Prijava

kombinacija umobolnog stampanja novca tokom pandemije, davanja 100€ na poklon i slicna sranja

Pa baš zato moraš da prodaš nešto kako bi stabilizovao dolar i kolko tolko spasao ekonomiju, ne možeš samo cene i namete da povećavaš. Ne ide. Zato i rat i boleština moraju da potraju što duže, u nedogled ako treba - što duže, više prodatih puca i vaca.

I jedno i drugo je vinvin situacija jer

- nismo mi krivi
- ko zna koliko će da traje, viš da bolest - Rusi nisu normalni.

Inače, u ovakvim situacijama se baš dele pare narodu, da se veśtački podigne potrošnja. Čitao sam to negde u ekonomiji i tako.

Al to vrv važi za švajcarsku, benelux i takve zemlje koje mogu veštački da upumpavaju novac. Mi smo svakako u kurcu, tako da ništa ne menja. Xd

Tramp je upumpao tri milijarde u volstrit da ga spase, koliko je ovaj zombi naštampao niko više ne zna. Ne znam šta Rusi rade sa rubljom sad da bi je spasili.

sta rade... krenuli u rat. stampanje evara i dolara znaci da ono od cega se hrani ruska vlast, tj gas i nafta sad manje vredi. mogu da dizu cene, ali je direkt presipanje iz ruskog u zapadni dzep onoga sto je vec prodato (duga).

samim tim, rat, taman malo da se promeni cela situacija, pa ko izvuce sta bolje. u principu izvuci ce ruska vlast malo vise za sebe (vec izvlaci, sobzirom da energenti kostaju 100% vise nego prosle god + otvara azijsko trziste), izvuci ce amerika za sebe, jer ce evropa da vuce iz njihovih a ne ruskih izvora, a EU ce da izvuce deblji kraj jer nema energente, niti ih nesto posebno kontrolise bez amerike.

bogatiji deo EU ce onda te troskove da prebaci na svoje satelite, i one sa kojima najvise trguje u povlascenoj poziciji, dok ne dodje do onih koji vise nemaju nikakvih mogucnosti gde da prebace svoje probleme, a vi pogadjajte ko je to.

Ništa ne bih dodao.

Jedan od znakova apokalipse, slaganje caramela i celtula

to je zato sto ja nisam ono sto caramele misle da jesam.

aj da dodam razloge zasto mislim da je tako, ima jos vremena da se ne slozi... tako je jer su u evropi, tj u delu bez uk, trenutno glavni germani, i to ne austrijanci ili tako neko, nego jebene seljacke svabe sto im vidokrug uska tacka ispred sebe, a vredni.

tj, za nekog kog srbi drze na pedestalu, nemci danas su teske budale kao narod. ne da ne bi trebao niko da se ugleda na njih, nego kad krene sranje bi trebao da uzmes i da radis sve suprotno. posao, drzava, porodica svejedno, ako krene nesto naopako taj ne staje dok ne uporpasti sebe, tebe, porodice, posao, drzave, prirodu, sve sto moze da polomi i spali dok stvari ne stavi na "mesto", a mesto je ono sto on misli da treba da bude tako. to im je narav.

samim tim, dok bi britanci, francuzi, jos poneko i mogao da napravi da kao rusi izgubili rat, a rusi da pricaju sebi da su dobili, i da se nadje neko resenje, rusi su naisli trenutno na nemce koji drze glavnu rec u eu. i svi mi. a sad procitaj ponovo prethodni pasus. to me plasi.

jedini gori od njih su istocnoevropljani od poljske pa na tamo do kine. oni ne rade sto oce da vracaju stvari na mesto, nego ih boli kurac dal svet gori. takvi smo i mi pomalo, al ne bas toliko.

i da se razumemo, nije nemacka vlast kretenska, ali mislim da ljudi potcenjuju sposobnost prosecnog nemca da sedi u ladnom i gladan, ako u glavu sebi uterao da to radi za neke vise ciljeve.
pricamo o njima kao o nekima koji navikli na dobro i jebem li ga sta, ali ne moze ni prici prosecan srbin onome sto svaba moze da trpi zarad neke gluposti.

ali nista me ne navodi da jedem govna ovde kao ova jebena tema, iako ovo nema nikakve veze sa vakcinama, i ove caramele ce verovatno i da se sloze samnom

This is a partial list of the more than 650 diseases that COLLOIDAL SILVER has been reputed to be successful against: acne, AIDS, allergies, appendicitis, arthritis, athlete's foot, bladder inflammation, blood parasites, blood poisoning, boils, burns, cancer, candida, cholera, colitis, conjunctivitis, cystitis, dermatitis, diabetes, dysentery, eczema, fibrositis, gastritis, gonorrhea, hay fever, herpes, impetigo, indigestion, keratitis, leprosy, leukemia, lupus, lymphangitis, Lyme disease, malaria, meningitis, neurasthenia, parasitic infections: viral, fungal and bacterial pneumonia, pleurisy, prostate, pruritus ani, psoriasis, purulent opthalmia, rhinitis, rheumatism, ringworm, scarlet fever, septic conditions of the eyes, ears, mouth, and throat, seborrhea, septicemia, shingles, skin cancer, staphylococcus and streptococcus infections, stomach flu, syphilis, thyroid, tuberculosis, tonsillitis, toxemia, trachoma, all forms of virus, warts, whooping cough, yeast infection, stomach ulcer, canine parovirus and other veterinary uses, and fungal and viral attacks on plants. Simply spray diluted silver on the leaves and add to the soil.

Until the introduction of antibiotics in the 1940s, silver was used as a natural antibiotic with potent antibacterial properties. However, insert “colloidal silver” into a search engine and you will find lots of conflicting information on the matter.

Some sources cite a FDA (Fraud & Death Administration) ruling saying that colloidal silver isn’t safe or effective and that there is no supportive scientific evidence. I don't trust anything they say but decide for yourself.

Usually, an antibiotic kills 6 or so bacteria, but silver kills some 650 different types. Resistant strains do not develop in response to silver like they do with antibiotics. Another downside of course to antibiotics is that they kill the GOOD bacteria along with the bad. Colloidal silver does not." -Alex Steblowsky

20 Scientific Studies that Prove Colloidal Silver is a Powerful and Safe Antibiotic
https://www.youtube.com/watch?v=hiJ_14rGgu0

8 Colloidal Silver Benefits
http://www.doctorshealthpress.com/general-health-articles/colloidal-silver-benefits

Colloidal silver was ‘erased from textbooks’ because it cured diseases from tuberculosis to syphilis.
http://booksandmocha.com/silver-great-healer/

Colloidal silver has been around for centuries and used as medicine for any type of infection but in the 1940's it was banned since silver couldn't be patented
https://www.researchgate.net/publication/26330393_History_of_the_Medical_Use_of_Silver

Ultra Pure Colloidal Silver (30ppm)
https://www.starseedfuel.com/product-page/starseed-fuel-ultra-pure-colloidal-silver-30ppm

I ja se slažem sa Celtom, krenuo da čitam ovo

Ne znam šta Rusi rade sa rubljom sad da bi je spasili.

i taman pripremio prstiće da pišem kad ono Celtinjo uzo i ispeglao to do tančina ubio nas u pojam lol

Niko nas ne tera da se špricamo četvrtom i petom dozom. Ljudi, šta je ovo!

Rusi rade sa rubljom ono što im kratkoročno donosi benefit, a to je ustvari ništa. Ucenjuju države da kupuju rublje kojima plaćaju energente, u isto vreme tako dolaze do strane valute. Kratkoročna mera koja im se može obiti o glavu ako stvarno postoji volja da im se obije o glavu. To jest ako nije u pitanju neki širi dogovor, a ne verujem jer mi kažu da je Poti koji je bio glavna trasa snabdevanja prepun cia-e i da maltretiraju svakog ko tamo ima magacin i pomišlja da radi trgovinu sa Rusima. Naravno da niko normalan ne bi da se konfrontira sa njima. Evo ova moja firma, ne možemo da povučemo pare iz moskovske kancelarije nikako, sve probali, bukvalno sve zatvoreno A to ćemo videti koliko uskoro, smanjenjem potražnje, ako je zapad ozbiljan rublja će biti minimum 200 prema dolaru do kraja avgusta, da jebe rak raka.
A takođe, uskoro slede kontramere, to jest već su počele, Evropa traži dolar i evro za jebenu hranu, ovi šta god zarade prodajom rublje ima da daju za lebac unazad.
Uglavnom, kroz neki Tilmo level razumevanja ekonomije i procesa, tipujem potpuni kolaps ruske nacije kroz par meseci ako ostanu zatvoreni. Vidim u Istanbulu na aerodromu 10-ak malih čartera, cenim pare prenose, ali ne može ni to večito.

Nznm odakle ideja da je Rusija zatvorena, garant saradjuju sa Kinom sada još bolje, i sa Indijom, zašto ne. Samo te dve zemlje imaju skoro dve i po milijarde ljudi, trgovaće sa njima. Jedini koji će ovde da izvuku deblji kraj su Evropa i Afrika. Sad nema nazad, nema kapitulacije, povlačenja, vraćanja teritorija, to bi bilo ravno porazu. Putin mora ići do kraja po svaku cenu, uostalom, nema razloga da se zaustavljaju.

Sa Kinom? Kina jebeno uvozi preko 100 milijardi dolara vredne hrane godisnje, nisu sposobni da prehrane ni sami sebe. Kapiram da je ovo dzj sajt, ali jebeno treba procitati ponesto pre donosenja zakljucaka.

Kupovaće ribu koju više ne kupuje tipa Japan, rude i naftu po nižoj ceni takodje. Davaće Rusima zajmove i kredite. Ne brinem se za Ruje uopšte.

Kupovace ribu... ono sto zovu saran iz jebenih barustina 6-7 evra, sta ti mislis da u Rusiji zive milioneri. Mrdni dupe malo iz tog Platiceva pogledaj oko sebe. Ne radi se o zajmovima, ne mogu hranu da kupe covece, ne moze da im se dostavi.

Zato je Bombi odustao od posla sa 15 tona putera, Ruje nemaju platežnu moć.