Izbori u Srbiji 2020

1. krupovrbaski zmaj
    iz RS je glasalo nekoliko stotina. glasanja je bilo u konzulatu u BL i ambasadi u Sarajevu.

Nije istina, u svakom gradu si imao biračko mjesto sa sve kutijom regularno, ukrao je tu bar milion xD

2. Mislim, ne nije istina, već bilo je svugdje, ne samo tu

3. Ma ako su baustelce po sibiru jurili da glasaju, sigurno su i po rs, ima 1.3 miliona srba tamo. I onda dzabe u beogradu 30% izlaznost kad je u banja luci 300% botebo

Treba ti jedno 20 000 kontrolora da bi iole bio siguran da nece mnogo da te pokradu, i to samo u srb i rs. Pa onda skoci u cikagu izlaznost sa 0.jebeimse na 87%, jebote dobro je opozicija i ziva

4. jebote dobro je opozicija i ziva

pa mislim da je i poenta ovih izbora bila da se pokaze da nije

5. pa, ako nemas u nekom mestu da nadjes ni jednog, ko bi ti cuvao kutije i listice, o cemu pricamo? fer izbori?

opozicija je odavno mrtva. nije ni postojala.
    danasnja opozicija je par politicara koji bi u skupstinu na drzavnu platu stagod. niko i nema iluzije da bilo sta promeni.
    dveri su jedina realna opozicija koja raste i ima neke sanse (strasno mi da kazem samo ovo). zato i nisu ucestvovali na izborima, da ne bi bili u skupstini kad se predaje kosovo, nego pravili demonstracije dok se to radi, kako bi nakupili jos podrske.

6. inace su svi svesni sta je sa kosovom, i dveri i ostali, svi bi isto i radili jer o cemu pricamo, o zemlji na kojoj nemas nikakve ljude ni vlast i to kao nase...
    ali, raja se lozi i ima finu politicku tezinu. sns je dizao kad nije bio na vlasti, sad spusta tenzije kad je na vlasti i tako.
    mislim da im uspeva. potcenili smo 2000tih koliko je jaka zelja u srbiji da ima nekog ko je vodja i ko ce da bude lice da se opet udruzujemo u jednoumlje, samo da ne moramo da imamo slobodno misljenje, i neminovno odgovornost koja ide sa tim. mrsko nam to kao narodu.
    kad imas sve lokalno pod kontrolom, mozes sta god hoces.

7. a posto nemamo institucije koje drze sistem u ravnotezi, i vlast privlaci jos vise vlasti, kontrole i podrske, ocekujte na narednim izborima 75% za sns, ako se ne promene spoljni uslovi. a cini se da nece.
    kad bi srbija odjednom postala vakuum, za jedno 30 god bi i svi vi sto odrzite svu tu mrznju prema vucicu, odjednom ukapirali sav smisao, i zasto je vodja dobar, i smisao svega toga, i pozeleli da mu date svu podrsku, u trenutku dok vam metak prolazi kroz mozak u nekoj tamnoj prostoriji DBa

8. i da se razumemo, prevrce mi se stomak kad pomislim kako se zavrsava sve ovo u srbiji, a sve moguce reference sto imamo u istoriji kazu da nije dobro.

ovo sto zajebavam sabac i slicna mesta koja su i drzala neki kao otpor je iskljucivo da drkam bombasa i njegov nicim zasluzeni elitizam, i komentare kako je iznad toga. a nije.

9. ili su kompletno nesposobni ili znaju sta se sprema sa kosovom.
    jedino na sta ne racunaju je to da je srbima veca frka ako ne mogu u paralaiju na more,nego sto ce kosovo biti nezavisno.bas bas nezavisno.
    snimci od 15 juna su kao da izbeglice beze od najgrdjeg rata ikad.ustvari,srbe sa gajbom piva u gepeku i 10 gotovih jela krenule na more.

10. problem većine ovde jeste taj što politiku donekle znaju 10 godina, poput pantera koji prate košarku par godina. Ne sećate se vi mnogo jačih muda od sns-a i kako se razvale u kratkom roku. Nema ljutnje, pripisujem to neiskustvu. Ali mnogi će biti iznenađeni.

11. sad sam i ja skontao da su ovdje po bosni svuda nosali listice da se glasa.

12. jedino na sta ne racunaju je to da je srbima veca frka ako ne mogu u paralaiju na more,nego sto ce kosovo biti nezavisno.bas bas nezavisno.

ljudima je gotovo uvek bitnija sopstvena bulja od velikih teritorijalnih pitanja i svaki covek oce pre svega da ima normalan miran zivot, dobar standard, bezbednost, zdravu okolinu

nije nuzno sebicno da te vise zanima paralija od nezavisnosti kosova, sebicno je da hoces da ides u paraliju po cenu da tvoj sugradjanin iz gracanice ili zubinog potoka mora da trpi zulum da bi ti mogao da ides u paraliju

zato je kljucno pitanje sta moze da se uradi da bi srbi mogli da opstanu i zive normalno na kosovu (i to nije cak samo ni humanitarno, vec i nacionalno pitanje, jer mora dole biti nekog ko ce da odrzava tu kulturnu bastinu i tradiciju koju imamo), a ne teritorijalna pitanja

kosovo je, bar za mene, simbol nase istorije i kulture, a ne teritorija

a ove price oko priznavanja, to se sad resava u principu i narod tu ne moze bog zna sta da uradi; mozemo samo da najebemo posteno ko kad smo se usprotivili paktu s hitlerom

nije mi drago sta se desava s kosovom sad, al mi je drago sto ce se pokazati koliko su desnicari i nacionalisti u srbiji govna (90% njih, cast izuzecima), cutace ko zaliveni, a puna su im usta kosova i srpstva, mozda eventualno neka setnjica padne

13. haha ovakvi kakvi su srbi treba da izumru, a i hoće. mučno je samo gledati jer sporo ide taj proces.

14. kosovo, idealna situacija za srbe bi bila, evo vam presevska dolina, evo nam sever kosova, turi granicu tu, nacionalisti sa obe strane protestuju, smiri se za god dana i dugo mirno, dokle god srbi ne nastave da prodaju imanja po srbiji albancima. sto se da resiti zakonima ako ima volje.

malo losija situacija po srbiju, ali uzasna za ljude na kosovu, odvajaj kao sad, postavljaj cvrste granice. kako albanci rade to po albaniji, ocekuj da nece biti srba vise dole.

malo losija situacija za ljude na kosovu ali uzasna za srbiju na duze, sve isto, formirana republika srpsko kosovo unutar kosova kao bosna, ostane sve na pola, onda nemas ni kontrolu zakonima da sprecis ovo sirenje, a sobzirom da neces imati definisanu granicu, sve promene ce biti ostavljene cistoj demografiji, a to znamo kako se zavrsava sa nama i kosovom.

tako da, opcije su nam tesne. ne ocekujem prvu, jer se dovoljno mrzimo da moze neko sa strane da upadne i iz prostog interesa nagovori jednu ili drugu stranu da to ne uradi.

15. svako u politici je svestan ovoga. kosovo tezi da progura trecu opciju, al treba da se bori protiv svog naroda koji "ne prihvata kompromise sa skijama", mi tezimo da proguramo prvu opciju al treba da se borimo protiv svog naroda koji "ne prihvata kompromise sa siptarima", druga opcija je cisto politicko samoubistvo za bilo kog u srbiji i tako to ide...

16. i ja sam cenio da se sprema neki dejtonski scenario za kosovo, al kad malo razmislim, odnos je 93:7, kako bi to funkcionisalo boga pitaj

17. Parada.
    Naprednjaci slave ulazak u pokoreni Šabac. Na čelu kolone je Vučić na belome konju, desno uz bok mu jaše Sandokan. Za njima marširaju botovi, svako na grudima čvrsto drži tastaturu, prigrljenu kao pušku. Stupaju monolitno, kao jedan, njihova volja je jedno sa vođinom. Pred sobom teraju zarobljenike, poražene u ovom zadnjem, konačnom pohodu do potpune vlasti: Zelenovića i ostale "žute".
    Neradni je dan u gradu danas, deca ne idu u školu, javna preduzeća ne rade, svi su poslati na ulice da posmatraju trijumf. Jedni kliču i bacaju cveće, drugi samo nemo posmatraju. Nemoć.
    Među njima je Bombaš.
    https://3.bp.blogspot.com/-E7DCoixzlDE/VlfHIOneBwI/AAAAAAAAKIM/QMhjLJdA_Ig/s1600/The%2Bweeping%2BFrenchman%252C%2B1940.jpg
    Tiho se iskrada iz mase. Dobljno je video. Sprednim ulicama, koje poznaje kao svoj džep odlazi do kafane. Zatvorena je danas za sve, ali ne i za njega. Gazda, saborac iz slavnih dana južne tribine, pušta ga na zadnji ulaz. Za šankom ga već čeka piće. Ćutke ispija, i samo pokaže gestom da želi još jedno.
    Ponoć je prošla, tiho se vraća kući praznim ulicama, punim đubreta od današnje parade: zastavice, paopiri, kese. Već su krenuli da ruže ovaj mali Pariz.
    Deca i žena su već legli. Skida se u gaće i majcu, odlazi do kupatila, gleda lice, neobrijano, podbulo od alkohola. Odlazi u dnevnu sobu, uzima telefon, okreće broj na brzom biranju.
    Sa druge strane, mamurnim glasom odgovara Teofil Pančić:
    --Da?!
    -Prokleti...beli...listići...
    -Da...prokleti beli listići.
    Ćute duboko u noć, dok impulsi otkucavaju.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.