Prijava

JUST IN - South Korea, one of the most vaccinated countries in the world, reports 5,266 new #COVID19 cases, the highest 24-hour increase on record. @disclosetv

Evo izvolite, prevod je između redova: "Niko nije zaštićen dok se 100% populacije ne pelcuje"

Postoji suštinska razlika u našim strahovima celte, tvoji su short term strahovi, moji long term

nastavi pls. ja pricam o bazicnim strahovima iz detinjstva, od igle, doktora i autoriteta, koje garantujem ti i ti imas. ako nemas potiskujes ih, i moras da postanes svestan istih i koliko te kontrolisu ako oces vec da donosis odluke. to su uvek short term strahovi iz kojih onda iskacu svi ti apstraktniji long term strahovi i odluke.

autoriteta

Toeto, autoriteti moraju da se slusaju.

prijatelju, taj strah i osecaj imamo svi, to nam je u najbazicnijem delu mozga koji nas definise kao drustveno bice. ne mora autoritet uvek da bude osoba, obicno je grupa.
sto si svesniji toga u principu mozes vise i sam da budes autoritet nekome. inace mozes samo da pisas uz vetar, al sam autoritet nikom neces da budes da i drugi radi to.

imanje izbora nosi odgovornost, a preuzimanje licne odgovornosti odma pokrece pomisao da mozes da pogresis, koja nije prijatna i onda svaki strah se pretvara u prenaduvavanje rizika.

Ovo se zove Omission bias i stvarno ima smisla, ali u ovom primjeru to nije slučaj. Sumnja je stvorena iz preuveličavanja problema, bar ja lično na skali opasnosti covid svrstavam nisko a pritom sam jednim dijelom primoran ili mi se prijeti da ću biti primoran da preuzmem odgovornost a takva sam osoba da kad nešto moram, ne želim koliko god mogu.

Mi smo miljama daleko od svakog zaključavanja i prinude, jer naši životi Vučiću ne vrede ništa. Mi smo jedina zemlja gde će vakcinacija ostati dobrovoljna. Što je paradoks svoje vrste, jer smo istovremeno zemlja s najmanje sloboda. Što? Jer Vučiću trebaju glasovi, neće da se zeza sa potvrdama i lokdaunom. Pre bi dozvolio da umre još 100k ljudi, nego da izgubi izbore. Tako da: Radi ti dete svoj posao.

ma jeste, svaka odluka u zivotu ti je takva. i treba da bude, strahovi su te dosta puta do sad spasili da ne pogines.
cinjenica je da ti stavljas vise tezine u strah od nepoznatog (ili igle, drustva) a ja vise u strah od smrti roditelja. verovatno sa razlogom oba.

isto vrlo verovatno nas i drustvo (autoritet caro) oko nas drugacije pritiska.

Okej okej znači hoćeš da pričamo o naša četiri mozga (uključujem amigdalu kao jedan od mozgova) i strahovima prouzrokovanim usled izazvane panike koja je podstakla podsvesnu reakciju i otpor?
Da bi to rešili valjda treba prvo akcenat da prebacimo na centar koji je čitavu neurozu i prouzrokovao svojim veštim psihološkim manipulacijama, šta kao ja imam dubok strah od igle usađen u mene još od detinjstva, a to što ljudi postaju psihotično paralisani nakon gledanja popodnevnih vesti nije problem?
Moji long term strahovi uopšte ne potiču od fight or flight instinkta već od pažljive opservacije koja me dovela do zaključka da postoji agenda da se nešto loše dogodi čovečanstvu putem određenih metoda, to je strah baziran na predviđanju mogućih ishoda koji me možda stavljaju u poziciju neurotika, da ali nikako nemaju veze sa tim da li sam kao mali imao traume od čika doce

Kako lep dan. Imao sam blažih problema sa zatvorom (no biggie, 3 dana), i onda vidim kako tupavac Trifors priča o amigdali sa samouverenošću 10 neurohirurga. Kakiću sada perfektno. Vidimo se kroz 3 meseca na ovom sajtu. Jebala te amigdala, mali, jesi čuo.

Ejdus.

imaju imaju. mozda ne od doce, ali od drugara, roditelja, rodbine... nesto ima tu kod tebe+, to mogu da ti garantujem.

+kod svakog

(vidis, ne mozes stavis zvezdicu)

nesto ima tu kod tebe

Ima tu nešto

Gledao seriju na terapiji s mikijem manojlovićem sad on zna kako mi je i aktivno učestvuje da mi pomogne da to prebrodim haha ajde izbaci se iz tog egotripa, ovo je stvar vrlo jednostavne prirode

Ко до сад није скапирао шта се дешава или бар мало посумњао у званични наратив не вреди му ни причати. Џабе сви доктори и научници, изумитељи, нобеловац који се јавно буне и ови остали у здравству што се нису вакцинисали. Џабе безброј сведочанстава оштећених вакцином по интернету(фејсбук, gofundme, телеграм итд), медијско заташкавање супротног става, одузимање основних слобода и права, ништа у заморчићима не може да изазове сумњу у ауторитет. Па зар би бољшевици побили онолики народ да нема толико фанатички послушне стоке? Објаснио Милграмов експеримент као што већ рекох.

На пример свакоме ко није инвалид у мозгу би ова психопатска реакција на 1:45 изазвала сумњу у најмању руку. https://www.youtube.com/watch?v=z-kq4YpyFp0&ab_channel=Dr.JohnCampbell
Али ауторитет је то, јбг.

ne pomazem ti, samo ti kazem da ako se sa razlogom plasis vakcine da ti mozda razlozi pogresni. mozes ti da opserviras svet do sutra, ako ti osnove na jednom mestu ne mozes da odes na drugo.
mozda i nisu, al najverovatnije jesu. ako oces opservacijom da dodjes do neceg prvo moras da prihvatis da ne znas nista, a to ti garantujem da i ako mislis da jesi prihvatio, nisi. imas ti previse samopouzdanja da bi mogao da me ubedis u to.

Celt sigurno vidi ali ima taj reflex vratom za 180c da cim se ukaze neka druga mogucnost on se po automatizmu vraca na debelo utabani kolosek.

Inace, autoriteti su kurac sami po sebi kao takvi. Autoritet ne znaci nista a sistem autoriteta deluje samo kod podanika. Postoji uzor i osoba od poverenja i sl ali autoritet je tako osnovna skola uciteljica pomazaj po glavi dobro kucence

Vucic je sns autoritet ima svojih 700k podanika i prihvataju njega radi interesa, ne ideologije i pravicnosti.

Krizni stab svake zemlje je autoritet svim lekarima te zemlje a ne radi objektivnosti i valjanih stavova, vec radi eventualnih sankcija ili napredovanja.

Patern je isti

Inace, autoriteti su kurac sami po sebi kao takvi. Autoritet ne znaci nista a sistem autoriteta deluje samo kod podanika. Postoji uzor i osoba od poverenja i sl ali autoritet je tako osnovna skola uciteljica pomazaj po glavi dobro kucence

jeste skroz, zato je i bitno da ih prepoznajes, posto u 90% slucajeva to nije osoba (iako vidim da si ti iskljuciv tu), i da znas kad se vracas na kolosek, da bi mogao da napravis odluku kad to treba da radis a kad ne.

EDIT: ustvari, cesto jeste osoba, ali ne osoba koja stvarno postoji danas

Autoritativnu grupu uvek vodi pojedinac odnosno njegov autoritet.
Ali se prica napravi tako da ispadne da je u pitanju stav vecine i na taj se nacin manipulise u sirinu. To je mehanizam i klasicno priklanjanje mediokritetskom stavu, nametnutom ofc.

Nevezano da li stav ispravan ili ne.

ovo sto ti kazes... konstantno odbijanje ociglednih autoriteta, je ustvari ne tako ocigledan autoritet koji imas za vratom koji ti konstantno prica da treba da odbijes ocigledni autoritet (jer te laze, jer si uvek bolji a ne mediokritet, jer si picka ako prihvatis, itd).

samim tim, isto podanicko ponasanje. vrlo predvidljivo. sto bi ti reko utabana staza.