U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
koliko je puta vucic molio ljude da se vakcinisu i neki i dalje nece.pa ko vam misli dobro ako ne vucic.slobodno se vakcinisite
Pipanjem kokošijeg izmeta može svašta da se pročita
dobro vi verujete u nauku a ta nauka sama priznaje da nezna ni 5% o nicemu.naucnici samo znaju da se pitaju kako ovo kako ono.medicina isto nista.kad slomis nogu-gips.kad uganes ipet gips.i kad iscasis isto.samo znaju da stave gips a posle toga noga boli i nikad nije ko sto je bila
I na promenu vremena haos
Ajde Labo idi siluj nesto da se smiris.
kapiram ja da neko ne veruje u nauku, al ne kapiram da neko moze da veruje u subreddite od dva ipo pregleda kao prorocanstvo
Fascinantno koliko oholosti, sujete i ostrašćenosti izbija iz jedno 25% ljudi koji su se vakcinisali. Ne znam da li je to posledica doze ili su oduvek bili idioti, samo nisu imali priliku da se bilo čime istaknu. Divna stvar - utrošiš par minuta svog života, malo te pecne, u krajnjem slučaju istrpiš pola dana glavobolje i automatski se teleportuješ u svet odgovornih, naprednih, obrazovanih, civilizovanih, empatičnih, mudrih, modernih, kosmopolitskih, nesebičnih, brižnih...Makar negde tamo u svojoj glavi. Više nisi samo neki tamo Hotul već Hotul efendija, mahneš kovid pasošem na rumunskoj granici i ovi te odvedu na specijalan prelaz, još te potapšu po ledjima, bez rukavice razume se.
Naravno da treba da te zatvore u podrum Sevaste, iz prostog razloga što ćeš u njega ući pognute glave i istupiti napolje onda kada požele da te puste. Zatvorili bi te i u maju prošle godine da neki bezumni antivakseri nisu rešili da izadju na ulicu i malo se pokoškaju sa strukturama, no živo ti se jebalo da staneš uz njih i kažeš - alo rodjače, ne može to tako, ovo je 21. vek i, na kraju krajeva, primio sam vakcinu. Jok rodjače. Primićeš i treću dozu, ako treba i četvrtu, ići ćeš u market do 10 ili 6, svim danima sem vikendom, a možda i četvrtkom, u zavisnosti od toga kako se digne drugu predsedniku. Sad su ti malo dali voljno da se izduvaš, odeš malo da se kupaš i uz malo sreće i umeća uvatiš nešto da prcaš, čisto da bi imao o čemu da razmišljaš u kišnim oktobarskim danima.
Gresis. U potpunosti podrzavam slobodu kretanja (i ostale slobode koje su ostale uskracene). Zivim u Njemackoj, nisam bio tu da podrzim proteste. Ici cu pognute glave u podrum da ne bih dobio po dzepu, a ne iz ubedjenja, ali ako osetim da ima atmosfere protesta, podrzacu. Klasicna psihologija mase, isto ko kad pitas nekog sto se ne buni protiv vlasti ako je protiv.
Samo ja nemam taj dihotomni pogled na svet u kojem si ili 1) za vakcinu i za mere ili 2) protiv vakcine i protiv mera. Za mere sam smatrao da su razumne u pocetku, dok se ne utvrdi razmera opasnosti i dok se zdravstvenom sistemu koji je ostao zatecen ne da bar malo vremena za pripremu. Posle toga sam bio protiv mera ne zato sto smatram da je korona bezopasna, vec zato sto zivot mora da se odvija, a i iz politickih uverenja.
U univerzumu gde su ljudi racionalna bica upozoris ljude na opasnost i oni se sami trude da stite sebe i druge, bar do nivoa koji psihicki mogu da izdrze. A u ovakvom iracionalnom univerzumu imamo dva ekstrema - tzv. brnjicare i tzv. antivaksere, koji svet vide crno-belo. Ili cemo izginemo ili ce neko da nas cipuje. Oba ekstrema su iritantna do bola i na estetskom nivou podjednako su mi gadna, samo ovi prvi nisu napunili batajnicku kovid bolnicu tvrdoglavim odbijanjem da nose masku u gradskom prevozu i ucinili su ono sto je do njih (vakcinacija) da ova agonija makar bude nesto manja ove zime.
Sloboda kretanja, govora...Na koji način ih podržavaš? U pisanoj formi?
Cek ispada da se samo u Srbiji sprovode mere i da se moramo boriti da zbacimo sramotnoga ropstva lance. Ok jeste AV tezak imbecil i znamo da koristi koronu da manipulise ali, ispravi me ako gresim, iste ako ne i jace mere su sprovodjene kojekude i po Evropi. Sta bi radio da si npr u Nemackoj, postovao bi mere jer ih nije sproveo AV ili bi se i tamo borio?
Pitam samo nisam skontao ne zamjeri
- Istina, i jedni i drugi su užasni - isključivost, sama po sebi, vodi u fašizam ovim ili onim putem. A ovo polagano prelazi u fašizam.
- Zdravstveni sistem više ne može da se vadi na kartu zatečenosti, naročito jer je zastrašivanje ljudi najcrnjim prognozama već u jeku. S druge strane to što je zdravstvo na najnižim mogućim granama je posledica višedecenijske neodgovornosti.
- Ljudi nikada nisu bili racionalna bića, naročito ne društveno - racionalna. Nikad u ovih 15.000 godina koliko već budžimo ovu civilizaciju, i to se svakako neće promeniti. Čovek 21. veka je na tom stadijumu da fekalije spira u kanalizaciju sa 10l pitke vode. Ostalo da i ne pominjemo.
- Ljudi koji su se čuvali na sve moguće načine fasovali su virus jednako kao i bilo ko drugi. Ako opasnost već vlada i u ovom trenutku, ostani kod kuće hešteg, makar i iz moralnih razloga. Ali ne, daleko je lakše prdeti o odgovornosti iz kafane ili sa plaže. Ljudi koji su do dan pre ukidanje mera bili najostrvljeniji što se tiče obaveznog zatvaranja i najrigoroznijih mera, pohrlili su napolje sa ostalima čim su otvorili vrata od tora.
Pošto si već u Nemačkoj i ne sumnjam da bi ti vežbanje jezika dobrodošlo (ne dovodim u pitanje tvoje lingvističke sposobnosti), potraži ovu simpatičnu knjižicu, na izvornom naravno. https://www.delfi.rs/knjige/106282_bekstvo_od_slobode_knjiga_delfi_knjizare.html
Bacio bih ti pdf format ali idi do biblioteke, da vidiš malo ljude dok još možeš.
Protesti protiv korone i vlasti su trajali koliko, nedelju dana gore dole, sta ste vi freedom fighters radili ono ostalo vreme kad je trajao policijski cas jel ste postovali ili?
...U julu već zna da će mu koliko u septembru - oktobru ukinuti osnovne ljudske slobode, iako se ne boji za svoju bezbednost i još je uz to vakcinisan, i sprema se na takav epilog ćutke i gotovo sa odobravanjem. Krušnu ti mrvu jebem s kim ja traćim vreme.
Pazi ne znam ko kakve informacije ima ali ne vidim razlog ni scenario da se ponovi zatvaranje od prosle god, kad smo ono preziveli ovo ce biti ez
Ne možeš ništa da uradiš dok traje policijski čas. Kad gangrena stigne do kuka, džaba što si rešio da spasavaš prste na nozi - možeš da se jebeš. Iskreno, ja i jesam za to da se ljudi ponovo zaključaju tamo negde na jesen, čisto da bar malo razmisle o tome koliki su imbecili. Mada tvrda je glava provakserska, a bulja prostrana, staće još koješta u nju bez sumnje.
Što se tiče mera širom Evrope (i sveta, što da ne) - ljudi su se borili protiv njih u svakoj zemlji. Zanemarljiv broj svakako, ali ni ovde nije bilo drugačije. Moraš shvatiti jednu stvar :
do januara prošle godine, prosečan zapadni čovek je bio u fazonu - samo da mi je da me tri nedelje ostave na miru, ne moram nigde da putujem - da se zaključam u stan i spavam, gledam tv, čitam knjige i ne vidjam nikoga sa posla i od ženine familije. Ljudi su lako pristali na ključ jer su ga zapravo odavno priželjkivali, smetalo im je jedino što se tu sad njima udara na slobodnu volju i što su neke mere krajnje bezumne, ali to smo pravdali opštom bezbednošću, zdravljem ljudi, kolapsom u zdravstvu i sličnim sranjima.
E da, kad smo već kod državnika - aj nabroj mi bar tri predsednika, premijera, bilo čega - koji su normalni i koje ljudi zaista vole i podržavaju?
Nisu imali razloga ni da te zatvaraju prošle godine. Ja sam grad napustio na samu pomisao da neko može da me zatvara u 4 zida i kad sam video vojsku kako naoružana patrolira ulicama - to je bilo previše. U selu nema ko šta da te zatvara jer na ulicama svejedno nema ljudi, zatvoriš kafane i to je dovoljno. I to je zapravo bezumno, jer su ljudi svejedno pili jedni kod drugih po kućama i išli su preko bašta gde god su hteli. Botovi i Vučićeva vojska koja je pravila bakljade po zgradama, sekla šume i išla na žurke za koje kao ne znamo, kretala se slobodno ma šta bilo na snazi. Izduvali su jedino gradjani, koji i treba da izduvaju jer su idioti koji veruju da su pravda, pravo, poredak i slobode nešto zagarantovano.
LOL kako je pickinski reci da su isti vakseri i anyivakseri kao dve krajnosti,ajde mrs,ko da se ne zna ko doprinosi boljitku civilizacije a ko je unistava.
Dobro ok razumeo sam tvoj stav, pojasnio si mi, sve ok.
Ovaj drugi post gde spominjes botove itd necu ni komentarisati, to su ljudi debili, slazem se.
sta znam, kapiram (zapravo znam licno neke ljude) da postoje idioti koji stvarno vole Putina, al stvarno stvarno, ono ne ljubavlju kojom muskarac voli zenu nego jos vatrenijom ljubavlju kojom idolopoklonik voli svog idola i deifikuje ga :D
Za njih je on normalan, on radi to.
Naravno, vole Putina, Erdogana, Elasada, Sidjispinka, Kima, Lukašenka, Orbana (njega doduše gotivim) i gomilu sitnih i praktično nebitnih diktatora. Pola planete u diktaturi, u 21. veku, i ljudi još nadju za shodno da govore o nekakvoj prosvećenosti i slobodama. Idioti. Pola sveta se zakrvi zbog dva starca na samrti koji se bore za neku tamo Ameriku, iako 90% tih ljudi zna da se ni za mrvu ništa neće promeniti. I onda zašto treba maltretirati, zaključavati i oduzimati ljudima osnovna prava? Zato što su idioti. Čak imaju dovolno bezobrazluka da sebe smatraju inteligentnim oblikom života, poput recimo ovog hotulijana.