Prijava

jbt, osnovno pravilo kad dodjes na vrh bilo kakve hijerarhije, ne diraj balans. ono, kula od karata, sedis na vrhu i ti kurci, al jeste tako.

jedini kom je u interesu da truje narod, da pravi neke velike civilizacijske promene je neko ko bi da bude vezir umesto vezira.

Mislim da je to previše pojednostavljeno Čelte, ne zavisi im baš do te mere da može tako lako da kolabira kao kula od karata, sistem je njihov, u poziciji su da rade šta god hoće sa njim. E sad ja ne kažem da oni eksperimentišu nad kmetovima i vrše kontrolu populacije, ali mislim da kada bi hteli tako nešto da urade, postoji solidna verovatnoća da bi mogli, a i kada ne bi mogli, to bi bilo definitivno iz drugih razloga (logističkih više), nego nekog patriotizma.

To što imamo privid umesto jasnu sliku o tome kako elita funkcioniše i još bitnije kako je funkcionisala nekada uključujući sledeće kategorije: njihovu tehnologiju, njihov način ishrane, vid zabave, nivo intelekta, medicinu i najbitnije sliku o sebi (da li sebe vide kao bogove među ljudima ili nešto treće) pa možemo samo da nagađamo da smo im mi potrebni zbog novca, ekonomije ili nekih drugih stvari, a sve one se lako mogu ispostaviti kao vrlo trivijalne za njihov opstanak, to dakle samo pokazuje usku perspektivu iz koje ih mi gledamo. Na kraju krajeva oni nam se nikad ne prikazuju, stavljaju hleba i igara u prvi plan i sve maskiraju nekakvim lažnim vladarima koji su tu da drže iluziju živom.
Razmišljati na nivou "ok ali mi im trebamo" znači da si sebe stavio u poziciju da znaš nešto o njima, a priznaćeš znaš moj kurac

nisam ni jednom rekao da ne moze. realno, najlakse je da pobijes svoje, oni se za pocetak ne nadaju za to.

ali zasto jbt? kakva logistika opravdava zrtvovanje miliona amerikanaca kad ce nigerija za 40 godina da iznapravi 3 amerike koje oce da jedu i prave CO2?

jel mislis da je ta "elita" bas tolko glupa ili sta?

celt
mogu da pogledam i da kazem, ok primali smo vakcine za dzabe, ne rade, bili smo budale, sad se pravimo da nismo. to ima smisla

Evo desio se pomak u Celtovoj opservaciji. Samo jos da bude u formi naucnog rada lololo

@celt Zašto ti misliš da bi to bilo glupo? Kada bi taj scenario bio tačan zašto misliš da bi se zaustavili na žrtvovanju amerikanaca i da ne bi prešli na nigerijce? Više puta sam čuo reč overpopulation i to ne samo u poremećenim antivakserskim LOL klipovima. Ne znamo mi (ili makar ja) porive tih velikih ljudi, možda oni na svet gledaju kao ja kad igram rome total war kec pa kad vidim da u nekom gradu ima previše stanovnika i da je zato u minusu i ima preveliki squalor uzmem povadim garnizon vojnika i dozvolim da se grad pobuni da bih ga posle opseo i po osvajanju istrebio stanovništvo, da bi se squalor vratio u normalu. Koja je srpska reč za squalor uopšte, beda, štroka, prljavština?

nemam ja pojma o eliti, ali znam da se ne razlikuju mnogo od tebe i mene trifors, kad bi nam sutra rekli, evo, radi sta oces, zakoni i norme za tebe ne vaze.
jeste, neko bi bio psihopata, ali vecina ipak ne bi.

al nema veze, poenta je da to sto zakoni za njih ne vaze je uzrokovano drustvom u kom zive, nisu omnipotentna bozanstva sto kazes, cak i ako misle to.

u drugom nisu elita. ako amerika propadne, dolar ode u kurac, akcije odu u kurac, cime ce da plate izivljavanje po africi?

zive od iluzije koju svi imamo, da su elita. zasto bi dirali to da ostave one koji ne dele tu iluziju?

Moć je u 1% stanovništva, ostali su samo zupčanik u sprovođenju ideja. Ko god to smatra teorijom zavjere, nek pogleda stakeholdere najjačih kompanija. To su grupe koje kontrolišu svijet, od ekonomskih do društvenih dešavanja.

Primer elite uzmimo na lokalu.
Imamo srpsku elitu tj sve stranke na vlasti ili u opoziciji.
Svima je zajednicko da na pojedinca gledaju kao na potrosnu robu.
Glupo je verovati da je bilo gde na planeti drugacije.
Nije do naroda, do sistema je.

Pitanje je samo u koje se svrhe zloupotrebljava.

Daću najbanalniji primer kroz ovaj ovde video, u kojem je mejnstrim narativ uspešno osporen i dalo se do znanja da ljudi davnina ipak nisu bili ni blizu onoga što mi danas mislimo o njima. Misao je čak kontradiktorna, da su bili napredniji. Ko stoga može biti toliko samouveren u svoju "superiornost" i može se nadati da smo mi postigli nekakav vrhunac civilizacije, a nismo kadri da objasnimo ni piramide, kamoli da ih verodostojno rekreiramo. Ko što i sam čovek u videu kaže, niko ne kaže da su vanzemaljci ili neke vudu mađije, samo se pitamo - gde je znanje nestalo? Zašto smo ostali uskraćeni za neke fundamentalne odgovore o nama samima. Ako je znanje moć i ako u bibliji npr stoji "propade moj narod jer je bez znanja", kakvo je to znanje u pitanju i zašto se ovi od gore toliko trude da ga prikriju i zamute nam pogled kroz diznilend gluposti?
https://youtu.be/0Oe1--ss51Q

ama bre ni jednom ne kazem da se ne zloupotrebljava ili da ne mozes da se popisas po svom narodu ili radnicima ili stavec.

ali trebaju ti. ako cemo na lokalu, ko sto onaj ko ima neku firmu ako dodje i resi da otpusti sve svoje radnike sutra nece da ima svoju firmu, tako i onaj ko nerazumno mlati po svojima, po "masi" koja ga cini da bude na vrhu sutra nece da bude to sto jeste.

jeste, iskoriscava se koliko se moze. do granica.
ali, sterilisanje, ubijanje ili bilo kakvo sakacenje je nerazumni potez. pogotovo ako radis svojima dok onaj tamo ne radi to.

kako bi objasnili razumno da amerika ubija/sterilise/? svoj narod svesno a kina/rusija/iran svoj ne, i da to ide u korist americke elite?

ako nesto, pre bi pustio virus koji ubija redom pa samo svojima dao vakcinu sto radi ako vec ocu da povecavam uticaj i moc.

ali trebaju ti

Jasno, treba ti 500 miliona, ostalo je višak

kako bi objasnili razumno da amerika ubija/sterilise/? svoj narod svesno a kina/rusija/iran svoj ne, i da to ide u korist americke elite?

Ruka ruku mije?

Plus, to se očigledno ne dešava svud je masakr trenutno

bukvalno sve moze da bude pre ovoga. prodajes secernu vodicu pricas da je lek. hteo si da lecis, ne radi. igramo igru svesno da izgleda da radimo nesto, nista se ne desava. glupi smo, ne znamo sta radimo, uplaseni smo, bogate se na nama.

znaci ima milion grana za koje covek moze da se uhvati pre nego sto se uhvati za onu najvisu "truju nas namerno".

al ko za inat, kad god ovako nesto, svi se za najvise hvataju.

"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"

Mnoge stvari je tesko u zivotu pomisliti.

Jako se bilo tesko pomiriti sa cinjenicom da deda mraz ne postoji, bilo je zajebano i kada si skontao da si zacet obicnim seksom, jebeno je percepirati da jednog dana neces postojati, da secer nije zdrav, da su cigarete stetne.
Da je uciteljica bila glupa kucka, da iza fudbala stoji biznis da se tekme namestaju. Da ne nabrajam.

Razbijanje iluzija je mukotrpan i dugorocan koncept.

"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"

Mislim da si ovo okačio 14 puta do sad

Jasno, treba ti 500 miliona, ostalo je višak

pa si resio da pobijes sve doktore sto te lece, inzinjere da ti prave sve gadzete sa kojima mozes da drkas kurac, generalno 95% "formalno" skolovanih po vama budala koje aj nek budu budale, al umeju da urade nesto sto ti treba i da ostavis bugare i afrikance.

odlicna strategija.

A šta kad nešto ne može da se svali na ljudsku glupost, ajde pođimo od toga kad vidim da si zapeo. Znači sve do sada živimo u svom terarijumu srećni i zadovoljni nesvesni da nas neko izvan posmatra i utiče na naš ekosostem eksternim faktorima i mislimo u sebi da je svo zlo ovog terarijuma isključivo naša krivica jer smo nesposobni, s druge strane laboratorije postoji drugi terarijum potpuno iste građe, zemljišta, flore i faune ali taj terarijum je ostavljen po strani i s njim se još uvek ne eksperimentiše. Oba terarijuma su začeta u isto vreme, oba su još uvek u zabludi da samo oni imaju uticaj nad svojom sudbinom ali jedan od njih će po završetku eksperimenta shvatiti svoju zabludu, drugi ima još par dana (godina) happy go lucky iluzije

pa si resio da pobijes sve doktore sto te lece, inzinjere da ti prave sve gadzete sa kojima mozes da drkas kurac, generalno 95% "formalno" skolovanih po vama budala koje aj nek budu budale, al umeju da urade nesto sto ti treba i da ostavis bugare i afrikance.

odlicna strategija.

Nisi pročito ovaj post očigledno
https://vukajlija.com/forum/teme/75200-vaccina?strana=309#post_4082035