beograd je ruzan ko kurac, ali to nikada nije ni bila njegova car i adut
iskreno, ne kontam ljude koji gradove rangiraju po lepoti, valjda je bitnije da grad bude do jaja kul mesto, a ne jebeni muzej
e sad, to sto bg vise nije bg ni u onome u cemu je nekad bio jak i sto je spao na rang nekog soluna ili sofije, druga je stvar

jeste kul beograd, samo tema nije o tome nego o ovom kvazielitistickom proseravanju "rodjenih beogradjana" koji u nedostatku ksenofobije prema strancima jer niko nece da dodje tu imaju ksenofobiju ka sopstvenom narodu, koristeci "a-la bombas" tehniku "ja mislim da su oni govna kako bi nekako dokazao da ja nisam", ne razmisljajuci ni trenutka o paradoksu, da nije tih sto su dosli sa strane beograd bi bio malena palanka a oni bi bili i na papiru seljaci ko sto i ovako jesu, al glume neku elitu i avantgardu koja zivi na dorcolu i navija za partizan. jer to je nobles.
prost narod svuda radi to. pogotovo ti sto misle da su nesto iznad nekoga cinjenicom sto postoje negde slucajno. i mislim da je uvek situacija da su drugi gradili tu reputaciju kojom se oni dice zato sto postoje, a ti drugi su skoro uvek dosli sa strane, jer reputaciju nekog mesta ne prave lenji snobici i dziberi sto se ponose postojanjem i ne pokusavaju nista vise od zivota, nego ljudi koji rade nesto, a oni su svud po svetu, samo ih privlace ovakva mesta gde ima da se nadje sa slicnim narodom.
pojavi se i poneki cistokrvni dobri vremenom, ali vecina usere sve to cim su se dicili na duze staze.
- s
Samo Gambi, praunuk predratnog beogradskog hirurga Aksentija Milentijevića
- s
Za Niš sam siguran da su svi Nišlije, nije se teško uklopiti naime, nema građanskog otpora prema ruralnom