Prijava

znaci bukvalno, za 4 meseci ima da se zaboravi ovo. na najgori moguci nacin, da umesto da se trigerujemo sto kinezi jedu sismise, naci cemo nesto drugo da se sekiramo za to i za 10 godina izlazi neki novi sars, posto jebi ga statistika.

Celt o kojim državama pričaš? Komplet zapad je u rukama kompanija i korporacija, njima će biti do jaja. Političarima takodje - sjahaće s vlasti i prepustiti vladavinu drugarima, narod će malo živnuti u očekivanju promena na bolje, niko neće ići na robiju zbog bilo čega i sve ko pre 10 godina, sam o malo gore po ljude.

Thilmo rodjace. Kapiras li ti da je ugostiteljstvo u Srbiji samo obrt novca. Ne prave se tu nove pare

E da, Tramp je već upumpao tri milijarde u volstrit, ali ko zna na šta će otići taj novac. Mahom u džepove kao i 2008e ofkors.

Pa ako kapiras sta te onda boli kurac da li ce se pozatvarati kafici i restorani? Mrzi me da nalazim post gore ali si se bas usrao mogu da primetim

Koliko ljudi radi u kafićima i restoranima, i koliko porodica živi od tih plata? I svih ostalih koji dobijaju nekakav novac od tih plata - stanodavci, taksisti, apoteke, kiosci?

A da, ja sam zaboravio na zakon koji kaze ako si ikada bio zaposlen u ugostiteljstvu ne smes vise nigde da se zaposlis, nego si osudjen da crknes

Brate ako ne mozes da se zaposlis kao konobar, jel ces da se zaposlis neghde drugde ili ces da crknes?

Ne kazem ja da nece biti frka nekim ljudima. Ali brate, usluzne delatnosti su presipanje iz supljeg u prazno, Ne prave se tu nove pare oca mu jebem pa jel to toliko tesko da se shvati

https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/bollettino/Report-COVID-2019_20_marzo_eng.pdf

bas kosi stare i bolesne. recimo da su sad neke 50te do 70te mozda bi par zemalja detektovalo da vise starijih umire.
ovo sto radimo danas je korak unapred, globalno, kao drustvo - jer drustvo uglavnom definise kako se odnosi prema najslabijima a ne najacim. nesto pozitivno iz svega ovoga.

Čitava planeta se oporavila od posledica ww2, kako infrastrukturno tako i ekonomski, uz ogroman gubitak ljudstva a to je bilo pre 80 godina. Ovo je virus jebeni sa manjim procentom smrti od recimo, kašikare ili metka, a?
Dotad smo valjda nešto uznapredovali mater mu jebem, bar stručno ako ništa drugo. Ekonomija će da strada, ok, ali neće da stane skrz, već će da bude neke pauze u manjoj ili većoj meri, zavisi gde i kako od podneblja i uslova.
Ako si bio konobar, budi sad moler jebemliti sve, ne budi pglu već se snađi privremeno nešto, kad tad će se stvoriti bolji uslovi. Ne, nego si lenjo govedo ssmrdljivo.

Nije ovo jebeni Černobilj pa će sad cela zemlja da bude kontaminirana 300 godina jbt, koji vam je

Dobro to Stalker, a sto ce Srbija da ode u kurac jer bukvalno previse para pravimo od ugostiteljstva?

kod nas u srbiji mozda doduse bude i gore, sa mladjima, zato sto se kao drustvo lose odnosimo prema bolesnima i siromasnima kad je sve u redu, koji postaju i ostaju bolesni (jer nema para, sto je vrzino kolo ustvari)
sad na silu moramo pendrecima da stitimo, jer vucic. verovatno je moglo i labavije malo, sa istim efektima

Sećam se da nam je ekonomija baš dosta trpila prvenstveno zbog manjka posete stranih turista tamo neke '99.

Pa toga mora da se i Tilmo seca, zato se uvako usrao za kafice i restorane

Mene trenutno najvise zanima kako ce Amerika resiti krizu. Jos pre oko desetak dana sam rekao da ce najebati poprilicno zbog svoje kulture. Amer se mnogo teze disciplinuje od Kineza, jednostavno. I za sada stvari idu u tom pravcu.

Ali ono sto je najinteresantnije i najbitnije je kako ce americka ekonomija podneti sranje. Ako podnese dobro, ne verujem da ce biti velikih promena na globalnom nivou, stvari su tamo gde su i bile, s tim sto ce nam svima trebati bar 2-3 godine da se ekonomski oporavimo. Ako podnese lose (a voleo bih to iskreno jer mi se zgadilo njihovo licemerje), mislim da svedocimo tektonskim politickim promenama, potencijalno vecim od '89 i sloma komunizma. U tom slucaju, Kinezi postaju globalna sila broj jedan vec za par godina i sta ce onda biti tesko je predvideti.

Licno bih osetio odredjenu vrstu satisfakcije da vidim Amere kako gube primat, zbog svega sto su uradili i nama, i mnogim drugim narodima, zbog licemerja, arogancije i diplomatskog prostakluka i bezobrazluka. Ali, s racionalne strane, nisam siguran koliko bi kineska dominacija bila dobra po svet. Rec je o diktatorskom rezimu koji ispira mozgove svojih gradjana jos brutalnije nego sto to cini Vucic u Srbiji ili Putin u Rusiji, npr. Izbor izmedju SAD i Kine bi bio, iz ove perspektive, nesto nalik izbor izmedju Tadica i SNS-a 2012.

nego mi zao Vucica, taman dovukao ovu nezahvalnu sirotilju do plate od 500e, sad mora opet ispocetka