- A
Ja sam totalno u MJ taboru kada se priča o GOAT-u, ali dobro štivo koje pokazuje kolika je LBJ veličina, iako je više Kavaj povod za tekst.
https://www.theringer.com/nba/2020/9/16/21438852/lebron-james-kawhi-leonard-game-7

Lebrona moramo da gotivimo iz dva razloga - odvalio je svojevremeno nadmeni i krajnje iritantni GS u finalu (na onakav način), i redefinisao način treninga, ishrane i brige o telu kako bi čovek mogao da pruža vrhunske partije i sa 35 godina, i izbegne teže povrede. Ako vas ne mrzi, iskopajte na y, postoji čitav dok. o tome (troši par miliona godišnje samo na "održavanje tela" itd)...E da, nije ni blizu Džordana po kvalitetima, a i AD je pet u čelo za njega.

...Ali sva je prilika da će odvaliti Denver u finalu, na moju veliku žalost. Fali nagetsima još jedan ubica tipa Lilard, Irving, Kris Pol ili neka solidna gromada da se maklja u reketu. Ne mogu ova dvojica sami da iznesu toliko utakmica, nemoguće je. Solidan je ostatak (sem Milsapa), ali teško da neko ima kapaciteta za 20+ poena po utakmici.

Jer generalno Lejkersi su prejaki pod košem, ne znam ko će to čuvati. A i odmorniji su svakako. Slaba nešto vajda od Plamlija, a Jokić jednostavno ne može 40 minuta da igra i napad i odbranu. Ako se Milsap ne pokrene teško da mogu da ih dobiju 4 utakmice, ili ako Heris i Porter ne krenu da ubacuju 40+ zajedno, što baš i nije za očekivati. Ali biće zanimljivo, ne verujem da će ih ovi počistiti. Majami - Boston je baš dobra serija, jači je možda Boston, ali ovi igraju baš dobru košarku.

Ali bukvalno. Boston baš gotivim, pogotovo ovu sad ekipu, ali Hit stvarno igra super košarku - jako brzu i dinamičnu, niko se ne libi da šutne ili krene u prodor, a nemaju ni jednog čoveka koji će baciti 40 puta na koš iz čiste obesti. I svi peglaju odbranu, Adebajo je baš eksplodirao sad u zadnje vreme. I ni jedni ni drugi nemaju pravu super - zvezdu i čak ni jednog iritantnog igrača, od kog te muka uhvati kad izadje na parket. Stvarno, odlična serija. Otiće to na 6-7 utakmica.

Lejkersi
- skroz slaba odbrana (dobiše 40 poena u prvoj ko od šale)
- kriminalno šutiraju bacanja
- Lebron ipak ume da dodaje, iako i dalje ne ume da igra odbranu. AD standardno odličan, Hauard održao skraćeni kurs o tome kako se igra u plejofu, Kuzma i Rondo odlični.Nagetsi
- Jokić itekako može da napadne AD, Plamli se zavidno dobro makljao sa svima u reketu, Heris i Milsap standardno slabi, mada su igrali sasvim dobru odbranu. Sve u svemu dobro je jer
- ovi ih svakako više neće uhvatiti na faulove do kraja serije
- sudije će bez daljnjeg dobiti po ušima za ovoliko sudjenih faulova u PF.Sve u svemu imaju šanse, pogotovo ako se Moris, Porter, Grant i ostatak više uključe sa poenima. Lejkersi teško da će ponoviti onakav šut iz igre. Videćemo, mada imam utisak da Denver dobija sledeću.