Ova glumica što je silovana

1. e sad te ne razumem. jel kazes da zakon treba da bude blazi ili stroziji?

Blazi, jer mi ovo delovalo kao podlozno raznim interpretacijama i zloupotrebama. Ali, sad kad se javio jebac i razjasnio kako ide tacno u praksi, kontam da su mnogo manje sanse za tako nesto pa je mozda i ok. Kontam da ne moze onda (ili je mnogo manja sansa) da zloupotrebi obicna radnica tako sto tuzi firmu za glupost zbog neke ucene, pogotovo jer je sudstvo korumpirano i kao takvo ce biti na strani firme osim ako je u pitanju fazon Cecina cerka

2. aj bre gambi, dve strane pisem upravo to, i ti sad "reko jebac" :)

nema smisla tuziti firmu. u gomili slucajeva je dovoljno da odes kod normalnog i kazes sta te muci, i ako je stvarno neko idiot, taj neko ce izgubiti posao.
    ako ne izgubi, u normalnim zemljama tad postoji sud i onda mozes glat da tuzis firmu, sa punim razlogom, i onda zakon treba da te zastiti. tu vec fejluje srbija.

dtuga varijanta, da neko pokusava da zloupotrebljava zakon protiv firme, interno se brzo resava, a zakonski skoro nemoguce. pa i kad si u pravu je tesko, a gde kad oces nesto na mufte. to je ja mislim i teoretski nemoguce u srbiji, npr.

3. pa ovaj jufka ili kako se zove jbt... recimo da ako je doslo do novina, verovatno je u najmanju ruku za debelu novcanu otstetu i gubitak posla, a najverovatnije za zatvor. ali kurac.

zakon je samo papir

4. aj bre gambi, dve strane pisem upravo to, i ti sad "reko jebac" :)

Ma ja se sve vreme slazem sa tobom kako bi trebalo i da je tako uglavnom u praksi, ali on je rekao kako je u sudskoj praksi :) to mi je umanjilo dosta sumnje oko mogucnosti zloupotrebe ovoga, prosto

A ono sto kazes da bi otpustio nekoga ko tuzi firmu - prilicno sam siguran da je to nezakonito samo po sebi, time bi se uvalio jos grdje

5. da se vratim na temu - nikad nisam imao prilike da znam da pricam sa nekim ko je silovatelj, pedofil ili tako nesto, al cenim da i maestro i ko god normalan, kad bi imao prilike da prica sa jufkom ili ovim pedofilom ili kim god da bi vrlo brzo bilo "u jebem ti al mi nesto ne stima kod ovog"
    daleko od toga da podrzavam ovo sa javnim lincovanjem pre osude, ali mozda i nije lose da ljigavi ljudi na pozicijama moci budu otkriveni.
    a nesto mi se cini da jufku kad bi video, ne bi izgledao kao neki jebac, nego kao neki slinavac. obicno takvi turaju na silu.
    radije posle suda, al jebi ga.

6. A ono sto kazes da bi otpustio nekoga ko tuzi firmu - prilicno sam siguran da je to nezakonito samo po sebi, time bi se uvalio jos grdje

jeste, ako te tuzi. ali obicno imas vremena da reagujes da ili ne zaposlis ili da brzo sklonis nekog ko se za prvi problem uhvati za sud, ili jos gore, mami pa pokusava da te zajebe na taj nacin. takav profil ima drugih problema, nije da neko prelomi samo pa "e sad cu sudim da isteram nesto".

za tako nesto sam pricao, posto na tu temu bilo. mnogo su to nezgodne situacije, a imas svakakvih budala.

7. U pozorištu smo, pre nekih 8-9 godina imali vežbu ispovesti - cela grupa, nas 25 - 30 bili smo primorani da dodjemo i pred svima ispovedimo neki najškakljiviji detalj iz života, nešto čega se nerado sećamo i o čemu ne govorimo. Svako ko se ne bi pojavio bio bi automatski isključen bez prava na žalbu i nije imao prava više da se pojavljuje. Bilo je tu naravno svega i svačega,ali najupečatljivija je svakako bila ispovest drugarice koju su silovali u drugom - trećem osnovne. 4-5 seljaka je uhvatilo na povratku kući, odvukli je u nekakav šumarak i svi je redom silovali. Nikada nikome nije ispričala pre toga. Inače, pošto je u pitanju selo od dvetri hiljade ljudi, vidjala ih je svakodnevno. Sećam je se kao žene iz koje su izbijali senke i crnina - onaj tip ljudi na kojima odmah uočiš da su prevalili neku tešku muku i nevolju. Procvetala je nakon toga, bukvalno - počela da se smeje, udala se i dobila dete. Nadam se da je srećna, nisam je video godinama (pitam se kako su nju pogodili komentari tipa "zašto se nije obratila ranije").

Lokalni poštar, čovek sa čijim klincem sam odrastao i išao u školu, startovao me u jednom trenutku u životu - ne naročito napadno, mada je kasnije uspeo da iskopa br telefona i da me smara da odemo na ručak (zamisli). Trebalo mi je pola dana vremena da skontam kako se čovek načisto raspomamio i startuje klince na svakom koraku (bukvalno nudi da im uvali kitu). Stvar je postala do te mere nemoguća da su bili prinudjeni da se kolektivno odsele. Sin mu je poodavno na heroinu, ćerka mu se prostituiše po magistralama (oboje su na horsu, burazer joj je makro, bukvalno). Šta su njih dvoje preživeli u toj kući sa njim, ko to zna. Mračnih priča bez kraja i konca, ja ih makar znam previše.

8. i to su obicno tuzbe, ne protiv pojedinca nego protiv sistemskog rasizma ili zlostavljanja ili statiznam gde neko hoce da izvuce deblje pare na foru da su mu uskracivane sanse, unisteno zdravlje i slicno. nije pera protiv zike.
    ustvari tu se i izbegava da se pominje pojedinac. jer to bi znacilo da on ode u zatvor a firma nije kriva.
    druge su to price.

9. Celt ne mogu da verujem da ne znaš kako izgleda Jutka, pa u tome najviše i jeste fora.

10. u jebem ti.
    ovog su trebali da osude cim neko reko da se jebo sa njim, posto dobrovoljno nije.

11. Znaš kako kažu tetke i strine kad vide nečiju bebu, jep ko jutka.

12. da se vratim na temu - nikad nisam imao prilike da znam da pricam sa nekim ko je silovatelj, pedofil ili tako nesto, al cenim da i maestro i ko god normalan, kad bi imao prilike da prica sa jufkom ili ovim pedofilom ili kim god da bi vrlo brzo bilo "u jebem ti al mi nesto ne stima kod ovog"
    daleko od toga da podrzavam ovo sa javnim lincovanjem pre osude, ali mozda i nije lose da ljigavi ljudi na pozicijama moci budu otkriveni.
    a nesto mi se cini da jufku kad bi video, ne bi izgledao kao neki jebac, nego kao neki slinavac. obicno takvi turaju na silu.
    radije posle suda, al jebi ga.

a nesto mi se cini da jufku kad bi video, ne bi izgledao kao neki jebac

E vidiš da se nadovežem na ovo tvoje i melkijadesovo. Pre nekih pešest godina u firmi u kojoj sam radio došao jedan u faci i ponašanju fazon Neša Slina. Na neku senior šatro menadžersku poziciju. Dva meseca posle došao svež kontigent praktikanata i on se vrlo otvoreno navrzao na jednu malu koja mu je bila dodeljena u tim. Sitne građe i povučenu, kao što reče pičkica nije smeo da udari na neku drčniju. Ona prvo vreme ćutala da ju je otvoreno spopadao dok ljudi okolo nisu primetili da se ona maltene usere od straha kada je on tu, a i on pustio malo muda, pa počeo da joj dobacuje pred svima. Neke žene iz kanca odmah digle frku kod ejčara, ali korpo kao korpo da se to zataška. I firma ništa nije uradila po tom pitanju. Ma govno od top menadžmenta, zato sam i napustio tu firmu. Dingospo postao još drčniji kada je video da se sve svelo na razgovor "to nije lepo od tebe" i počeo još više da je cima. Dok svima redom nije dopizdelo, pa su ga dvojica najvećih konja iz firme savatali u liftu gde nema kamera, pritisli ga uza zid, našamarali i pripretili mu. Smirio se u roku od odma, a u roku od par meseci je napustio firmu. Nema zakona u Srbistanu osim zakona rulje jbg.

13. Pa sve u svemu prošao je bombona.

14. Bata Sale najjači nik mikroverzuma i šire

15. Jbg posle smo kenjali da je trebalo da ga gepekujemo posle posla i oseremo od batina i žao nam što nismo, al lako biti general posle bitke.

16. sale, taj je neki buduci jufka ako ga neko ne ispravi sto fiyicki sto psihicki.

17. jutka, ne jufka, ne znam koj mi kurac.

18. а шта ћемо за вулетића са правног факултета

19. а шта ћемо за вулетића са правног факултета

autonomija univerziteta, avangarda duha

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.