Prijava

na foru, nacin da uberes nesto i od struje a ne samo od uredjaja koje prodas ako samo napravis infrastrukturu a ne proizvodis struju.
nije idealno, nije lako, al ako podenes dovoljno naroda da to prihvati jer dobija pogodnosti, mozes zaobidjes vlast i lobi. kao uber recimo.

blokcejn je idealna tehnologja za naplatu energije iz tih mikro (jedan grad) mreza, a kao benefit, onaj ko im uvede struju moze direktno da ubira profit bez drzave, sto ce da bude u debelom interesu onih sto uvode struju u afriku, jer jebi ga.

Naci ce drzava nacin da se uvali, ne brini za to

ono sto je realno da ce da se desi je da ce svako moci da ima dovoljno mesta na krovu da proizvodi energiju i dovoljno baterija da je skladisti i kad nema sunca.
sad odmah covek zamislja, opa nezavisnost od eps krvopija, ali realnost je da ce to da bude uvek skupo za obicnog coveka, jer ce uvek da bude dovoljno bogatih koji su spremni da dizu cenu svemu tome kako bi iznajmljivali ljudima koji imaju krov al nemaju pare za sve to.

kao neko ko se kao razume u sve to, blokcejn koji je malo sofisticiraniji mi izgleda za sad kao naj elegantnije propratno resenje.

Naci ce drzava nacin da se uvali, ne brini za to

naravno, al procitaj post iza. realno je da mogu se pojave dovoljno jaki da vezu ruke drzavi, na foru, aha, znaci ne date, evo vasem narodu jeftini nacin sam da proizvodi struju pa se jebite sa njima, pa da vas vidim.

kao uber jebeno.

i sto je najgore, ko predvodi sve ovo, vrlo tiho? jebena tesla & co, koja je sve samo ne proizvodjac automobila.

ne kazem da je lose, ali niko ziv ne prati. veliki trenutno ne kapiraju to, menadzment je mator, neiskusan za sve ovo, zatvara oci i sta sve ne.
jurcace ih ko za elektroautomobile za jedno 20 god.

Nije mi pokazao profa, nego bivsi sef na projektu dje smo pravili softver za trgovinu obveznicama. Na kom su najveci klijenti bili Morgan Stanley, Goldman Sachs i slicna ekipa. Inace je lik bio broker za Morgan Stanley, znao sve fore i fazone, presao u softver jer se navukao na koks i kurve, pa mu je zena zapretila da ce ga ostaviti i odvesti decu.

Samo sam preneo nesto sto svi iz tog domena znaju. Jebeni babl. Jer nema realnu materijalnu vrednost kao konvertibilu iza sebe. Kao sto su tozla ili kukuruz ili ektar oranja.

Inace grafikon je sa gugla.

Drago mi da si pomenuo zlato i kukuruz. Keš i kripto valute nemaju nikakvu realnu vrednost. Ovo što imamo danas, da za toliko i toliko dolara - eura - rubalja možeš da kupiš dve paštete, jogurt i kilo jabuka nije ništa drugo do stvar dogovora.

Malo je poznato da sam postao crypto influencer u 2021. Zaradio sam 1000 evra od nove godine do sad i jos imam 500$ nerealizovanih profita koje necu jos podici

Planiram da zivim od dubokog kripta i da ne radim nista

ladno me jovicic pita nesto ja mu odgovorim postovima koji kad se saberu ima bar 1.5 jovicica duzinu, on me odjebe.

more...

hehe jovor troler stari xd

Celte izvini jbga, hvala na objasnjenu, nisam znao sta da dodam dalje.

Po meni je malo preoptimisticno da to sve bude dostupno ljudima (solarni paneli, baterije, itd... pogotovo u Africi).

S druge strane, koliko znam većina država tamo su već elektrifikovane, sa par izuzetaka gdje je elektromreža tek u povoju.

Slažem se da je blokčejn za Afriku idealno rješenje, jer tamo ne funkcionišu institucije, sistem... i korupcija je još na kub u odnosu na ovu ovdje... tako da tako neka unapred iskodirana rješenja, koja se ne mogu lako hakovati, djeluju kao idealno rješenje...

Back on topic:

drug Ilon uložio milijardu ipo.
Cijena šeta oko 44.000 USD.

Ako neko od vas degenerika ili neko koga poznajete ne plaća struju učiniću ga bogatim. Javite se u dm

Kako ces ga uciniti bogatim? Reci ces mu da kopa bitkojne? Kako se niko pre toga nije setio?

Pa necu mu reci jer ja sam covek koji RADI druze, a ne prica. Nisam ja prodavac kurseva i magle pa da cinim ljude bogatim pricajuci prazne price. Odgovor: imam jeftine antminere koji ce po ovoj ceni otplatiti sebe za manje od mesec dana kopanja (ne racunajuci struju). Ako nekome nije jasno sta je tako posebno tu, za nekog ko vec ima dzabe struju, pa posebno je to sto je premali rok otplate u odnosu na rigove kojima treba 3 meseca

pazi ti te biznis modele uz besplatnu struju :)

e al nije zajebancija, ako postoji negde nesto sto je besplatna struja, hajp ne hajp, isplati ti se kupovina opreme. struja je tu vise od 90% troskova.

mada ako imas besplatnu industrijsku konekciju na mrezu, dosta biznis modela moze da se smisli tu da se zarade debele pare :)

o kojoj kolicini struje govorimo?