Prijava

Grant je držao Denver iz senke, radilica i u napadu i u odbrani. Denver mu je izjednačio ponudu, ali je otišao u Detroit jer je hteo da bude prva violina. Što i zaslužuje.

Barton i Heris su dva najgora igrača u dosadašnjem delu NBA. Jokić gura sam, Marej se povremeno uključi ali to nije to, jedino ako MPJ izdvivlja ove sezone, inače su otišli ukurac

Barton je čak dobar igrač, ume kad hoće. Odigra tri napada sasvim normalno, ali onda poludi i ide na ulaz 1 na 5 u prvim sekundama napada. Uvek je on umeo da srlja, ali sada je baš izrazito. Mislim da on očekuje trejd, ili će da ga traži, jer definitivno nema mesta u prvoj petorci kad se MPJ vrati i onda da još malo nabudži statistiku da pojača vrednost.

Marej potpisao neki veliki ugovor sa ribokom, i od Denvera uzeo milione i sad ga boli kurac, igra bez neke želje nabijem ga baš.

Igra pod povredom Marej, nije mu lakat ok. Klinac je generalno, opasan potencijal al trebaju mu još bar dve godine plejofa da sazri. Na stranu što simpatišemo Denver - Milsap, Heris, Moris, Kampaco, Hartenštajn - nisu kalibar igrača koji mogu i uopšte treba da uzmu prsten. Fali im još minimum jedan jak igrač poput Durenta, Batlera, Kavaja, Sabonisa, Dončića, Donovana Mičela...Koji će konstantno dominirati sa poenima ili skokovima i koji se ne libi da uzme loptu i rešava stvari. Za sada, daj Bože samo da ne sprže Jokića, nemoguće je igrati na ovom nivou i ostat zdrav.

Meni nije jasan potez zadrzavanja jebenog milsapa i pustanja granta

Pa grant valjda svejedno hteo da bude veci baja u manjem selu.
Nisu nista ni mogli, istekne ugovor i on moze bira gde ce, a nba valjda ima pravila kolko ko zaradjuje, pa nije ni da mu mozes ponudis vece pare.
A i kao da su oslobadjali prostor za plate da dovedu nekog dobrog igraca. Samo nisu.

Milsap odigrao par jakih utakmica pre dve godine na visokom nivou, ovi morali da ga zadrže ili puste, rešili da se kockaju, dali mu opasan ugovor i sad šta je tu je, ne mogu da ga se reše. Solidan je u odbrani, bije se, skače - ne fale njegovi poeni koliko fale Herisovi, on čovek ne može da se sastavi posle povrede, mada ga guraju, daju mu šuteve, ali ne vredi.

A doveli Kampaca, lik je rođeni plej. Ali kad uđe u igru nema lopti za njega, ćoškari jebeno kao da je neki šuter.

niko ko kasno ode u nba nije napravio nesto dobro od karijere. treba se naviknes na drugaciju igru, jacu konkurenciju itd, a sve to radis sa 5min iz igre posto jebem li ga sta da si, ima taj precutni dogovor da ces da sedis na klupi prve sezone.
paradoksalno, vise ces da igras u ruki sezoni ako te procene da si potencijal da se izivljavas i gubis, nego iskusni igrac koji bi definitivno vise pomogao timu.

sa 19, 20 god, sve ok, navici ces se pa ces naredne god da igras. sa 30, sezona u kojoj treba da grizes i da se radujes za 2 min u igri je obicno kraj karijere. dok dodjes do igre, vise te boli kurac da se cimas nesto tu.

tako da kampaco... u najboljem slucaju bjelica.

Kampaco slabo brani igrače koji su za glavu viši od njega, što znači 99% njih uključujući i Karija. Jači su, imaju duži korak, dobro šutiraju a i nije nešto drastično brži od njih. S druge strane čitava postavka igre počiva na Jokiću, a loptu preko polovine jednako dobro prenose Mari i Heris, čak i Moris u slučaju nužde. Ako se Heris udostoji da počne da pogadja šuteve, Kampaca ćemo vidjati još redje...Po meni, najveći + u odnosu na prošlu sezonu je Hartenštajn - ne zato što zna da igra basket, već stoga što je naloženi divljak koji se uopšte ne libi da se bije sa sličnima sebi, a to je Denveru u principu i trebalo. Ako uspeju da naprave igrača od Bol Bola, biće solidni.

Prva četvrtina - Jokić 22 poena, 2 asistencije, 3 skoka i ukradena lopta. Brate mili.

Prvo poluvreme 33 poena, 13 od 17 iz igre, i to protiv Gobera. Spakovali su im 79 poena ko od šale..

celt
niko ko kasno ode u nba nije napravio nesto dobro od karijere. treba se naviknes na drugaciju igru, jacu konkurenciju itd, a sve to radis sa 5min iz igre posto jebem li ga sta da si, ima taj precutni dogovor da ces da sedis na klupi prve sezone.
paradoksalno, vise ces da igras u ruki sezoni ako te procene da si potencijal da se izivljavas i gubis, nego iskusni igrac koji bi definitivno vise pomogao timu.

sa 19, 20 god, sve ok, navici ces se pa ces naredne god da igras. sa 30, sezona u kojoj treba da grizes i da se radujes za 2 min u igri je obicno kraj karijere. dok dodjes do igre, vise te boli kurac da se cimas nesto tu.

tako da kampaco... u najboljem slucaju bjelica.

Није само другачија игра у питању, НБА је и раније био далеко бољи, напреднији и захтевнији од Европе, а задњих година је јаз и повећан (ранији одлазак талената и мањак тренера са савременим схватањем игре су највише допринели томе), далеко напреднија кошарка се игра тамо и захтеви за исту морају бити испуњени, Бикерстаф и Кокошков су нешто слично објашњавали на питања о разликама на тренерској клиници још пре 7-8 година....

Највећа глупост је провлачење флоскуле клинцима који су заправо талентовани да чекају xy година да оду у НБА и да време губе у заосталој Евролиги/Еврокупу.... Од наших примера, Гудурић и слични, иако нису лоши, су и даље лимитирани играчи и за њих је разумљиво да сачекају, мада опет и да они оду рано и да се врате као НБА отпаци овде могу да доминирају (јер је тамо индивидуални тренинг са играчима на неупоредиво већем нивоу него овде и ако играч има иоле пристојну вољу за радом извући ће из њега скоро све што могу), али да је Богдан нпр. отишао раније убеђен сам да би био пуно више од доброг шестог играча....

Zavisi od milion stavki. Miličić da je otišao u neki slabiji tim, vrv bi napravio nešto od sebe. Pokuševski s druge strane upao u Tander (nije moglo bolje), ljudi prave novi tim, ne vijaju plej of, i klinac dobija 20 minuta po utakmici redovno kako bi od njega napravili igrača, ako je moguće već za sledeću sezonu. Suludo je uopšte porediti nba sa evroligom, dva potpuno različita sistema u svim segmentima. + ako si klinac i imaš potencijal, a baš i nema mesta za tebe, nba tim te pošalje u razvojnu ligu da se razvijaš i dokazuješ, gde je nivo košarke opet dosta visok i imaš minutažu. Pokua su vidiš zadržali, iako na terenu ne predstavlja neki naročit faktor - igra odbranu, izvodi aut, prosledjuje loptu i čuči u ćošku čekajući da šutne neku trojku, kad nema boljih rešenja. Ali ga navikavaju na igru, atmosferu, tempo...Prve dve nedelje je bio mali pogub kad ga ubace u igru, sad već zna šta treba da radi, šta sme i može. Za 1o - 15 utakmica će se navići, za 30 - 40 neće imati nikakav respekt kada stane pored Lebrona, kog od sedme godine gleda na tv-u i zbog kog je vrv i počeo da igra basket.

Има и до тога, јер и Лери Браун није баш љубитељ рукија, али овде је до Дарка више био проблем, примера ради, Родман је дошао са колеџа у НБА лигу касно, у годинама у којима се Дарко пензионисао, чему је највише допринела његова радна етика (уз неизбежан таленат наравно јер Родман је један од најбољих дефанзиваца које је кошарка икад видела) док је овог кошарка престала да занима чак пре него што је дошао у прајм (разумљиво би било да је имао историјат повреда или слично, али овде није такав случај)....

А око Покуа, Оклахома има добру историју развоја играча, а и поред тога је лепо видети да коначно добија прилику негде да се развија, а не да још труне у буђавом Олимпијакосу да га уче да се угурава гузицом у рекет....

Što reče Jokićev brat (koji je jako obećavao svojevremeno) - Darko i ja nismo imali šanse. Miličić je bio klinac od 18 koji nije znao šta ga je snašlo, vrv nije znao ni jezik kako treba, nije imao nikog svog, Braun nije uopšte računao na njega niti je uopšte imao šansu da igra značajniju ulogu u onakvom timu. Šteta što nije upao u drugi tim jer je svakako imao opasne predispozicije, a i razumeo je košarku zadivljujuće dobro, tehnika mu je bila skroz ok i mogao je dosta da napreduje. U Minesoti je bio solidan, ali tad je već bio daleko od cele te priče. Zanima me Zajona koliko će i kako razviti.

gledah ovo sinoc. aj racunam nema par startera pa zato izgledaju jadno svi na terenu, al cinjenica je da izgledaju svi jadno, ukljucujuci i top prospekta mpj koji ko da ima problem sa glavom, jer kolko god da si los a u nba si, ako sutnes 20 puta ubacices bar 7-8, ako nisi uplasen ili sta ga znam.

kampaco na zalost nije igrao, on bi povadio malo bekovsku liniju verovatno, ipak igrao nesto sto nije samo americka koledz kosarka i nba klupa.

denver je trenutno medju kao boljim timovima iskljucivo zato sto mu se pogodilo ko na lutriji da dobije jokica.
skidam kapu melonu sto ga i progurao, mada diskutabilno koliko je on tu zasluzan a koliko debeli kad poceo da igra bio tezak za ignorisanje. mada, dobio je minute kad je dobar. dobra je verovatnoca da bi ga neki drugi trener bi mozda i ukopao skroz, da ostane ko boban.

ostali u timu su po meni poprilican prosek, ukljucujuci i mareja. cela fama napravljena zato sto mu se na 5-6 (bitnih) utakmica opustila ruka i onda u danasnjem nba nabije trojkama gomilu poena. ovo su radili i rade igraci i koji nisu superstarovi, niti ih racunaju u to.
skidam kapu doduse sto je sinhronisovan dobro sa jokicem, kad ih gledas zajedno, sve to ide glatko, sinoc gledam pikenrol sa bartonom, ovaj se pogubi ne zna gde je jokic, gde je ostatak tima, verovatno ne zna ni gde je on, pa uzme i sutne odakle god. al marej nije superstar ko sto bi svi voleli.

mpj jebem li ga. na ovo par utakmica sto sam video, ne istice mi se nesto posebno.

sve u svemu moje laicko razmisljanje je da nema ni teoretske sanse da ovaj tim primirise osvajanju bilo cega pored ostalih timova tamo.

i ok je to za jokica ako mu nije cilj prstenje. igrace u tome jos koliko bude zeleo, bice placen kolko bude zeleo, mozda i mvp, ostane legenda denvera, ko ga jebe.