Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Ne verujem da je bio protiv bilo kakvog dogovora, samo je Vucic obecao ono sto nije realno da ispuni - jer ispunjavanje toga znaci u najmanju ruku da mu je politicka karijera zavrsena, a potencijalno i opste sranje u drzavi.
To sto ti ne verujes je samo tvoje misljenje.
I moje.
ti si bot, nemas pravo na misljenje jer nije tvoje
Dule se ekstrordinarno ne slaze.
U demokratskom drustvu svako ima pravo na misljenje, pa cak i bot. Ili se to zove fasizam...
U najavi
sta da rade ljudi koji su neopredeljeni, jel odma vesanje na terazijama?
Ili idu u lager Sabac?
Sazaljevate Djilasa ko da je sveti Petar koga su razapeli naopako, a ne lik koji je kad je mogao da ide niz dlaku vucicu, to i radio. Ko zna zbog cega je usao u ovo sa politikom opet, to zna samo on. Ja cu se praviti slep pa cu reci da je to zbog visih ciljeva i ideala. Jasno je da ce Vucic biti pusten niz vodu kad tad, al to ne znaci da je Djilas zbog toga manje zlo. Stavise, voleo bih da mi kazete sta je to on uradio dobro pa da bude posmatran kao bilo kakav lider opozicije koji ce bilo sta promeniti. Covek bio na vlasti sto posredno preko svoje stranke na nivou drzave, sto neposredno na lokalu i osim par vrtica i mosta na Adi, ne secam se icega vrednog hvaljenja od strane Djilasa. Naravno da je Vesic katastrofa od lika, al i on kao takav je presao iz DS-a u SNS. Bukvalno najgori sljam je presao u SNS iz predjasnje vlasti, uz par izuzetaka, tipa Djuka, Stefanovic i Vulin fazon. Tako ce biti i sa sledecom smenom vlasti, bez obzira na odgovornost koju preuzima sledeca vlast zbog toga sto je kriminal SNS-a tolko transparentan da nema coveka koji ga nije svestan, opet me ne bi cudilo da pod parolom "nema revansizma" dobijemo neki anemicni pandan dosu, sa nekim uglancanim japijima koji osim valjanja ispraznih fraza, ne znaju nista da rade. Mislim nekom je i takva opcija top, al takvi obicno glasaju za onoga ko navija za isti klub ko i oni
+1
Politicka mejnstrim scena Srbije nikada nije jadnije izgledala. Na njoj ne samo da nema nikoga za koga se moze glasati ili za koga se makar okvirno moze reci da nije veliko govno od coveka, na njoj nema nikoga za koga bi se moglo sa sigurnoscu reci da je normalan u nekom bazicnom psiho-medicinskom smislu. To nikada u istoriji nije bilo, dajem obe ruke. Ali, to samo verno odslikava stanje u narodu.
Kako god, sledeću vlast mora dati Šabac, oko toga valjda nema polemike.
Tramp im je ukinuo finansiranje jer lapću pare od Kine i navodno rade šta im ovi kažu.
https://www.youtube.com/watch?v=UlCYFh8U2xM
Tajvan? Koji Tajvan? :D
https://www.facebook.com/AmiGShow/videos/vb.575863479165072/531993487499970/?type=2&theater
simptomi koje je imao Đorđe David, izgubio čulo mirisa i ukusa, a Lukas preko puta e sine od kad je meni nos otišao u aut..
Ovo sa Tajvanom i Kinom je zapravo prezanimljivo. A s druge strane, ako uzimaju neki keš, svakako rade šta im se kaže. Svi imaju cenu jbg
Ovaj kratak prilog je zanimljiv na hiljadu nivoa. https://www.facebook.com/pravonaizborRS/videos/232247771370639/?t=10
Evo ti lista koliko ko donira za WHO.
https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2020/04/15/834666123/trump-and-who-how-much-does-the-u-s-give-whats-the-impact-of-a-halt-in-funding
Imaj u vidu da je Bil & Melinda Gejc fondacija, koja je iza SAD drugi najveći donor, bitnim delom finansirana od strane vlade SAD.
Takodje primeti se da Kina daje uglavnom samo koliko mora. I to je realno kurac.
Ali SAD još nije povukla svoje finansiranje, Tramp je samo zapretio da će.
I onda da ih komunistička partija Kine ovako drži za jaja, što oko Tajvana, što oko milion Ujgura u koncetracionim logorima, što oko sranja sa dezinformacijama o virusu na početku, pa ko bi normalan plaćao za to?
Che-vu brate hvala za ovu statistiku, smetnuo sam s uma da pročešljam (generalno, mrzi me da se bavim tim stvarima). Mahom zaboravljamo jednu važnu stvar - Tramp je biznismen, ume da trguje, pregovara, ucenjuje, cigani se, jak je i van politike. Ne znam šta tačno pokušava ovim potezom (već je srezao novac koji zemlja izdvaja za NATO), ono, ne simpatišem ga ni najmanje, ali ne smemo ga potcenjivati - jebeno je to što ulazi u izbornu trku, ako izadje iz karantina i ljudi se porazboljevaju - kriv je Tramp, ako ih zadrži u karantinu - ekonomija puca, kriv je Tramp...Lično, ne mogu da ga ne gotivim jer za 4 godine je napravio daleko manje sranja po svetu nego Buš ili Obama, to mu moramo priznati. Izaziva ambivalentna osećanja u meni. Voleo bih da dobije još jedan mandat, čisto da sahrani Hilari, i još malo Ameriku.