле је ЕКВ украо инспирацију за Сав Миланов бол услед лошег пајда на тржишту
https://m.youtube.com/watch?v=zj3BRdhYGmo