Koronavirus u Srbiji 2

1. Mrtvo puvalo, ima platu 5 iljade franaka, i sad ja treba da mu dam svojih 10 evra da ga motivišem, obavezno, samo pusti u pvt broj računa

2. Voziš Kia džip sa 7 godina garancije, može Celt iz Niš al neće Niš iz njega

3. Erisha, probaj bandži ali uže da vežeš oko vrata

4. pa on ima toliku platu jer zna ovako nesto da napravi i jer mu ljudi uplacuju pare za to, uradi mi ti to i dacu ti 10 evra

5. Meni daj 200 evra i za dva meseca dobićeš nazad 500

6. Ne bavim se ja tim sranjima, mene neinteresuje da sedim 8 sati za kompom i čukam neke kodove, vidim baš je kreativan ovako, eno predloga njegovih za sajtove, sačuvaj Bože na šta ono liči

7. Hvala Celtu za sve što je uradio za čovečanstvo, čovek na koga svi mogu da se oslone, nije poslao majci u Niš 100 franaka za sve ove godine...

8. ti izgleda kao onaj guzvica sa markslenjinizma sto najvise na svetu mrzi cinjenicu da programeri zaradjuju debele pare a on ne moze

9. Drkam na tu činjenicu, to me vuče napred iz stonda kokainskog

10. Celt je taj koji će da proda revoluciju, koji će za platu od 10k franaka da revnosno sipa kemtrejls otrove u rezervoare aviona, a ti možeš da se nosiš u kurac zajedno sa njim ako mu se diviš

11. Eru, nisi me razumeo, ja mnogo postujem, zavidim cak, privatnicima, i ljudima koji rade rukama, al rad sa caletom per se, mi je cemeran, bez impliciranja da ti sad nesto "nasledjujes posao" blabla

12. Erisha, budi strpljiv i marljiv u radu na ostvarenju svojih ciljeva. Umesto što pucaš po streljani, bolje se pucaj u venu, kažnjavaj sebe i radi sve najgore po sebe dok ne shvatiš da je to loše za tebe

13. Ma dobar je Erisha, i mudar, osposobio se za zanatske poslove, paralelno studira, ne može da skapa od gladi nikad, mislim da će biti jedan veliki self-made gospodin... Vredan je, sposoban, kreativan, mogao je npr da otera ćaleta u kurac kad ga je pitao da radi sa njim i da spava do 2 popodne, drogira se i guli paštetu u studentskom domu kao Zapata u svoje vreme jer je potrošio 3000 što mu ćale poslao za džeparac, ali je ipak odabrao da šljaka

14. 254 zaraženih danas i de mo

15. Da se ne ljubimo, lageruj brašno i toalet papir, eto nama zatvora opet.

16. "Samo da ne ostanemo bez prasića"

- Roberto Bobi Roccavella, 28.6.2020

17. Ako se izuzme činjenica da mi je sjebalo šljaku, kad je bio početak i kasnije tokom vanrednog stanja me je boleo kurac za koronu. Kao i svako sebično govedu, masku sam nosio samo kad sam morao, išao sam svugde, čak sam blejao u više navrata sa nekoliko ortaka. Istinski me je boleo kurac. Takođe, tokom vanrednog stanja samo mi je jedan dalji rođek stariji od 70 godina umro i osim njega niko koga poznajem i kome bih se npr. javio na ulici nije fasovao ovo pa sam - logično - imao skepse kako je ovo preuveličano. Blejao sam prošli vikend sa likom koji je najverovatnije zaražen i postoji šansa da sam pozitivan, pa ću morati ozbiljnu vezu da potežem da bih se sutra ili prekosutra testirao. Naravno, i dalje mi je jako teško prihvatiti samoizolaciju jer sam i dalje sebično govedo. Sada poznajem petoro ljudi koji su zaraženi, od kojih troje ima temperaturu. I sad sam, posle godina akutnog bola u kurcu, počeo da razmišljam o tome koliko smo mi u stvari jedna ništačka nacija.

Zašto nikome ni ne pada na pamet da se lepo onima koji nas lažu jebu keve? Zašto sad ili ranije (bilo koji od bezbroj povoda) nije bilo agresivnih demonstracija u kojima lepo ili dobiješ od murije po pički ili nekom razbiješ pičku, čisto da pokažeš da ne može da te jebe neko kako hoće?

Neko će reći da velika većina glasa za Vućića. Nije tačno, postoji barem milion ljudi koji smrda preziru iz dubine duše.

Neko će reći da nas laže. Nema smisla, ionako mu ni njegovi ne veruju.

Neko će reći kako neki ljudi mogu da izgube posao. To isto barem nije u potpunosti tačno, jer ipak ima ovde mnogo ljudi koji nisu na državnoj sisi.

Neko će reči penzioneri vode glavnu reč. Ipak ovde ima i mlađih od 60 godina i nisu oni toliko bitni.

Neko će možda da kaže kako su kod nas ljudi rezignirani i da su nezainteresovani. To mi tek nije na mestu, jer pola ljudi koje znam su bili jako pogođeni sranjem u Crnoj Gori u vezi sa SPC i samo se o tome jedno vreme pričalo, i to prilično zdušno. Gledam u Crnoj Gori koji je u biti jako slična Srbiji, veliki procenat ukupnog stanovništa izašao na ulice da brani crkvu, koja je isto leglo ološa.

Neko će reći da smo glupa nacija. Okaj, ali i glupom krče creva.

Ne mogu da shvatim i dalje kako sve ovo opstaje, zašto nikome ne pada na pamet da se nekome najebe keve. Koji je realan argument za naše bezmudaštvo? Jutka izvaćario svako dupe u Brusu, nijedan muž da ga razbije kao pičku. Kako? Zašto?

18. mickey jel ima crnaca u ovom izdanju romana?

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.