Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ma gde ispunjen, radiš 3 smene za redom u čistilištu, razumeš, i onda dodješ kući i pišeš tldnr-štine na Vukajliji.
Je rajt.
Ma da je dosao sa normalnim stavom a ne jebenim drama queen sve bi super bilo, mozda bi ga neko i shvatio ozbiljno. Dok ne bude tako, ostaces borac prve kategorije, veteran h1n1 svetog rata.
Odosmo u širinu, ja sam nebitan i moji postovi.
Šta možete vi individualno, u ovoj fazi kad se nazire početak kraja:
1. Da shvatite sars-cov2 kao jako zajeban virus koji trenutno razumemo 10% i koji moze mlade i zdrave ljude dovesti do sloma.
2. Da ne slušate izvore koji nisu naučni i medicinski, makar bili i Vučićevi, kredibilniji su od Maji Volk, Petra Čelika, Nolove žene i ostalih 5g awareness apostola.
3. Da ne poletite masovno na okupljanja prvim olabljavanjem mera. Da leti i dalje to fizicko distanciranje bude makar na 40% onog iz karantina (jer ovaj evidentan pad u broju teških slučajeva ne znamo da li da pripišemo merama i slabljenjem virusa zbog vrućine)
4. Da ne pomislite da je gotovo, na jesen nas čeka ista situacija.
5. Da ne krenete da generalizujete, pa da i druge ne-covid vakcine smatrate nepotrebnim i opasnim
To ja imam potrebu da prenesem, a sad ovo ostalo drama queen/prozivke/diss-ovi to je sve deo ovog našeg Vuka folklora i to je background noise u celoj ovoj raspravi. Ovih 5 stavki je ono sto ja zelim da prenesem.
Drkaš kurac. I to loše.
Pvt ako želiš da ti objasnim korak po korak kako to kvalitetnije da radiš.
Ja cu ti video proloziti
Zapata, histerišeš ovde kao žena, od kad je ovo počelo. Ok, a sad kao ne kul sam, ovo je moja borba.
Druže, ne bih voleo da te imam na svojoj strani ni u tuči običnoj, a kamoli u rovu dok padaju granate, jer si teret i opasnost po sopstvenu stranu, paničar, defetista i pesimista.
I napusis mi se kurca sa tom pričom, vi ste neispunjeni i prazni. Ne treba svakom bromdža da progura običan jebeni dan.
E ali kada smo već kod svih tih teorija zavera stvari (iskreno, za sada ubedljivo pobedjuje ona priča kako Tramp putuje kroz vreme vanzemaljskom tehnologijom, kako bi sredio neke stvari), stigne mi danas ovo u inbox - pentagon zvanično potvrdio postojanje vanzemaljaca i pustio tri autentična snimka, koje je objavio ni manje ni više nego gardian
https://www.istramet.hr/vijesti/video-pentagon-danas-potvrdio-autenticnost-3-snimke-nlo-a/?fbclid=IwAR2NMUAmdw1gmEbraBN3jqHeKBhHoiBVWvD-xaD4JYUI2ysgMkfcMY2icqA
E sad, pošto me je zaista mrzelo da se zadržavam na tome duže od 4 sekunde, molio bih ljude dobre volje da vide pa mi jave da li je u pitanju trol (zapravo ne bi bio ni tako loš), ili su ovi magarci stvarno počeli da se bave ovakvim stvarima. Jer ono - ako pentagon dodje na ideju da kaže ljudi, daj so i rakiju došli vanzemaljci...Onda će nam, što bi rekao Čevu, neke stvari uskoro zaista biti jasnije. Ili možda baš i neće, ali važno da se nešto dogadja.
Edit - sad sam bacio pogled, ono, deluje baš jadno. Kako ja mogu da pravim ovakve trolove?
Okej, ovaj Rogan ili Spajral ili Zapata, kako ga već zovete, jeste realno najgori mračitelj i kukumavka na koju sam ikada naleteo na netu. A kapiram i da namerno preteruje da bi se pravio važan. Ali ipak je doktor, jbg. Ne znam ima li još neko sa diplomom medicinskog ovde? Kakve kvalifikacije ima ovaj Melkijades recimo da mu oponira sa čisto stručne strane?
А добро, наравно да ће испиздети Запата, јбг, ради сваки дан са пацијентима од Короне и онда вероватно на друштвеним има дебила који каче све те теорије завера и једења гована (то се и мени пење на курац већ солидно) и онда овде то исто срање види да људи каче, а и 10-20 посто, у зависности од државе, заражених од Короне у доста држава су доктори и медицински радници генерално, па и ту има онда исто елемента да испизди кад види алт глупости и теорије завера што се пишу овде....
zajebana to rabota diper, nauka funkcionise po tome sto prati vecinu, a medju svim naucnicima imas i zlonamerne, i budale, ili jednostavno i pogresi neko sa teorijom ili izjavom, jebi ga. to je i najcesce.
Па да, али се утврди да је неко погрешио са адекватном научном методом, а не филозофирањем, то је била нека поента....
Ајд' што су нетачни јер имуни систем не јачаш копањем њиве (а и наравно да је боље и здравије живети данас него у 1900.), већ су солидан кринџ Мелкијадесови постови јер одишу и неким Пепе Имаз загрли дрво одбаци технологију вајбом…. Природне науке (у овом случају највише биохемија) нису нека хуманистика да филозофираш о орвелијанским срањима са спиком ''зле корпорације преко доктора хоће да нам ваљају разни отров'' већ науке где доказујеш своје теорије у лабораторији или са научним теоријама (теорија и научна теорија нису једно те исто)....
Чуди ме како неко није оно задње говно од Малагурског окачио....
Zapatina priča bi bila izvanredna podloga za strip junaka i njegovu epopeju. Čovek se budi 20 minuta pre cika zore, navlači uniformu i stupa na borbene položaje. Beli mantil (koji se nikada ne prlja) viori raskopčan dok žurno odmiče hodnikom. Sestre pritrčavaju i saopštavaju mu stanje. Grabi na sprat, preskačući u cugu tri stepenika. Suviše je iskusan i stručan za sva ova sranja, zna on to dobro, ali ko bi spasavao sve te nedužne živote da nije njega. Zato je za Norvešku i Kanadu ostao nedosanjan san, nudili su mu sve, ali čast i lekarska etika nemaju cenu. Žena mu kod kuće malo kenja što vozi punta i curi mu bubanj na veš mašini, ali šta zna ona koji kurac kad je sporedan lik. Bolnicom u kojoj radi rukovode nesposobni i nestručni, no on je uvek tu da ispravi stvari i, uz pomoć štapa i kanapa, spasi dan. Uveče se vraća kući izmožden, ali uvek uzdignute glave. Radi domaći sa decom, pere sudove i, kada svi zaspe, ako ga nisu pozvali na iznenadno dežurstvo (što se dogadja, i to često), seda za net i započinje borbu sa zombiranim masama kojima su sile mraka oduzele mozak i dušu, i pokušava da im vrati makar mozak.
E sad jbg, u trećoj - četvrtoj epizodi morao bi da mu stigne nekakav čudan oblik života pod nož, nešto što nije reptilijanac ali nije baš ni čovek, i Zapata tu kreće da se preispituje i sumnja, ali to je samo neki genetski mutirani oblik života stvoren u laboratoriji njegovog iskonskog neprijatelja Miroljuba dr X Petrovića, koji je nekakva desna ruka u službi Darta Lučića, koji je opet nešto iznad njega. To sve Zapata saznaje do sedme epizode, ali se ova dvojica nekako izvlače i, Zap, vraćen u kolosek, nastavlja večitu borbu.
Ne bio bi to dobar strip ako bi ga radili Max i Bunker.
E ali kada smo kod teorija zavere, meni najfascinantnija bila tvrdnja onih nekih stručnjaka da će 80% ljudi preležati virus, a neće uopšte ni skontati :D
...Upravo mi se učinilo da je neka dobra duša izjavila kako je bolje živeti danas nego u 1900. Ako me neko traži, otišao sam da jedem stiropor.
zašto se ti onda ne odrekneš svih modernih stvari i dostignuća i ne zavratiš se fino u neku pripizdinu da živiš kao da je 1900-ta , jbt ne vjrujem da je i ovde većina ljudi sa razmišljanjem malo zdravijim od ovih 5G sekttaša po netu
...Nego pošto je ovo zaista postalo apsolutno gubljenje vremena, a treba ipak priložiti i nešto korisno, postoji jedan čovek na koga bismo morali da obratimo pažnju (Čevu verovatno ima izvesnu predstavu o kome se radi, pošto je čovek mahom stacioniran na NZ). Doktor Tomas Pečner, jedan od najboljih i najcenjenijih dijagnostičara na svetu, počeo da se bavi medicinom sticajem čudnih okolnosti, na kraju postao prezanimljiva pojava. Čovek na osnovu čijeg rada i iskustva je, u najvećoj meri, radjena serija dr Haus (mada su Lorija stvarno preterali, Holivud jbg). Potiče sa ovih prostora, odrastao u Bg - neobičan čovek u svakom slučaju. Objašnjava kako i zbog čega, na osnovu najprostijeg rukovanja, dobije u startu preko 40 informacijama o pacijentu, i zašto je korisno hraniti se integralnim pirinčem, šargarepama i algama. Znam da će ljudima poput ovog što ima Zojberga na profilu biti pomalo teško da azumeju kako sad to da takve budale igraju nekakvu ulogu u svetskoj medicini, ali zato imamo tv prilog, a tv je ipak, sam po sebi, svojevrsno čudo https://www.youtube.com/watch?v=5RSSz7nWw40&t=591s
Odakle sad ovaj iskopa 5g, ko je uopšte pominjao 5g? Ne odričem se svih dostignuća, ali ni ne prihvatam bespogovorno sva od njih, prostim konsultovanjem zdravog razuma. Ponekad moraš da se osloniš i na kritičko mišljenje, ne samo da prihvataš.
svako vreme ima svoje breme itd.
Nema ništa od mora i plaže ove godine, ovo kampovanje kući pojelo odmor. Ima da se radi u avgustu sve u šesnaies. Ihaaaa
kad god Zap napiše nešto u glavi mi
https://www.youtube.com/watch?v=sbCUP85vIHI