Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Kucni prijatelj?
maestro je dobro postavio kriterijume u komentaru par stranica unazad , al opet šta znam , kako kaže ona stara , ožiljci ostaju kad rane zarastu , možda ona nije bila svesna toga dovoljno tad kao što je sad pa usled svih pokušaja da živi normalan život gde jednostavno vidi druge ljude srećne ovakve onakve videla je taj nedostatak u sebi koji je kočio da bude jednaka sa svoijm vršnjacima prijateljima kod kojih se nisu desile takve situacije i to je verovatno bilo duboko u njoj i kocilo je da ostvari lepo detinjstvo i mladost kakvu su drugi imali oko nje, ipak to je 17 godina ipak je to u sustini dete i takva rana od tih godina da je peče , pa dovoljan ti je povod ceo život da ti sjebe ako odustaneš da se boriš sa tim
da znas da melkijades i ima pravo sa ovim. sta god je doslo do suda i novina vec je otislo u debelu picku materinu, od vremena kad je moglo da se resi i nekim drugim putem.
ili to, ili je situacija gde je u pitanju neko javno lice, posto se oni prvo hvataju za TV da se pozale, a to je vec druga prica.
na stranu sto je pedofil, ali omladina zasluzuje ovakvu pedagosku ostrinu
(drugi klip)
https://twitter.com/labradorabl/status/1351111582814711810
Mene samo zanima sta znaci kucni prijatelj LOL.
Prijatelj porodice. Neko ko ti dolazi na slave, kafu, posećujete se, idete zajedno na pecanje...Ali nisi odrastao sa njim, postoji razlika u godinama, ćaletov bivši kolega s kojim nisi naročito blizak ali svejedno imate izvestan odnos. Ne znam kako da ti objasnim :) https://www.youtube.com/watch?v=GTr2_KjGKdo&ab_channel=Miramax
to je ozbiljna rana na duši koja se nosi do kraja života ,ljudi koji su bili žrtve silovanja zlostavljanja , veliki procenat njih izvrsi samoubistvo u nekim 30im 40im jer kao odrasle ljude jer ih je to jednog momenta dotuklo , jer ipak ako se ne boriš čvrsto sa tim ne možeš da osnovne životne procese ispuniš kako treba , ne znam , škola ,posao , druženje , majčinstvo, očinstvo, jebiga živiš paralelno dva života, imaš rascep ličnosti tog uz kog si se vremenom izgradio i ovog ko pokislog koji konstantno budi ta sećanja ,nek zamisli neko od vas sebe takvog kakvog jeste sa već izgradjenim stavovima ličnošću i rezonom da vas svaki dan seti kako vam je komsija ljubo guro kurac kad ste imali 14 godina ,nije lako ni najmanje
Važi kaizene brate, sedi čovek u učionici, puši pljugu i ponižava decu :D Takvi ljudi ne da nisu u stanju da nekoga nauče bilo čemu, već su i kurac od pedagoga. Ali da ne ulazimo još i u temu krš prosvetnog sistema i zaposlenih koji su, realno, obespravljeni na svaki način po kojima deca još jedino nisu počela da se ispišavaju.
ахахааха
Slazem se kelte ja i sa tobom i sa melkyjem, to treba resavati licem u lice ili u firmi. Ja i pisem sve ovo zato sto mi se ne svidja kako je zakonski uredjeno. Opet, treba i zakon za one koje firma nece da zastiti jer je onaj koji zlostavlja direktor ili vlasnik firme, a nema ni nekog da dodje da mu polomi picku.
Doduse ovo kako je jebac napisao je onda vec prihvatljivije, ipak se on bolje razume kao pravnik
ljudi cekaju po pet godina da im JKP zelenilo i groblja u timočkom mladenovcu isplati platu i svo vreme idu na posao ali zasto zena nije na vreme prijavila silovanje...
ili ljudi 15 godina zive bez pitke vode i cute ali zasto glumica ne izadje odma u javnost
ili sumasišateljnog silovatelja predstavljaju na tv kao vojnika pravde ali cega se boji glumica sto ne kaze javno
ili vec dvesta godina ne znamo ko je ubio novinarku vujasinovic ali glumica nesto kalkulise sa prijavom
ili zena ministra izadje da prica kako sudovi rade u korist njenog mocnog supruga i uzimaju joj decu ali glumica nema cega da se boji
ili neko strelja dvoje gardista u sred kasarne i dan danas ne znamo ko, njih u medjuvremenu proglase za pedere narkomane maloumnike ali glumica da se ne boji
ili nestane video snimak sa naplatne rampe da se nikad ne pojavi ali sto bi se glumica plasila da sve kaze
ili ljudi podvode cerke i zene lokalnom satrapu ali cega se plasi glumica?
ili ljudi dobiju otkaz jer su izneli dokaze o malverzacijama niko od kolega ne sme nista da kaze ali sto se plasi glumica
Ili ministar odbrane izjavi kako "voli novinarke koje lako kleknu" i biva "kažnjen" sa postavljenjen na mesto direktora BIA ali zašto da se plaši glumica da javno kaže
Ili brat moze da ima plantazu marihuane a glumica se trebala javiti dosta ranije
Ili neki kompletni idioti u sred noći sruše deo grada i za to vreme drže zatočene građane koji su se tu zatekli, dok milicija odbija da izađe na lice mesta i već 5 godina se istraga ne mrda sa mrtve tačke, dok najveći deo javnosti o tome ćuti i divi se BG H20...
Ili ispred Opstine Brus spontano okupljene žene uzvikuju “ne damo Jutku” a Marija je zapravo bila u šemi sa Jutkom, iskoristila ga, a ima i veliki dekolte i malo joj ipak ono viri iz očiju...stvarno ne znam zašto Milena nije ranije reagovala...
pičke od naroda
Jbg Gambi, da smo u nekoj iole uredjenoj zemlji, stvari bismo rešavali na civilizovane načine (ne bi do njih baš tako lako ni dolazilo). Ovako imaš tri mogućnosti
- obratiš se zakonu
- ideš da razgovaraš (druže u čemu je problem)
- ideš da razgovaraš (druže došao sam da ti se najebem majke krvave u pičku)
E sad - znamo kako funkcionišu zakon i institucije, nisu isti za sve, može da ti se dogodi da ti zapale kuću i još e tuže, izbace te iz sopstvenog stana na pravdu Boga. pogaze ti dete na pešačkom i nose nanogicu narednih godinu dana i ostalo. Možeš i da probaš da razgovaraš (sa srećom), a možeš i da se razračunavaš, pa kako ti Bog da. U sva tri slučaja najbolji ishod je da do njih uopšte ne dodje, ali to nije samo do tebe. Ja kao vernik i čovek koji živi relativno mirno i povučeno nisam pobornik nasilja, no s druge strane, kao čovek koji eksplodira na neke stvari u sekundi (srećom nema ih puno) ne znam kako bih odreagovao u izvesnim situacijama. Ne možemo postati zveri, ali ne sme čovek ni dozvoliti da ga govno gazi - ne zna kad je dosta i ne ume da stane.
...Ili ubili Olivera Ivanovića, i svi znamo ko ga je ubio, čovek koji je novinaru zapalio kuću tuži ga još i za klevetu, izvršitelji izbacuju ljude iz kuća, vazduh ubija ljude, svako peto dete leže gladno na spavanje, porodilišta kradu bebe...Ali jadna glumica prolazi kroz pakao, no nije sve tako crno, Luka Jović uvalio šalkeu dva komada. Da, mi smo takav narod.
e sad te ne razumem. jel kazes da zakon treba da bude blazi ili stroziji?
sad je najopstiji moguc, i sve je bukvalno ostavljeno interpretaciji, i kao takvo se cini da je ok. kako ces u zakonu da napises sve moguce varijante izivljavanja koje mogu da ispadnu na poslu? fizicke, verbalne ili ne-verbalne.
tumaci slucaj po slucaj, jer tako mora.
sta, da izbacis tu da bude blaze, sta da dodas da bude strozije a da ne zakines nekog?
da stoji u zakonu, "kaznjava se svako fizicko, verbalno i ne-verbalno nasilje, osim ako je masan vic ili dokazani flert bez pipanja"?
Moram priznati da sam izguglao ovo za jovica
Stvarno nije sve tako crno
Timotije,takvu bi ti dandaru zalepio da si pored mene,zaglupeo bi jos vise iako si vec mnogo glup.
brate, zakon ko zakon, slovo na papiru. ovo jos jedan od korektnijih.
problem je kako se primenjuje, moz ti da napises sta ti volja, da izgleda fenomenalno, go kurac ako ga svi krse ili svi postuju.
timotije ubo si u centar , burazeru svaka čast ,toliko
Za ove sto se pitaju zasto je sad progovorila, rekla je sama da su joj se javile valjda neke ucenice koje trenutno prolaze istu torturu s njim, pa su se onda svi ujedinili da mu konacno stanu na rep, nije da je ona nasumicno odlucila "lijep dan danas, ajde da jebem mater onom silovatelju sto me jebo prije xy godina"
ili da uopste ne postoji zakon o polnom uznemiravanju na poslu?
mislim, razumem to. obrisi ga, tako hocemo.
ali sve ostalo je "ocu se jebem, al da mi ne udje"