Koronavirus u Srbiji 2

1. sjebala bi i stare, nego tad se lepo umiralo dok si mlad i jedar a ne ko danas zivotaris tu do 80te

2. Ovaj Melkijades ozbiljna budala, ali ono, Miroljub Petrović kalibar.

3. Još imao drskosti da se nazove po liku iz Sto godina samoće.

4. Ja sam veteran covid 19

5. Mosasaurus zna kako guglati

6. Melkijades, nemoj srati o imunitetu brt kad ne znaš ništa o tome.

Citokinska oluja uzrokovana španskim gripom je 1919 baš te mlade i jedre dedove naše, što su disali prelep vazduh sjebala na milione. Lidl tad nije ni postojao

Jesi li sarkastičan?

Prosečan dvadesetogodišnjak je bio sve samo ne zdrav i otporan posle 4 godine Velikog rata tokom koga je:
    a) bio u rovovima, a onda preživeo najžešće krljanje zadnje godine rata, verovatno i ranjavan, često više puta. Kolko se sećam bilo je valjda bas dosta žrtava medju rekonvalescentima.
    b) radio duplu smenu u fabrci/polju (ovo važi i za žene pošto muškarci otišli u rat da se bijemo)

A niko nije bio dobro hranjen tih godina https://en.wikipedia.org/wiki/Turnip_Winter ni sa jedne strane.

7. Ne isplati se svadjati, uzivajte u apokalipsip ljudi, za 15 dana cete svi na posao kao da nista mije bilo.

8. Zbog popustanja mera kreće novi talas za mesec dana...

9. Lololo, drugi dolazak Hristov

10. Zanimljivo je da pominješ španski grip, koji po razmerama spada u jednu od onih stogodišnjih pošasti koje pobiju desetine miliona ljudi, nalik na recimo burbonsku kugu ili velike boginje, ili honkonški grip, koji se, na svu sreću, ipak nije raširio. I španski je, istina, 90% ljudi pokosio tek u drugom naletu (istina je i to da ljude nisu držali zatvorene po nekakvim podrumima, već su ih, onako bolesne, iznosili na sunce i vazduh, jer su takve mere najbolje u jačanju imuniteta i borbi protiv bilo kog virusa). Valda shvataš i da je omladina koja je tada stradavala prošla 4 godine rata, rovova, bede i gladi. Ne znam kako bilo ko ozbiljan može da uzima imunitet takvih ljudi kao primer, no dobro. Samo izjednačavanje korone sa španskim gripom, i najava drugog, crnog talasa koji će tek početi da kosi čovečanstvo ako ga za tri nedelje pustimo napolje, vrlo su ozbiljna stvar. Ako do toga pak ne dodje (kao što svakako i neće doći) - tebi, i sličnima tebi, zbog neodgovornog ponašanja i širenja panike, treba oduzeti dozvolu za rad i uskratiti svako bavljenje medicinom u budućnosti. Ali mene daleko više zanimaju neke druge stvari :

- u kojoj meri se povećalo nasilje u porodici (jer žrtve sada, naprosto, nemaju gde, pa ga i ne prijavljuju, a zatvorene su sa budalama i po 80 sati u komadu)

- koliki je broj onih koji će se u ovoj situaciji propiti, navući na anti-depresive, mentalno oboleti i na duže staze briti prinudjeni da se leče - jer naprosto nisu u stanju da podnesu ove mere "predostrožnosti"

- koliki je broj privatnika koje će ova situacija oterati pod stečaj, koji će, zajedno sa porodicama, završiti na ulici, jer svet je surov i krediti se moraju isplatiti

- za koliko će skočiti stopa samoubistava, prouzrokovanih gorepomenutim stvarima

Cela ova stvar, zapravo, ukazuje na jednu vrlo prostu činjenicu - da smo krajnje sebični. Jebe se recimo ovom jebaču što će neki ubogi Rumun ili Kinez ostati bez posla, i kakve su dugoročne posledice svega ovoga (dok su on, ćale i keva, drugari - zdravi i ok, sve je u redu). Zato mi je u principu i drago što ga ova budala drži po 4 dana u kući, pogotovo jer ne moram da delim njegovu sudbinu. Ne znam da li mi je žao ili drago što penzionere drži kao u kavezu, jbg kako god okreneš nisu puno bolje ni zaslužili. Ne znam ni da li mi je žao ili drago što ljudi, koji pristaju na to da im šef struke bude Zlatibor Lončar, rade za džak riže i deset kila ribe mesečno.

11. - u kojoj meri se povećalo nasilje u porodici (jer žrtve sada, naprosto, nemaju gde, pa ga i ne prijavljuju, a zatvorene su sa budalama i po 80 sati u komadu)

Nasilje u porodici nije zločin ovakvog oportuniteta, i izostanak karantina ne umanjuje incidencu u značajnoj meri.

Imaš ovde tri scenarija:
    I - procesuiran, što znači da postoji ili gradjanskopravna mera udaljavanja sa mesta stanovanja žrtve bez obzira na svojinske odnose, ili krivičnopravna mera što znači da je nasilnik/ca (lol) u zatvoru
    II - neprijavljen, što znači da je nivo nasilja / straha toliki da postojanje mera ne menja njegovo sprovodjenje, dakle to se dešava pa se dešava
    III - novonastali, što znači da je pod psihološkim uticajem mera predrostrožnosti neko postao nasilnik. Ovo je jedina opravdana bojazan, ali isto tako je i puka spekulacija koliko se to dešava i da li se dešava, pa ne vidim kako je svrsishodno zalaziti u to bez ikakvih proverljivih informacija

Što se tiče velikog rata kao faktora na imunitet, nisam školovala ali znam da mladi i jači imuni sistemi mogu da proizvedu reakciju koja je toliko efikasna da ubije virus ali usput i čoveka. Sepsa je primer takve reakcije. Istraži ili nek ti potvrdi neki medicinar ovde

12. Scientists offer several possible explanations for the high mortality rate of the 1918 influenza pandemic. Some analyses have shown the virus to be particularly deadly because it triggers a cytokine storm, which ravages the stronger immune system of young adults.5 In contrast, a 2007 analysis of medical journals from the period of the pandemic found that the viral infection was no more aggressive than previous influenza strains.67 Instead, malnourishment, overcrowded medical camps and hospitals, and poor hygiene, all exacerbated by the recent war, promoted bacterial superinfection. This superinfection killed most of the victims, typically after a somewhat prolonged death bed.89

ista prica ko i sad na kraju, ubija virus, ali ako se ukombinuje sa cinjenicom da su svi bolesni u isto vreme, a da ne mozes sve da lecis, krenu tu i ostale posasti.
    valjda smo malo iskusniji.

nece ponovo da izbije novi talas ovoga, nezavisno od mera. dovoljno su razumni ljudi jbt, nismo stoka. nikom nije da se igra sa bolescu koja izazove upalu pluca pa makar ti nista ne bilo. pa samo kad bi rekli da cu u bolnici da zavrsim i da budem ok, pa bi se pripazio jer mi se ne ide u jebenu bolnicu.

13. Izračunao sam da mi se više isplati da spičkam pola sata na recikliranje jedne definicije, nego da da se mlatim na ovoj temi što mi, svakako, ne donosi ni korist ni zadovoljstvo. I have nothing more to say..

https://vukajlija.com/prica-o-momku-koji-je-vodio-zdrav-i-izrazito-neporocan-zivot-a-umro-naprasno-u-cvetu-mladosti-od-korone-edisn/742278

14. Hah, neduhovito pre svega, kao sve sto si ikad napisao...

Moji razlozi su sebični druže, ne želim više da nosim ono zaštitno odelo 8 sati dnevno... Nadam se da nećeš dobiti koronu kao i niko tvoj.

15. Zajebano.
    U svakom slučaju, ne bi me iznenadilo da iza svega stoje VANZEMALJCI.
    Nikome na ovoj planeti nije jasno šta se koji kurac dešava. Tramp, Ši, Putin zabezeknuti, realno. Mask, Bezos, Gejc - jedu govna, da se ne lažemo.
    Ceo svet je u fazonu ŠKK?!
    Kad je neki rat - ide spika "ko je s nama - s nama je". Scenario u kojem smo sada je da je svako muva bez glave.
    Ovo je sve neki viši nivo, koji nam je do sada bio nepojmljiv. Ali ubrzo ćemo svi da živimo u svetu gde će neke nove stvari svima da nam budu kristalno jasne. Ne znam ni sam koje, ali imam taj neki osećaj.
    Vanzemaljci su intervenisali, da bi nas spasli. Bilo je minut do 12.
    Tako da to je dobro, barem u neku ruku. Jebote da smo nastavili onako, gde bi sada suštinski bili?
    Ovo je kao neki raskid sa džanki ribom, kada te uhvati trip produhovljenog sazrevanja.

16. Btw shvatam da ste vi još u fazi negacije, ja sam istu morao da prođem pre mesec dana. Gledaš mladog čoveka na respiratoru, i upinjes se iz petnih žila da mu nađeš falinku, ej, pa eto ima malo stomak, sigurno, sigurno je zbog toga. I onda shvatiš da je bolje građen od tebe lol. Trudiš se da ga u svojoj glavi napraviš na hronicnog bolesnika OD NEČEGA jer to znači da ti nećeš tako proći, jer si ti relativno zdrav.

I onda te udari kao tona cigli, s ovim likom je sve u redu bilo pre ovoga. Ovo vrlo lagano mogu biti ja. Jako, jako jeben osećaj.

A vidim prozivke na racun mog koriscenja reci "veteran"... Ovo je moj rat. Nikad ponosniji na sebe u životu nisam bio. Vi se još uvek tražite, racionalizujete svoju neispunjenost, i to vas ubija u pojam... ali dobro: nismo svi od istog materijala pravljeni.

17. Uzgred, ja ne znam da li smo ovde imali netalentovanijeg i pretencioznijeg pisca od Melkijadesa...

18. Zapata, toksičan si, brate.
    Meni baš nekako toplo oko srca kad vidim Melkija na forumu. Iako nikad nije bio jači forumdžija pre :)
    Priroda se oporavlja, ovo-ono.

19. Brate uz osobu koja je ispunjena kao ti ne ide recenica dezuram tri dana picka vam materina, ne skaci sam sebi u stomak, prestani patetisati i svi cemo te shvatitu normalno.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.