Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Inace zlodela koja su cinjena tamo treba biti poznata celom svetu,a ne samo nama.
I u filmu nisu prikali dovoljno,ali vrlo je bitno sto su prikazali kako Nemac povraca pri prizoru onoga sto su radili.
Ne znam šta da mislim o detalju kad Nemac pita Luburića ''Zašto Srbe?'' ali shvatam zašto je ubačen
опет ево прилике сад је јасеновац актуелан маестро, крећи јутјуб каријеру, прва тема - Дијанин Јасеновац
Пропустио си прилику за ону силовану од стране оног педочиче Мике
и јебем ли га шта још тада актуелно а пуно потенцијала.
А кукаш како оћеш да кренеш с подкастом. Који ти је курац, брате а?
крени већ једном, мојне будеш ко ови јадници логораши што тврдиш да су овце за клање јебени експендблс у односу на србе у јасеновачким логорима
Nema meni toliko smisla taj detalj, Nemci su i Slovene smatrali za nižu rasu, zato su ujke toliko gurale tu priču o tom svom nekom 'gotskom' poreklu. Uglavnom, ne verujem da bi neki nacista uputio protest takvog konteksta Luburiću.
Uh dobar podsetnik na to kako je jebozovna ta riba.
уф брате један генгбенг са њом а
uhhhh druže jedan throatfuck session sa njom
нема шта, диго ми се на теми о јасеновцу
Pa i jesu se Nemci zgrazavali ustaskih metoda.
To je generalizacija reći da su se Nemci svi zajedno zgražavali ustaških metoda jer imamo samo to svedočenje nekog naci posmatrača. Ja sam više govorio o tom dijalogu u filmu između Luburića i Nemca, gde Nemac kao kaže 'rekli smo Ješovane i Ganfere, zašto Srbe?'. Teško da bi Nemcu bilo nejasno zašto baš Srbe, zgražavao se on ustaških metoda ili ne.
Platio bih mnogo para za trojku sa silovanom glumicom i onom Anom Lecic sto glumi ustaskinju u filmu
Tvrdnja da su se Nemci (negde konkretno hitler) zgražavali nad ustaškim zločinima ravna je mitologiji - neki Nemci svakako jesu, zgražavale su se sigurno i neke ustaše. Nebitno.
Večito se poteže to pitanje oko otpora - zašto se logoraši nisu pobunili, digli ustanak i ostalo. Mislim da su kod Frankla navedeni neki od razloga. Na kraju, 80% najgorih zločinaca u naci logorima činili su upravo Jevreji. Dovedeš čoveka u kancelariju i kažeš mu - ako budeš odradjivao prljave poslove, poštedećemo ti ženu i decu. Ovaj šta će, svejedno će svi da pomru, mora neko i to da obavlja, aj makar decu da spasim...Na kraju postane užasan, jer, čudnom psihologijom, krene da prezire Jevreje jer da nije njih, ne bi ni on to morao da radi. Zvuči apsurdno, ali ljudi su zaista dovodjeni do tog stadijuma. Kako da organizuješ ustanak? Okupiš 1000 ljudi i dogovorite se? Da okupiš i 5 ljudi, jedan od njih će te vrlo verovatno odrukati u roku od odmah, kako bi stekao neki kredit kod mučitelja. Ovo se pokazalo kao pravilo i u staljinovim logorima, na Golom Otoku, svuda. Ljudi postanu životinje i gledaju da prežive, empatija spadne na minimum.
Moramo pak pomenuti da su Romi zaista pružali otpor - kada bi ih vodili na davljenje, uspevali bi često da nogama zgrabe najbližeg do sebe i udave usput i njega. Zato su ih se ovi i pribojavali, bez zajebavanja. Braća Cigani osvetlali obraz. Postojao je čak čovek (sramota me ali ne sećam se imena) koji je uspeo da oslobodi ruke, zaronio bi, izronio, viknuo "jebem ti pavelića" i opet zaronio. Uspeo je tako da izdrži 3-4 minuta dok ga konačno nisu upucali, uz oduševljenje.
Respekt za cigane
Platio bih mnogo para za trojku sa silovanom glumicom i onom Anom Lecic sto glumi ustaskinju u filmu
Sa sve uniformom a Dinko? (shalim se)
Kako otpr. izgleda naci logor iz dsr, kakva je atmosvera i na koj način je trebalo uraditi Darku https://www.youtube.com/watch?v=3wMzPztPavs&ab_channel=MovieclipsIndie
Sama ideja za film je, istovremeno, i apsurdna i briljantna. Način na koji su radili sa kamerom je takav da te film bez greške uvuče u sebe, neprimetno, i u jednom trenutku zaista imaš utisak kako si deo svega toga.
Nisu Nemci smatrali Slovene nizom rasom,slizazi su se i sa SSSR-om dok se nisu posvadjali,vise je to bila osveta neka,Smokljane.A i da jeste sigurno ne bi popusili pricu da Hrvati nisu Sloveni.
Nije u pitanju popušavanje priče, jednostavno im je bilo lakše i efikasnije da skenjaju Jugoslaviju na brzinu ako imaju ustaše na svojoj strani. Ne sumnjam da bi, da se rat završio pobedom Nemaca, na kraju rešili Hrvate kao što su nameravali da urade sa Poljacima, Rusima i svim ostalim slovenskim narodima. Evo ti s wikipedie (ima izvor na kraju rečenice da se ne trigerujete unapred):
Anti-Slavic racism was an essential component of Nazism. Adolf Hitler and the Nazi Party regarded Slavic countries (especially Poland, the Soviet Union, and Yugoslavia) and their peoples as non-Aryan Untermenschen (subhumans), they were deemed to be foreign nations that could not be considered part of the Aryan master race.1
Ruse je Hića duplo jače mrzeo čak, jer osim toga što su bili prljavi Sloveni bili su i boljševici, od te kombinacije Arijevcima padao mrak na oči. Slizali su se bili s njima jednostavno jer im je to bilo najefikasnije u početku rata, da bi natenane mogli da isprcaju ostatak evrope.