Vaccina

1. Mozda odu u drugu galaksiju za manje 100 godina, možda nas vrate u kameno doba. Sredine bukvalno neće biti

zasad ide u smeru tiktoka, onlyfansa i instagrama, buljenje u gole sise, kakve crne galaksije

2. s tim da tiktok i jeste vesnik kamenog doba, tako da tehnicki si u pravu

3. celte ti mislis da je AI tolko napredan.da obradjuje sve informacije od svakog.ma daj jedva naprave igricu da ne baguje.jak mi algoritam,gledam garderobu na netu onda pocnu da mi izlaze reklame za garderobu.nije tehnologija opasna krivi su mentosi koji ne umeju da je koriste.ja necu da secem vene sto mi niko nije lajkovao post.neki mentos hoce.to je do njega samo

4. kakve crne galaksije

Natakneš onu digi masku za ronjenje što je na struju i podražava šta oćeš, i već si u drugoj galaksiji. Što bi se cimao.

5. celte ti mislis da je AI tolko napredan.da obradjuje sve informacije od svakog.ma daj jedva naprave igricu da ne baguje.jak mi algoritam,gledam garderobu na netu onda pocnu da mi izlaze reklame za garderobu.nije tehnologija opasna krivi su mentosi koji ne umeju da je koriste.ja necu da secem vene sto mi niko nije lajkovao post.neki mentos hoce.to je do njega samo

druye '97 jebene je deep blue kompjuter koji je sa stanovista danasnje tehnologije tetris pobedio svetskog sampiona garija kasparova u sahu, sta mislis gde smo danas i gde cemo biti za 50 godina

6. klinici su prepusteni tehnologiji nema ko da ih uputi.kako gejc dozvoljava deci samo tri sata na netu.a vecina roditelja samo ceka da mu dete zabode u komp.

7. Celt ceka vreme kada ce softver da odluci za njega.

To ce biti true. Sad je na pragu toga ali trenutni algoritam ima odredjene mane

Odredjene mane: random nubara ih olako uocava

8. Celt ceka vreme kada ce softver da odluci za njega.

to vreme je sad. ne donosi odluke za tebe caro, al ti ubacuje ideje, sto je manje vise isto.
    odnosno ovo drugo gore jer ti daje iluziju da su misljenja orginalno tvoja

9. druye '97 jebene je deep blue kompjuter koji je sa stanovista danasnje tehnologije tetris pobedio svetskog sampiona garija kasparova

Da, danas imamo var tehnogiju koja zavrsava posao.
    Vidi, svaka masina bez objektivne kontrole humanoida je tipicno smece.

Kao sa marsa da je taj komp pao jebem te usta. Napravio ga covek. Kolko nrdova gadite mi se

10. Celt ceka vreme kada ce softver da odluci za njega.

Pa već sad čitav sistem odlučuje za njega, samo mu daje privid nekakve slobode, kako se ne bi totalno smorio.

11. pa dobro moze ako ugrade ove kamere za prepoznavanje lica, ovako sam po sebi net ti ne moze nista.

12. caro brate, ne pricamo ovde o sci fi ideji da ce roboti da se osamostale i porobe nas sve, ja bar ne pricam o tome, vec o pitanju kako ce se covecanstvo nositi sa tehnologijom koja je galaktickim miljama ispred njegovog trenutnog intelektualnog i emotivnog nivoa

::zvuk otvaranja sedmog zajecarca upaljacem::

13. to vreme je sad. ne donosi odluke za tebe caro, al ti ubacuje ideje, sto je manje vise isto.

Aj reci da se salis. Ne ubacuje ideje nego programirane placene pretpostavke.

Jok, navodi te da kupis jeftiniji sir. Dotle smo stigli sustinski.

14. Sevastokrator_95
    caro brate, ne pricamo ovde o sci fi ideji da ce roboti da se osamostale i porobe nas sve, ja bar ne pricam o tome, vec o pitanju kako ce se covecanstvo nositi sa tehnologijom koja je galaktickim miljama ispred njegovog trenutnog intelektualnog i emotivnog

Nije i ne moze biti jer je kreirana za potrebe klaisicnog kromanjonca.
    Tehnologija se prilagodjava coveku a ne covek tehnologiji

Zasto? Jer je covek konzument a ne tehnologija jbt

15. vidis, ovo sto vi skicite za vakcine i mislite oce neko da ti ubaci stagod, tako se ja plasim ubacivanja ideja kroz svakodnevno gledanje stvari, i vidim da recimo i tebi caro i melkore, i svima ovde (ukljucujuci i mene) nolajferima, mozak malo ostecen.
    poprilicno naivno pristupate ovom, za nekog ko je razvio x teorija o tome sta sve vakcine ili nano ciporoboti mogu da rade.

a najgora je realizacija da na vrhu svega toga, ne postoji nista. ne postoji visi cilj.

16. Caro brt pa tebe vukajlijaški algoritam programirao da sediš ovde svaki dan, znaš šta ti rade ovi drugi, razbijaju te bato.

17. Jok celte, otkrio si topli evijan. Svarno si noob jbt

18. Msm ovo za visi cilj je klasicna nebuloza jer je to neprirodno samo po sebi u bilo kom obliku.

Svaka svrha ima svoj razlog postojanja

19. a to je sve zbog toga sto mislite da je ono sto je u vasoj glavi samo vase, i od vas i za vas, buntovne ideje, sopstveni zakljuci, a nista od toga nije tvoje. vrlo ste posebno prosecni ustvari.
    zato ne vidite opasnost pred nosom, ako vam je to bitno - istina, da ne pripadate grupi itditd sto drobite ovde.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.