Korona virus u Srbiji

1. 1. naci ces primer sistema koji je bio u nekom smislu nacionalisticki i levicarski istovremeno, a da nije nacizam, ne sumnjam u to, poenta je da je istorija pokazala da je spajanje tih ideja (levice bez internacionalizma i ekstremnog nacionalizma) obicno dovodila do sranja

2. drzavni intervencionizam ne znaci per se da se radi o levicarskom rezimu

3. smara me vise da se raspravljam, odustajem, ako ce ti biti lakse ovo sto ti mislis je ionako preovladjujuce misljenje i u Srbiji, i u Evropi, pa neces morati da brines da ce te mehmed izgurati s posla jer radi za 10 dindzi po satu manje; al kad budes video kroz kakav pakao ce muslimani u evropi prolaziti za 10-20 godina, znaj da je upravo takav stav doprineo tome

mene najiskrenije boli kurac na emocionalnom nivou, slabo iskazujem tu vrstu empatije i za osobe u bliskom okruzenju, a kamoli za abdule i mehmede, ali mi je bilo zanimljivo da vidim kako se przite i dokle ste spremni da vredjate i penite

2. Za one koji hoće da daju aktivan doprinos borbi protiv korone ima sajt folding at home, gdje možete donirati procesorsku snagu računara, kao i snagu grafičke kartice, i to se onda koristi za pravljenje simulacija savijanja proteina (folding)... a to opet se trenutno koristi kako bi se otkrile slabe tačke ovog virusa i eventualno našli neki lijekovi. Trenutno ima oko 400.000 uparenih računara koji zajednički dostižu snagu koja parira najjačim današnjim superkompjuterima.

Sajt je inače postojao godinama i koristio se u istraživanju raznih bolesti od raka, alchajmera, pakinskona... itd. ali postao je baš poznat otkako se počeo koristiti za istraživanje korone.

Procedura je sledeća: sa sajta skinete njihovu aplikaciju... i onda kad je pokrenete postoji nekoliko izbora koje možete napraviti... jedno je koliko se snage računara koristi, ima opcija low, medium i full... Drugo je vrsta bolesti za koju želite da se koristi računar... ako hoćete za koronu, idete na "any disease"...

Uglavnom kul stvarčica, meni je jedino malo bilo pitanje pregrijavanja hardvera i usporavanja računara... tu treba biti malo oprezan i eventualno pomoću nekih programa pratiti da temperatura procesora ili grafičke ne porste previše. Kod mene na medium setting zasad piči fino, čak i ne primjetim neko usporenje računara. Takođe upotrebu resursa možete pratiti i preko task managera.

Uglavnom odavde može da se skine ta aplikacija: https://foldingathome.org/start-folding/

3. Gledao malo broj zaraženih u italiji. Početkom februara su imali 3 slučaja, i do dvadesetog februara je bilo samo tih troje. A onda od 20. Feb kreće ludilo.

Kod nas se prvi slučaj pojavio 6. Marta, po toj logici bi od 26. Marta trebalo kod nas da krene ludilo.

4. Ko je epidemiolog jasam

5. Jovo ja sve što mogu da im dam je ovo malo kurca

6. raznih bolesti od raka, alchajmera, pakinskona

I ni za jednu nije pronađen lek... Tako da nemoj nas zajebavati ovde, verovatno rudare bitcoin preko tvog kompa

Elem, muči me što ne mogu da pronađem adekvatnog ortaka koji bi mi bio savršen saputnik, koji zna kako-tako engleski, koji je energičan, ne staje, ne smara ga ništa osim dosade, smarača, debila... Koji je spreman da cirkuliše od Kine, Japana, Tajlanda, bilo gde i da se ne vezuje nigde ni za šta... Da je ratnik, a ne radnik

7. Umrla neka bakuta od korone u bg-u. Doduše 92god imala. Samo da nije Kosmopolita. :(

8. Pao križ sa zagrebacke katedrale
    NIJE TO SLUCAJNO

9. Notrdam pa zagrebacka katedrala izgleda da su ovi dogadjaji skloni sukcesiji

10. Religijama je sviran kraj zauvek, opstaće jedino islam u formi životne filozofije

11. "I ni za jednu nije pronađen lek... Tako da nemoj nas zajebavati ovde, verovatno rudare bitcoin preko tvog kompa"

Jes kad bit to bilo tako jednostavno naći lijek.
    Radi se o dosta ozbiljnom projektu nije zajebancija. Razumijem sumnju i nepovjernje, ali mislim da u ovom slučaju ima osnova da im se vjeruje. Konkretno i sama NVIDIJA je pozvala gejmere da daju svoj doprinos:

https://twitter.com/NVIDIAGeForce/status/1238496311776653312

12. Srpsko izdanje “Priručnika za prevenciju i lečenje COVID-19 infekcije”.

https://issuu.com/28jun/docs/handbook_of_covid-19_prevention_and_treatment_srps

13. Ae beži bre matori, nemoj nam dižeš tenziju ovde...

Ugledajte se malo na moja tri predivna Mujahaddina, Erishu, Jebača i Cara, sa kakvom lakoćom podnose sve ovo, jer su predani i posvećeni učenju, u miru listaju knjige i upijaju znanje, znajući da njihova propovednička misija tek dolazi. Oni govore iz jedne božanske perspektive, jer njihova srca se kupaju u beskrajnom okeanu ljubavi prema svima i svačemu.

Hahah... Don't try to act like you ain't know where we been either, nigga. In the club all the time, nigga, so it's a problem pop off, nigga... G-Unit.

youtube.com/watch?v=lWD9wVPwhH4

14. Morate da mislite o onome što će doći posle, da počnete da cenite i poštujete ono što imate, da budete srećni svaki put kad postignete i najmanji životni uspeh. Lepota je u sitnicama, svaka od njih je kao jedan potez kičicom u slikanju jednog prelepog pejzaža. So. We gonna sip Baccardi like- it's your birthday

15. moze na sirotinjsku spiku ladno

16. bombas zasto pricas o svedskoj i migraciji mudzosa tamo, kao da smo zaboravili da je stokholm ubrzo posle migracije postao prestonica silovanja

17. Eru nemoj da si rasista

18. https://youtu.be/-btowz2MgTA

Ovako izgleda železnik kada počne policijski čas.

19. ja ne znam šta je sa ovom godinom ali baš je u kurcu.sad će ovaj minus još i voće da sjebe.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.