Vaccina

1. Nešto mi samo nije jasno: kad si vakcinisan i pozitivan na koronu da li to znači da si svesno išao da se testiraš iako znaš da si "imunizovan" i da ti virus ne može ništa + imaš vax pasoš i možeš svuda slobodno da se krećeš (što znači da je test u tom slučaju besmislen u bar 70% slučajeva) ili si zakačio neke jake simptome zbog kojih si morao da završiš kod lekara ili su te spopali uplašeni ljudi oko tebe da odeš sam i da se testiraš?

2. Pročitajte ovo pitanje i dvaput ako treba ali molim vas dajte mi koherentan i logičan odgovor

3. Nije test besmislen zato sto i dalje mozes da prenosis virus iako tebi nije nista.

4. Kako u zemlji u kojoj 87% populacije šeta svuda slobodno (da ne kažem privilegovano jer mogu nekog opasno da triggerujem) sa kovid pasošima i dalje postoji tolika potreba za testiranjem i još na kraju ispadne da ima pregršt pozitivnih koji je to sistem

5. Ok hoćule i to efektivno znači da je sad ovih 13% ugroženo ne samo između sebe nego im je pretnja i vakcinisana osoba, što znači da moraju i oni da prime vakcinu, jedino tako se svi mogu spasiti jel to to?

6. Nešto mi samo nije jasno: kad si vakcinisan i pozitivan na koronu da li to znači da si svesno išao da se testiraš iako znaš da si "imunizovan" i da ti virus ne može ništa + imaš vax pasoš i možeš svuda slobodno da se krećeš (što znači da je test u tom slučaju besmislen u bar 70% slučajeva) ili si zakačio neke jake simptome zbog kojih si morao da završiš kod lekara ili su te spopali uplašeni ljudi oko tebe da odeš sam i da se testiraš?

ovo prvo u 99% slucajeva. da vidis jel da ne ides na posao nedelju dana, a i generalno valjda radoznalost.
    test je svejedno besmislen ako mislis da moze da te izleci ili bilo kako pomogne, to obicno radis za druge a ne za sebe.

7. Ok hoćule i to efektivno znači da je sad ovih 13% ugroženo ne samo između sebe nego im je pretnja i vakcinisana osoba, što znači da moraju i oni da prime vakcinu, jedino tako se svi mogu spasiti jel to to?

Tako nekako al malo manje tog preterivanja

8. ovo prvo u 99% slucajeva. da vidis jel da ne ides na posao nedelju dana, a i generalno valjda radoznalost.
    test je svejedno besmislen ako mislis da moze da te izleci ili bilo kako pomogne, to obicno radis za druge a ne za sebe.

Ok onda ako je ovo stvarno tako skupi se vakcinisana Vukajlijo i izjasni se o svojim ličnim rutinama što se tiče kovid testiranja. Ostali neka opišu rutinu testiranja svojih vakcinisanih članova porodice/prijatelja/poznanika. Zanima me da li je masa stvarno dotakla ove nivoe razvodnjenosti da joj više nijedan kalup nije problematičan i u stanju je svesti da kroz manje od pola godine prihvati i da pojede kašiku sopstvenog govneta jer direktive tako nalažu, a biće i benefita npr ko redovno bude jeo može da eskivira posao.
    Druga stvar, hoćule

Tako nekako al malo manje tog preterivanja

Odgovorio si na retoričko pitanje. Jasno je ko dan da je cilj totalno špricanje, zanimalo me je kako će to kolovođe izvesti tj. kako će navesti celokupnu populaciju da logičnim sledom događaja pristane da se sama preda bez neke veče opšte šorke. Tolko prosto da je to bizarno jbt, napraviš vakcinu koja kurcu ne valja i okriviš mutaciju virusa za još veće razboljevanje, zatim zbog sigurnosti svih nas uvedeš obaveznu vakcinaciju jer je samo i isključivo imunizacija apsolutno svakog čoveka na planeti jedini izlaz...

9. Nešto mi samo nije jasno: kad si vakcinisan i pozitivan na koronu da li to znači da si svesno išao da se testiraš iako znaš da si "imunizovan" i da ti virus ne može ništa + imaš vax pasoš i možeš svuda slobodno da se krećeš (što znači da je test u tom slučaju besmislen u bar 70% slučajeva) ili si zakačio neke jake simptome zbog kojih si morao da završiš kod lekara ili su te spopali uplašeni ljudi oko tebe da odeš sam i da se testiraš?

Ovo je najbolje pitanje od početka ove teme. A odgovore ne možeš dobiti ovdje jer niko nema te podatke samo puka nagađanja jbg

10. brt ja iso da se testiram iako sam vakcinisan i nisam imao simptome jer drugarica ima koronu, a na poslu kolega dobio dete pre mesec dana i necu da idem da ga zarazim sad

11. isto bi uradio i da nisam vakcinisan

12. Na ovoj temi jednako ljudi i u 5 popodne i u 5 ujutro.

13. Vakcinisani su najgora pretnja po sve nas, jer putuju preko i donose nove sojeve od kojekude. Trebalo bi im zabraniti da idu preko granice, ili da sede u totalnoj izolaciji bar tri nedelje po povratku u zemlju. Dokle bre više to bahaćenje i samoživost?

14. Vakcinisani su najgore kucke. Tripuju imunizaciju i zastitu a setajuce su leglo zaraze. Prenose asimptomatski, obolevaju od vakcine ali struka je rekla da su bezbedni.

S T R U K A

15. Ok onda ako je ovo stvarno tako skupi se vakcinisana Vukajlijo i izjasni se o svojim ličnim rutinama što se tiče kovid testiranja.

sustina je da se ne testiram. posao mi je svejedno relativno fleksibilan da ne moram da idem da se mesam sa ljudima kakvu god prehladu da imam, kovid ne-kovid sto i radim iz neke nazovi ga pristojnosti, i zbog licnog zdravlja.
    ovde nemaju nikakvu terapiju za kovid ako ne moras stvarno da ides u bolnicu, tako da nema smisla nikakvo testiranje, osim ako ne dolaze babe i dede ovde u goste ubrzo, a ja prehladjen, sto se nije desilo u kombinaciji.

ne znam kako zamisljate sad nekog ko je vakcinisan, imam osecaj da je kao "u ovaj se usro od korone i vlasti i ne razmislja, radi samo ono sto mu kazu, plasi se za sve iz medija itditd"? realnost je da nema neke velike razlike izmedju razmisljanja o koroni izmedju nas, osim kad namerno jedem govna ko sto cara radi ovde.

o vakcini ima, ali da ne ulazim u dubioze, sustina je da se ja recimo ne plasim vakcine i "sistema" ili kako ga vec zoves a ti se plasis. ne moze jedna vakcina toliko da te sjebe koliko moze milion drugih stvari i navika (koje imam, i znam da su stetne - imas i ti), i kad stavim na papir, nemam problema sa tim ako smanjuje sansu (ne pricam apsolutno nego u verovatnoci) da ispozarazim matore ljude koji su mi dragi. to je moje misljenje.

znaci vi me gledate kao nekog ko se plasi korone, a ja vas gledam kao nekog ko se plasi vakcine. realnost je da ni jedno ni drugo nije opasno za zdravog coveka.

16. Bukvalno smo pre 80 strana došli do zaključka da svako treba da radi kako misli da je ispravno, i dalje se proseravate.

17. i sad mislim da taj strah od vakcine moze da bude razlicit. sustinski, podsvesno, od igle recimo za sta zajebavam. ili cinjenice da je neki ritual koji se radi u bolnici, sa belim mantilima, samim tim mora da bude nesto sto radi neku zajebanciju. ili recimo od novog - cujes u jbt, mrnk, to nema do sad, sta je to majke mu ga, opasno itd.
    ili od "sistema". nepoverenje u ljude. moze do beskonacnosti sa ovim.

sve su to opravdani strahovi, i ako ti dodje opcija da biras hoces li da pregazis te strahove i svojim izborom preuzmes rizik ili ne, nije svejedno. imanje izbora nosi odgovornost, a preuzimanje licne odgovornosti odma pokrece pomisao da mozes da pogresis, koja nije prijatna i onda svaki strah se pretvara u prenaduvavanje rizika.

ovo pricam iz licnog iskustva, strahovi kojih sam ja svestan. jebem li ga koji su vasi, ali sustinski nismo razliciti, u to sam siguran, samo je cinjenica kako reagujes na ove bazicne stvari.

druga opcija je da uopste ne razmisljas ili da se ponasas kao da nemas izbora, ili da izbor nije tvoj, nego doslo od nekog (roditelja, sefa, vlasti, doktora, boga itd). to pomaze isto.

18. Zap jebote kako svako može da radi šta oće, eno braća mi u Austriji zaključana do grla keva će vrv da izgubi posao tvoj zet u Grčkoj možda ima nekog strica ili ujaka kojem će država izbijati iz džepa da ne kažem otimati iz usta ako ne primi govno, o kakvom izboru pričamo?

19. Ako misliš da smo mi išta dalje od ovog scenarija živiš u bajci sinak

20. ovo pricam iz licnog iskustva, strahovi kojih sam ja svestan. jebem li ga koji su vasi, ali sustinski nismo razliciti, u to sam siguran, samo je cinjenica kako reagujes na ove bazicne stvari.

Postoji suštinska razlika u našim strahovima celte, tvoji su short term strahovi, moji long term