America got President

1. ima li taj sistem prakticnu primenu negde u svetu kod glasanja trenutno?

2. nije to sistem nego koncept. ima primenu naravno, jer tako funkcionisu sistemi glasanja u svim zemljama samo sa papirima, kutijama i zapisnicarima iz svake stranke za koju se glasa umesto sa elektronskim zapisom i kriptografijom.
    lako je to tehnicki da se napravi ako neko hoce.

3. aha, ti mislis na to sto se iz listica ne moze znati ko je glasao recimo?

4. ne, ne mislim. sacu da ti objasnim...

5. cekaj,ali ozbiljan sam ne zezam, ja koliko sam shvatio neka vrsta blokcejna je i kad ciganin ukrade komsiji kobilu.. mislim moze se konstatovati da kobile nema, ali se ne zna ko je ukrao. Jedino ako ga nahvataju. Mada svedoci smo da i to rudarenje btkoina nije savrseno, treba ti novcanik za bitkoine, a dosta je u poslednje vreme kradje bitkoina, dakle nisu savrseni

6. jebem li ga, nisam strucnjak, al nesto mi se cini da ce partije uvek imati nacin da provere dal su njihove ovce glasale za njih - u najgorem slucaju stajace ti neko iznad glave dok ne zavrsis ceo proces na kompu

zato sam i rekao ono da treba sve javno, daleko je od idealnog, ali jbg

7. ne lupaj molim te sevast

8. jebem li ga, nisam strucnjak, al nesto mi se cini da ce partije uvek imati nacin da provere dal su njihove ovce glasale za njih - u najgorem slucaju stajace ti neko iznad glave dok ne zavrsis ceo proces na kompu

ozbiljno, ima par stvari oko vlasti koje ne trebaju da budu javne i ovo je jedna od njih.
    lista ko je kako glasao, ako glasas za ljude je recept za propast kod bilo koje demokratije. dovoljno je malo da neko dobije moc i opasno povecavas rizik za sebe i svoje ako glasad protiv tog.
    pa da ga jebem, sad sa tajnim pa je tako, ne sa javnim jbt. sutradan odes u policiju premlate te jer si glasao protiv njih. sudija te osudi jer si glasao protiv njega. jebe te cela vlast jer si glasao protiv vlasti.

sevast, ovo su bazicne stvari oko politike. mnogo neko drustvo treba da bude demokratsko da mozes da glasas tako sto dizes ruke i ne najebes zbog toga. i opet ces da najebes.

9. Rogan bratina pozvao Aleksa Dzonsa uzivo da komentarisu rezultate, lepo cu da se zavalim uz pivdzana i da slusam komendiju, jos bi bilo lepo Tramp da pobedi da se napijemo suza liberala, doduse tesko, ali nije li previse da covek trazi malo blm nereda posle Trampove pobede... cisto da se desaaaava nesto brt

Inace je svejedno ko ce pobediti, svet je krenuo da se survava niz provaliju, svaki sledeci dan je samo doomsday zurka idemooooo

10. sta sad cela familija glasa za sns, ti u srcu mislis drugacije, ode cale pogleda listu i odreknu te se. ako nista, da ne najebu zbog tebe.
    totalno neuravnotezen proces. sto vecu vlast dobijas sistem te ne vuce na dole nego gura u jos vecu vlast. to se izbegava u zemljama koje su normalne

11. i ovo je jedan od dobrih primera sto perice ne treba da donose zakone na brzinu i na "aj ovo izgleda dobro" (ko sto nasa vlada radi). kolko god razmisljao propustices neko sranje.

treba tu sistem, da se vratim na sve ovo sto drobim o americi, cim nesto pomislis da predlozis, odma da svi krenu da se bune. pa da prodje samo ono sto prodje sve te odbrane, a ne sakom i kapom ko panco vila il ko bese dole sto resio da smanji siromastvo tako sto ce da nastampa novac i podeli ljudima.

12. Ahahahah ali brt GLASANJE u 21. veku, valjda smo za 4 veka gLaSaNjA utvrdili da taj što mu damo glas, nista ga ne obavezuje da će da radi kao što je reklamirao, štaviše malo imaš, posle izbora, mehanizama da ga sprečiš da sve potroši na cocaine i hookers, ali svakako hitamo ka apokalipsi gde ce vodja biti neko s najvecom toljagom tako da nije ni vazno

13. Yes ,peace to the Middle East, oil self sufficiency, prison reform, reduced war exposure, created economic zones ,built the WALL, secured. Our southern borders. Lowest unemployment rate, highest GDP rate. If you need more info let me know.

14. Ahahahah ali brt GLASANJE u 21. veku, valjda smo za 4 veka gLaSaNjA utvrdili da taj što mu damo glas, nista ga ne obavezuje da će da radi kao što je reklamirao, štaviše malo imaš, posle izbora, mehanizama da ga sprečiš da sve potroši na cocaine i hookers, ali svakako hitamo ka apokalipsi gde ce vodja biti neko s najvecom toljagom tako da nije ni vazno

i ja sam mislio tako pre svajcarske, a onda vidis kako to treba da izgleda.
    treba se cuva to, i da se nadas da ce svako da dostigne direktnu demokratiju.
    nemamo bolje.

15. a i kakva bre apokalipsa zapata, naiso virus koji ubija ljude preko80god, ceo svet upao u mod "cuvajmo ljudske zivote"? pa bukvalno do pre 50god bi bilo, stas tako bog reko. bice nas manje 2% jbg.

nikad u istoriji covecanstvo nije bilo toliko gej, nahranjeno, ravnodusno i mirnodopsko, kakva apokalipsa? jedino neki meteor da strefi.

16. apokalipsa moze da nastane ako neka velika grupa ljudi toliko lose zivi da je kockanje na neko ogromno sranje (dumres, da budes osakacen, da zavrsis jos gore), dovoljno dobro jer tim sto ces da pobosljsas svoje realne ili imaginarne uslove zivota ces vise da dobijes.
    tj: bolje grob nego rob. bolje rat nego pakt. i tako to.

jos ljudi ne zive u tolikoj muci jbg. ako nista sve smo ususkaniji, nikom nije do jebavanja sad za ideale ako je svestan sta to ustvari znaci.

to je jedina apokalipsa koja moze da nas zadesi. apokalipsa depresije. a depresivni ljudi se ne biju i ne ubijaju, njih sve to mrzi i nema nikakvog smisla.

to i AI, al aj to druga prica. povezano pomalo.

17. Ko je trampvo naslednik 2024

18. oni sto danas dovoljno blesavi da krenu da ubijaju za ideale, fala bogu (ne alahu), nisu tolko mocni. mogu naprave debelo sranje, al valjda ne apokalipsu.

19. Prije ce nas libtardi dovesti do apokalipse nego bilo ko drugi

20. a i oni cim se nahrane i ociste pesak sa sebe, i vide da moze i normalno da se zivi, brzo se razredi broj onih sto su spremni da se zrtvuju za ideale, ostanu samo debili. nije zanemarljiv broj, dovoljno da naprave sranja, ali mislim i dalje nedovoljno da poremete globalnu gej humanisticku depresiju sto pricam o njoj.
    prosecnom coveku je ovo drugo mnogo primamljivije od borbe i gledanja kako ti ubijaju porodicu i sakacenja da na kraju kaze "pobedio sam, sad je ovaj a ne onaj"

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.