Prijava

opštemestašiš, skačeš s teme na temu itd

ok, u pravu si, sve sto si reko je tako kako si rekao, izvinjavam se

pogledaj samo evoluciju tcog pisanija u poslenjih pola sata na ovoj temi... došao si od joge do srpskog nacionalnog pitanja jebeno, ko zna gde nas mogu odvesti budući minuti ako ti se ne prispava

Da li je nekome poznat slučaj Ave Justina Ćelijskog, čoveka kog je udba proterala u ovaj mali manastir i nadzirala svakodnevno dok se nije upokojio - iz prostog razloga što nisu mogli tek tako da ga ubiju? Ući ćemo po običaju u bespotrebne rasprave koje nas nikuda neće odvesti, jer svako će ostati pri svom. Pošto smo već pominjali prototip sveštenika koji je i uman i obrazovan, i živi ono što propoveda, usto je snažan i plemenit duh, i čovek i svetac, valja ga pomenuti.

https://www.youtube.com/watch?v=WWZ_fqGqsM4&ab_channel=NoviBeograd45

odjebi melkor

bombas, pricam o onome o cemu pricamo svi. tema evoluira, tako i ono sto pisem. necu da jedem govna o jogi ako hezno prica o pravoslavlju kao identitetu srbstva.

ma šta sad, moje mišljenje samo na koje i ne moraš obraćati pažnju i ja sam čovek sa milion problema

Melkijades što te ne vole ovi dobri ljudi?

Celte morao bi da znaš da nas je baš ta vera kroz vremena u par navrata sačuvala da ostanemo Srbi

dobro ja sam stvarno napravio jednu veliku digresiju ne ljuti se keltu xd

pa to je to hezno, moras da ozvanicis da to nisu srbi a da ti zive tu. a momenta kad to uradis, napravio si opasnu igru, jer ako ih bude dovoljno i dobiju vetar od nekud, ode parce zemlje

pa dobro mislim da je to odavno ozvaničeno xd samo je bitan natalitet, moram opet da kažem, natalitetom su nam uzeli kosovo, samo ga natalitetom možemo vratiti i sačuvati nas same.. nema više rat pa ko je bolji, nego pare, lobi i koga je više da demokratski pravi veliku -insert country name-

Celte morao bi da znaš da nas je baš ta vera kroz vremena u par navrata sačuvala da ostanemo Srbi

ovo x10000

Blaženopočivši Pavle je imao običaj da popodne izađe iz patrijaršije u šetnju, sad ko zna tu je levo Saborna crkva, desno su one kafanice, sede alkosi ceo dan i javljaju mu se kad prođe i jedan dan jedan izađe zagrli Pavla i kaže - vaša svetosti, vi i ja smo najbolji ljudi u Beogradu. Jesmo, kaže Pavle, ali kad malo popijemo ništa ne valjamo.

Celte morao bi da znaš da nas je baš ta vera kroz vremena u par navrata sačuvala da ostanemo Srbi

ne sporim ovo, samo onda ako se drzimo toga to treba da se ozvanici i u ustavu. sto dalje znaci da ces delove zemlje da proglasis ne-srbima. sto dalje moze da odvede u jos poneko sranje.
ako hocemo to, sve u redu, ali ne mozemo da ocekujemo da svi misle tako.

ja sam ok sa tim. ti si isto. al ima delova zemlje, npr u vojvodini, koji nisu ok. oni bi mozda bili mirni da im kazes da su srbi, al ne bi menjali veru. i ako im kazes sad da nisu srbi, mozda bi se osetili kao madjari.

kapiras?

ista fora i sa muslimanima. mozda, da smo im kroz vekove pricali, ok je sto ste musimani, srbi ste i dalje itd, mozda bi ostali zajedno.
znam da je ovo neshvatljivo, al to je poenta. ako je neshvatljivo, brate, prihvati ga, nemoj da si u dusi jedno a radis drugo.

Čoveka odredjuju i definišu - verska i nacionalna pripadnost, tradicija, porodično vaspitanje i sistem vrednosti koji propisuje šta je zdravo, razumno i dobro. U Zapadnom svetu vera je, u najvećoj meri, nešto nazadno i staromodno. Nacija nije pojam koji služi na ponos i čast (neretko ga se i stidimo); čuti reč "otadžbina" u razgovoru, na televiziji, pročitati je u novinama...Praktično je nemoguće. Porodica je razbijena na sitne komade, "normalno i nenormalno" je stvar ličnog izbora i slobode (koji su neprikosnoveni), "dobro i loše" se uveliko revidiraju.

Četvrto pokolenje Turaka i Iranaca, čiji su preci pre 150 godina stigli u Nemačku ili Francusku - zna koje je vere i govori maternji, drži se tradicije i običaja i druži se sa sunarodnicima. On može biti Mesut Ozil i igrati za reprezentaciju Nemačke, ali će iskoristiti prvu priliku da se slika sa Erdoganom kada ovaj dodje u zvaničnu posetu. 80% Srba koji se rode preko ne zna srpski i nije im stalo do sopstvenog porekla; što se tiče ostalih 20%, najveći nacionalni dometi su treštanje BMK iz automobila.

Ako će pravite čistu religijsku etno-državu da znate da ćemo pored kozojeba i pola mađar pola ustaša i mi ateisti da se dignemo i tražimo nezavisnost. Pa vi vidite dal oće se zebavate s tim...