Vaccina

1. pa kako ces mu zabranis ako u ckoli pusi sa drustvom tripuje emancipaciju. Sta bi mu ti radio (sin teoretski), kako bi uticao na njega a fazon tuces tri kutije na dan

2. Kao prvo ja sam nepušač, tako da o ovome mogu da raspravljam samo teoretski / hipotetički.

Ali uglavnom rekao bi mu vidiš kakvo je to zlo i ovisnost, ne želiš da smrdiš kao ja i da trošiš na to dobar dio para koje zaradiš, a da i ne govorimo o šteti po zdravlje.

Takođe rekao bi mu da misli svojom glavom i ne bude povodljiv. Rekao bi mu da će ga zapravo više cijeniti u društvu ako pokaže čvrst stav i ako se ne da nagovoriti na razne gluposti.

3. da, i onda ce kae pricas caca gluposti, el vidis da imam ove nove elektricne. I onda ce sa svojim gej deckom da ode u izlazak. Bitno da mu zato neces nista kenjas lolol

4. Iskreno za elektične mu ne bi pretjerano kenjao, jer one zaista i jesu mnogo manje štetne. Ali i one stvaraju zavisnost i iziskuju trošak. A i nedovoljno dugo se koriste da bi se znalo da li su štetne tipa nakon 20 godina i više.

Rekao bi mu u fazonu, da li želiš biti rob neke ovisnosti i na to davati pare, ili želiš da možeš fino funkcionisati i bez tih govana, i sa više para u džepu?

U fazonu, razuman si čovjek, sam odluči. Ja ti neću davati nikakve dodatne pare, pa ti sam procijeni da li hoćeš da daš pola džeparca na to ili na nešto pametnije.

I rekao bi mu i to da se ne zna kakav je dugoročni efekat jer su nov proizvod.

Ali pravio bi manju frku nego za klasične pljuge.

5. Čus pola, uzmi da je kutija 3jura, e sad jbg fora kod tih elektricnih sto moze bilo gde da se purnja...sto automatski znaci da se ne gasi bukv. To ti dodje min 1 kutija dnevno, na mesecnom nivou 90-100jura.

Ostane mu jos sto jura za izaske zajebancije...sasvim dovoljno da se pregura i da se ima i za cigare i za ostalo ne bi ga nesto poremetio na finansijskom planu

6. Jbg znam x likova kojima samo za cigaru da ima pa koliko ima jebo sve ostalo, u tom srednja skola periodu. Secam se lika pio stalno kiselu po kaficima da ne bi trosio previse da ima i za duvan

7. Ebi ga Cara, droza je to.

8. Vid ovo Jovore, zamisli na zemlji postoje ciklusi koji uticu na klimatske promene.

https://www.youtube.com/watch?v=01aFP88qfQs

WINTER IS COMING (uzrokovano globalnim zagrevanjem delovanjem čoveka i naftaski lobi spike stop)
    Ovo ljucko delovanje u poredjenju sa kosmickim ciklusima deluje ko macji kasalj.
    I onaj video kupoprodaja zdravlja si ostao duzan!!!

9. Fora je u tome što ti brkaš dugoročne cikluse, i kratkoročne promjene. Naravno da postoje Milankovićevi ciklusi i da bitno utiču na klimu, ali to su promjene koje se odvijaju vrlo sporo i imaju neki svoj redovan tok. Međutim klimatske promjene uzrokovane ljudskom aktivnošću dešavaju se mnogo brže i na kraći rok, i dovode do toga da mi iskočimo iz tog prirodnog ciklusa.

Sledeća slika (koju sam lično napravio) to ilustruje:
    https://imgur.com/a/gs8Fkrr

Vidiš kako idu prirodni ciklusi i kako bi mi po tome za desetak hiljada godina bili u ledenom dobu, ali vidiš i kako sa promjenama koje su se desile od industrijske revolucije naglo iskačemo iz tih "šina".

10. Hahahha ati je graf kompletan ne vidi se cirka nista

Gde ti je tu malo i veliko ledeno doba, moras jos da poradis na modelu

11. To je samo ilustrativni prikaz, skica. Nisam koristio realne podatke već nacrtao ofrlje, da vidiš razliku između procesa koji traju stotine hiljada godina, i procesa koji traju 100 godina i koji nas naglo izbacuju iz te šeme.

12. A mogo sam i ljepše nacrtati, ali ako nisi glupson, skontaćeš šta sam htio reći.

13. Inače taj efekat globalnog zagrijavanja na odlaganje ili sprečavanje ledenog doba bi zapravio bio dobar. (evo članak o tome: https://www.livescience.com/1846-global-warming-good-news-ice-ages.html) To bi bila jedna od potencijalnih koristi od globalnog zagrijavanja izazvanog emisijama CO2.

Ja nikad nisam ni tvrdio da je to samo štetno. Rekao sam da može biti od koristi recimo Rusima i Kanađanima, rekao sam više ljudi umire od zime nego od vrućine itd... Koristi postoje.

Samo je moj stav da u narednih 100-200 godina ako se nastavi, ipak će štete biti veće od tih koristi. I takođe, jasno mi je da su to ljudi izazvali emisijama CO2 i da se zaista dešava.

Jedino o čemu se može debatovati je da li je to štetno ili korisno.

14. Zato je i netacan jer se bavi onim cemu ti tezis (ovo ispiranje mozga sa tevea)

15. To je nemoguce, sve da spalimo zemlju nemodz uticemo na gravitaciju i kretanje zemlje ledeno doba je neminovno

16. I ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Quaternary_glaciation#Next_glacial_period

Uglavnom postoje šanse da globalno zagrijavanje spriječi ili odloži ledeno doba, što bi bilo korisno, a to ako bi se desilo, možda bi moglo kompenzovati kratkoročne štetne efekte u narednih par vijekova.

17. Pa brate ko je sad tu lud, na kraju su i oni naftasi sto ih ti zoves rekli da je bolje da imamo sto vise co2 kako bi vise hranili biljke i kako bi planeta bila zelenija.
    Sad to i ova tvoja teorija korisnosti emisije co2 govori

a ovi tvoji satanisti kmece protiv co2 na sav glas. Daj odlucite se jbg, jel co2 dobar ili los

18. Stvari nisu crno-bijele već su iznijansirane. Što bi Englezi rekli "nuanced".

Sledeće tvrdnje su sve tačne:

1. Postoje prirodni ciklusi koji determinišu klimu na dugi rok.
    2. Ako posmatramo prirodne cikluse, trenutno se nalazimo u fazi postepenog sporog zahlađenja (na dugi rok), kako se približavamo sledećem ledenom dobu.
    3. U te prirodne cikluse se umiješala ljudska aktivnost i emisijama CO2 je dovela do toga da se taj postepeni trend zahlađenja preokrene i zamjeni trendom naglog i brzog zagrijavanja, na mnogo kraći rok - desetine i stotine godina.
    4. Efekti tog globalnog zagrijavanja na kraći rok su mješoviti - za neke države korisni (Kanada, Rusija), za većinu štetni. Većina efekata u narednih vijek ili dva je negativna, tj. štetna.
    5. Bez obzira na to, ako gledamo još duži rok (hiljade godina), globalno zagrijavanje može spriječiti ledeno doba što bi bilo vrlo korisno, i vjerovatno bi svojim benefitom bilo toliko značajno da bi kompenzovalo sve negativne efekte na kraći rok.
    6. To ne znači da sad treba da ložimo ugalj kao sumanuti, jer se smanjenjem tempa emisija mogu spriječiti negativne poslijedice u narednih 100-200 godina, a pritom će te emisije i dalje postojati, samo će biti sporije, a čak i te sporije emisije mogu biti dovoljne da spreče ledeno doba, čime bi se ostvario najveći benefit.

Zaključak: sagorijevanje fosilnih goriva možda i nije loše na dugi rok, ali ga svakako treba usporiti, jer se usporavanjem emisija sprečavaju određene štete na kraći rok, a benefiti na duži rok ostaju.

19. zakljucak: povecati cenu fosilnih goriva

mesncini da ipak naftasi stoje iza svega. Sve u svemu u magli je cela ta prica.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.