Prijava

Ma Tramp laganeze šta se ložite redit vam je politički pristrasan ko i sve ostale mejnstrim socijalne mreže i mediji

i ja tipujem na trampa a 2016. sam mislio da nema šansi da dobija... potcenjuju svi moć američkog seljaka i manjih gradova

jebi ga, na proslim izborima sam video kolko su ovi polovi i kao neke racionalne procene teski promasaji - na foru, tramp pljuje po latinosima pa ce svi latinosi (koji mogu da glasaju, dakle amerikanci) da glasaju protiv njega.
ocekujes od imigranata koji bukvalno pobegli od necega, da ne glasaju za nekog ko pljuje po tome?
na proslim izborima medju latinosima tipa 75% glasali za njega ili kako bese. sad ce verovatno crnci da ih "iznenade", neki micigen ili tako nesto gore.

po meni, ako ovi polovi ne daju ispod 40% za trampa, nema sanse da ne dobije jos jedan mandat.

nije da je bitno ko je za bilo sta, al eto.

Bukvalno sanse u univerzumu nema da ne dobije tramp

al najjaci su mi posle likovi koji se loze na americku "demokratiju"

dobijes na svake 4 godine servirana dva predloga, bukvalno 0% sansi ima svako ko se ne uhvati sa republikancima i demokratama u kolo i nije potpomognut bas ozbiljnim kapitalom, ali cak i da tvoj kandidat osvoji 5 miliona glasova vise na nacionalnom nivou, moze se desiti da ispusi jer se predsednik bira preko elektora

a elektori se dobijaju pobedom u saveznoj drzavi po principu winner takes it all

i sto je jos gore, postoji pravna mogucnost da i ti elektori zajebu narodnu volju, mada se to retko desava

jos je sad i zanimljivo i ima donekle smisla cela prica jer tramp i bajden zaista predstavljaju dve bitno razlicite politike, zamislite tek kako je kad nema toliko ekstremnih razlika medju kandidatima

sve je jebeni entertainment u americi, od finala nba do predsednickih izbora

vuciceva srbija je bukvalno festival demokratije za ameriku, ovde je vecina prihvatila pravila igre i svesno predala maloj grupi ljudi da odlucuje o zivotu i smrti, nema lazi, nema prevare, sve jasno kao dan, vise se ni ne krije

A gde su nasi lobisti u Americi? Zar mi nemamo novca da se organizujemo?

Ja baš nekako mislim da Tramp nema nikakve šanse, to jest da će dementni Bajden prilično lako da pobedi. Ne navijam ni za koga, čak će se ona trolčina u meni cerekati nad Trampovom eventualnom pobedom isto onako kako se cerekao kad je Tramp prvi put pobedio i kao kad je Toma pobedio Tadića (iako sam glasao za Tadića).

Prva Trampova pobeda je dokazala da je on mnooogo više igrač nego luda, čak i da je ta luda jako dobro iskalukisana i da zna puls krezavog američkog vajt treša i crnaca razočaranih u Obamu i crnce koji su oberučke prihvatili korumpirani sistem, ali ovo sad zahteva nešto mnogo veštije, neku martetinšku i manipulativnu kisindžersku akrobaciju koja nije viđena od kraja Drugog svetskog rata. Svi su protiv njega, čak je i za vreme mandata lik u bezbroj navrata pokazao da je lud, ali isto tako da je najveći populista u vremenu kad kad populizam globalno cveta.

Još mu je poslednju godinu mandata obeležila korona, i ko god da je bio tokom nje predsednik i kako god da je upravljao krizom, ovi drugi bi to iskoristili, nebitno da li je veći značaj dao životima ili ekonomiji.

Ako nekim slučajem pobedi, ostaće upisan u istoriji kao najveći politikant koji je ikada obavljao bilo kakvu javnu funkciju.

Inače, ne bi mi bilo krivo da se ovo ponovi. Ovo je najjači meltdown u bilo kojoj kategoriji, pound-for-pound najlepše naslađivanje tuđom mukom otkako je u čoveka primećeno nešto što se naziva sadizam. Ako se ponovi, biće žešće nego prvi put.

https://youtu.be/UiWY0iRLV94

Meni je drazi klovn od pedofila, toliko.

Pobeda Trampa ni prosli put nije bila preterano ubedljiva, vise vezana sa odredjenim drzavama koje su lomile rezultat i gde se desilo iznenadjenje (isla mu je na ruku i opsta netrpeljivost prema demokratskom kandidatu).

Za 4 godine je imao potpunu promenu politike USA, virus koji je razvalio ekonomiju, masovne proteste, okrenuo je crnacko stanovnistvo protiv sebe, afere sa Rusima itd... Bukvalno ne vidim nacin da Tramp pobedi, da je bilo ko osim Bajdena smeo bih kucu da stavim na demokratu. Ovako 55-45 u korist Bajdena.

smeo bih kucu da stavim na demokratu

Ovako 55-45 u korist Bajdena.

jesi i na zelenovica isto tako mogao

Luvatare ne kenjaj o stvarima o kojima ne znas kurac.

Pada trump, u swijg drzavama bajden vodi po svim kladzama

Nisam jedan od onih koji se loze da je Tramp bog i spasitelj, ali ako kojim slucajem Bajden pobijedi, mislim da se sprema do sad nevidjena katastrofa i mrak, sto u Americi, sto globalno

Danas sam totalno u fazonu
https://www.youtube.com/watch?v=QALYdY7gK90&t=21s

bajden ne moze da bude predsednik pune 4 godine, covek je poceo da pokazuje ozbiljne znakove demencije, kamala heris ce preuzeti poziciju na sveopste njistanje feministkinja jer ce im jedina predsednica imati poziciju jer je nasledila poziciju zbog nemogucnosti predsednika da slozi prosto prosirenu recenicu

pod uslovom da tramp ne pobedi