Bitkojn nastavak teme (BATA SALE BIO U PRAVU 2018!)

1. dap, to je nekako i poanta blockchaina

2. Zašto im je trebalo onda 6 godina?

3. A pod decentralizovano mislim, ko ih sad poseduje i raspolaže sa njima?

4. Muss brt cini mi se da se ne razumijes puno u kripto, jebi ih ne ugrozavaju nas nikako

Jos dugo cemo mi šuške papirnate da skupljamo

5. koje su postale omiljene među kriminalcima zbog veće anonimnosti u isplatama i transakcijama

Bitcoin works with an unprecedented level of transparency that most people are not used to dealing with. All Bitcoin transactions are public, traceable, and permanently stored in the Bitcoin network.

Yeah right

6. Brate

Upad u Bitfineks 2016. bio je jedan u nizu hakovanja berzi za kriptovalute koje su omogućile krađu velikih količina digitalnih valuta. Čak i kad se ukradena sredstva vrate, te krađe ističu bezbednosne slabosti u relativno novom svetu kriptovaluta, ukazuje Njujork tajms (The New York Times).

Upad u Bitfineks

Bukv sam ti pre par stranica napisao da su centralizovanje menjacnice jedno a coini, tokeni, blokcejni itd nesto sasvim drugo. Mogu da ti napisem ove jedan poduzi la Melk post o Bitfineksu i celom skandalu vezano za ovo ali mislim da nema puno smisla dok ti neke osnove ne budu jasne.

Reci da je slabost kriptovaluta u tome sto je neki sajt koji drzi pera peric hakovan je isto ko reci da ne znam npr automobili nisu sigurni jer je neko provalio u lokal generalnog zastupnika X marke i utovario automobile na slep, ne pada mi na pamet bolji primer jer sama prica nema smisla

https://www.imdb.com/title/tt15387768/

Ovo ti je dokumentarac o samo jednom primeru prevare koji se desava od kad je kripto kao pojam nastao

P.S

Jedan od vinovnika ovog zlodela je i dan danas aktivan, skoro je ucestvovao u Wonderland skandalu, Omar Danani aka Majk Patrin aka Xavi iz Barcelone

https://www.theglobeandmail.com/resizer/iuNh1i6D8g85baWw8s4pBM8icGw=/300x0/filters:quality(80):format(jpeg)/arc-anglerfish-tgam-prod-tgam.s3.amazonaws.com/public/CPQEDUI6OVFRDPAM4YH6SCG24M.JPG

7. Jos dugo cemo mi šuške papirnate da skupljamo

To se ne dovodi u pitanje. U pitanju je kako se cela priča predstavlja

8. Imam još pitanja. Ako kripto eliminiše banke kao posrednika i njihovo ugradjivanje, šta je gas fee?

9. Radim, al me mrzi vise ovako, pa ocu da rascistim neke stvari pre nego sto ulozim novac i vozim ferari.

This time next year

10. Ladno si slikao onu svoju teglu sperme sto skupljas od kad si zadnji put jebo i okacio kao profilnu.

11. Aha, krećem u biznis big time.

12. Dosta sam hranu pretvarao u govna, ocad ću da je pretvaram u književnost i budućne naraštaje :)

13. nije ti fora da tako brzo promenis profilnu. Nema sad smisla ovo gore a ne moze da se obrise

14. Malo mi zao sto nisam mod, ovaj video od gore treba okaciti u uvodni post i staviti !!!ATENCION ATENCION!!!
    Bukvalno, hvala liku. Nemam vise pitanja vezano za kripto, sasvim mi je dovoljno da nikad ni ne pomislim vise.

15. Fora je sto ce pola ovde kriptoentuzijasta procitati samo naziv klipa. Da ne pominjem da ni jedan od njih nece odgledati klip do kraja, iako su do sada potrosili 5 dana gutajuci govna od navlacenja klipova i bezbroj telegram postova.

16. šta je gas fee

Gas fee je nagrada za majnere koji obradjuju i izvrsuju transakcije na blokcejnu, ime je dosta konfuzno covek pomisli da se radi o necemu sto bi bila tema bmw vozaca

Na svakom blokcejnu gledas njegov layer 1, na ethereumu se "placa" u erc20 npr, na solani, fantomi, avalanhcu itd se placa u njihovim layer 1 tokenima, na radjard mrezi se placa u braci xDD

NFT je tesko smece, pranje para sig

17. Dosta sam hranu pretvarao u govna, ocad ću da je pretvaram u književnost i budućne naraštaje :)

Meni je jeziva vizija budućnosti gde je Melkijev genetski kod dominantan ko Džingis Kanov u Aziji.
    Znači ono 70% vakcinisanih pomre pa se preostale žene grabe za tegle njegove sperme.
    Nove generacije koje pokazuju na nebo i govore ovo je nebo, pišu lošu poeziju, uče istoriju iz romana, liričari u konstantnom lamentu nad neminovnom propašću i zlom u ljudima.

AKo je to budućnost, dajte mi fajzera odma, ne želim to da doživim.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.