Prijava

nema jednostavno dovoljno podataka o tome koliko su srbi glupi tako da je sve nagadjanje

nizi nam je prosek zato sto je obrazovni sistem smece i u sustini se ne mozemo ni posmatrati kao evropska drzava a imamo primanja kao neka bivsa sovjetska banana drzava

Pa slabo koja sovjetska bivša je banana.. kazahstan, baltik i kavkaz su prebogati... možda moldavija

Stvarno kad pogledaš, ne moramo se porediti sa Njemačkom... većina zemalja nekadašnjeg Istočnog bloka nas je prešišala... neke i značajno. Češka, Slovačka, Poljska, Estonija, Rumunija, pa čak i Bjelorusija, sve sa Lukašenkom... Razvile se države.

Sad ne znam jel to samo zato što je ovdje bio rat a tamo nije. Malo mi iz ove perspektive dođe teško povjerovati da smo mi za Čehe nekad bili pojam.

Milsim, ipak je Češka zemlja sa ozbiljnom tradicijom i istorijom, dovoljno je otići u Prag...

Mi smo kao pretalentovani fudbaleri koji umesto da treniraju šikaju pivo ispred prodavnice jer jebe im se tačno.
Mi od svega znamo po malo a ništa dovoljno da l je mentalitet dok Amerikanac zove majstora da mu zameni sijalicu al u svoju struku se baš dosta razume jer se za to školuje od malena

Glupi Merikanac nesposobni ha ha ha
Ja pečem rakiju pobijam šipove prevezujem struju vozim neautomatuka zIdam i malterišem sam svoju šupu a ti bedo

Ma i prljavi smo. Ti u Nišu ne možeš da prođeš od đubreta po ulici, to nema veze sa inteligencijom da ne bacaš kurčeve po podu, ne bre... svuda đubre. Najgora zemlja i nacija bukv, prilično sam prošao Evropu, čak i makedonci smisleniji od nas

problem je sto ljudi inteligenciju i informisanost razdvajaju pri cemu misle da ti ova prva pada sa neba u glavu ili statiznam. realno su verovatno mnogo bliskije jedna drugoj... informisanjem razvijas inteligenciju, a ne samo obrnuto.
to primetis kod nekog kad kazes, "ok, ovo ne znas" kad iz topa dobijes odgovor "si mi to reko da sam glup????"

za inteligenciju prirodnu pojma nemam, valjda je povezana sa zdravljem i okruzenjem kad si mali, ali na ovo drugo moze da se utice. kad poredim zapad i srbiju vidim samo da je prosek malo, mnogo malo informisaniji od srbije. ali to pravi razliku upickumaterinu kad se gleda drustveno.

nemos da budes inteligentan ako odrastas u sredini gde niko ziv nista ne zna. isto nemos biti glup ako odrastas u sredini gde te guraju da naucis nesto (ako si zdrav, jebi ga)

Pa slabo koja sovjetska bivša je banana.. kazahstan, baltik i kavkaz su prebogati... možda moldavija

ne lupaj leba ti

al smo dobri zato u sportu, vazda neke medalje osvajamo

iq ima veze s genima iskljucivo i moze malo da se poboljsa kroz obrazovanje

osoba koja se rodi inteligentna nije bitno u kojoj ce sredini odrastati sem ako neke droge uzima pa sprzi sebi mozak
tipa ima 140iq iako ne koristi max potencijal svoj a mogao bi npr da bude ekonomista bez problema

i informisanost ima veze sto se tice socijalne inteligencije, imam ja ortaka koji ima oko 135iq a opsta kultura mu je bas tanka ali zato moze da resava integrale iako ih nije video 5 godina

A zna li taj tvoj drugar da korenuje?

HAha ako zna mogu da mu rešim neke pare

Iq је врло варљив, постоји више начина на које се може бити глуп. Приступ информацијама је никад већи, тако да је релативно лако достићи ниво опште информисаности која наговештава велику памет, што не мора бити случај уопште.

Образовање је курац као мерило памети то тврдим. Тачније, ниво образовања.

A za integrale ne ide stipendija a? Samo za korenovanje?

bi npr da bude ekonomista bez problema

ovo bi mogao da bude i troglodit sa iq 28

Образовање је курац као мерило памети то тврдим. Тачније, ниво образовања.

Slozio bih se ukoliko se radi o domacem obrazovanju i ogromnoj vecini svetskih obrazovnih ustanova. Zato sto se na public skolama i nizerangiranim univerzitetima ucenici spremaju za raju, da budu zvezdasi i radnici, ali postoji odredjena grupa ustanova (npr ajvi liga) koja zaista uci kako biti uspesan u zivotu, koja sprema ucenike za gazde. Jos nisam cuo za diplomca Jejla koji nema milion dolara. Mislim ima naravno, ali ne tako veliki broj koji je sam sebe upropastio.