Prijava

Cao vukajlijasi. Vejpujete li i sta? Mislite li da je stvarno prava alternativa cigaretama? Imate li kakvu preporuku, za modove, podove, tecnosti?

Vape + cvaje + tregeri+ elektricni trotinet. Jedno ne ide bez drugoga.

Ajmo ozbiljno. Ja batalih cigare, jer su mi grlo i nos skroz zacepljeni, a ne mogu bez nikotina. Evo dve nedelje parim, samo sam dve cigare ispusio za to vreme i obe su mi bile odvratne.

Само сам за IQOS чуо (не и пробао) да је океј, наводно имаш и задовољство, а немаш негативне ефекте и боље се осећаш, мада не знам да ли се то рачуна уопште јер је и даље некако дуван.

Лично пушим ове акустичне годинама и заиста немам проблема ни са капацитетом плућа ни са шлајмом или тако нечим на шта се обично жале.

И да, што Ејдус каже, мало је електрични тротинет вајб јбг

IQOS je sranje, smrdi na decija govna, pritome je i dalje duvan pravi koji se samo zagreva do tacke dimljenja

Probao sam to ali u startu moras da imas dva punjaca, dve cigarete i da ti uvek bude dostupna. U protivnom ces se vratiti na staro.

smrdi na decija govna

Лол, онда су ме погрешно информисали, добро је знати да не пробавам

Probao tri puta, i lepo menja nema tu šta, drugi put čak ostavio i elektronsku dva meseca skroz bez ičega. Poslednji put skoro godinu dana samo elektronska. Dva pakla dnevno nekad manje nekad više, šlajm ubija, kad dođe vrućina nekad jedva dišem, bubreg bih da cigare da ostavim. Al šta je problem, kad baaaš popizdim, moram akustična da se zapali, nek je bljutava kao prva u životu, al mora. To se baš retko dešava al uvek sam se samo zbog toga vraćao na obične.

Slušaj vamo

Sem bazične sličnosti sa cigaretama, isporuke određene količine nikotina organizmu, tečnosti za elektronske cigarete nemaju nikakve sličnosti sa klasičnim cigaretama, samim tim ni efekat konzumiranja nije ni približan. Pokušaću da objasnim prostim jezikom kako bi svima bilo prijemčivo.

1. Duvan u klasičnoj cigareti sadrži nekoliko hiljada različitih hemijskih jedinjenja pored nikotina. Iako postoje neslaganja oko toga da li još hemijskih jedinjenja iz duvana samostalno izazivaju zavisnost, nema sumnje da pojedina (poput acetaldehida) pojačavaju absorbciju i efekat samog nikotina. Daleko je kompleksnija kompozicija duvana nego vape tečnosti koje sadrže uglavnom ekstraktovan nikotin, rastvoren u propilen glikolu. Pogotovo jer nema sagorevanja.
2. Iqos je prelaz između vape tečnosti i cigarete, u smislu da isporučuje nikotin iz duvana, ali bez sagorevanja, već grejanjem do pred-sagorevajuće temperature. Pored manje isporučenog nikotina, nedostaju i produkti sagorevanja i sve što to sa sobom nosi.

U zdravstvenom smislu najzdravije su vape tečnosti, na drugom mestu je iqos i slični, najmanje zdrave su cigarete.
U smislu isporuke nikotina, aktiviranja raznih hormona u telu, sve je obrnuto.

Cigarete su otprilike 90% štetnije od iqosa, prvenstveno zbog raznih karbonilnih grupa (poput formaldehida) i produkata sagorevanja, otprilike je toliko veće i zadovoljstvo pušenjem cigareta. Nema tu velike filozofije, biće ti manji pritisak od sojinog hamburgera, ali nije to meso. Isto i sa ovim.

Stigo tajko da objasni, može lock ovde

ja zvacem nikorete sta o njima mislis bombas/.?

pročitaj iznad... sem isporuke manje količine nikotina tvojim napregnutim i zavisnim ganglijama (što je ako posmatramo psihofizičke senzacije samo jedan aspekt pušenja), nije ni blizu cigareti...

nije ali pomaze.bolje tako neka pomagala nego cigarete.do 2030 ce svi samo to i da koriste cigarete nece postojati.tarabici predskazali

oće, ali u kurcu... trend korišćenja cigareta je i debelom padu samo u Evropi i donekle u severnoj americi zbog visokih taksi, više zvog cena nego zbog zdravlja. Ne možeš jbg kad država Vašington recimo uzima 4.5 dolara po paklici samo na ime taksi.

Na globalnom nivou, u porastu je 2% prošle godine.

A bombas, sta mislis ti o onim studijama gde nalaze da je nikotin zapravo zdrav i da ima vise korisnih nego negativnih stvari?

zdrav kurac.ima mnogo zdravijih stvari ko je lud da uzima nikotin zbog zdravlja.i ako je malo zdrav-mnogo nije sigurno-moze da bude jedino u malim kolicinama.ako i ima nesto korisno to nije ni vredno pomena.kao sto kazu casa rakije za cirkulaciju.u poredjenju sa trcanjem, nekim povrcem itd casa rakije je kurac.

Slušaj, bilo bi glupo reći da adiktivna supstanca može biti zdrava. Teško da bi se iko od legitimnih naučnika i časopisa uopšte usudio da iznese takvu "jeres", obzirom da je duvan izgubio marketinšku bitku i da je dežurni krivac. Proizvođači hrane, alkohola i lekova su daleko više uložili u samopromociju. Autor sam izreke koja se često citira, parafraziram sebe: " Da li si pročitao u novinama tipa čovek popušio dve cigare, pa poklao familiju. A sigurno si video, popio litru votke ili nagutao se lekova itd... Da ne dužim, mišljenja sam da je nikotin najmanje štetna stvar iz cigarete, problem su produkti sagorevanja jbg, udišeš dim, pa i da je čist sjebaće pluća...
Po meni (a niko me ne može ubediti u drugačije), lista ubica iz konzumerističke industrije je sledeća:
1. Hrana
2. Alkohol
3. Farmaceutska
4. Duvan

Labo, odes da trcis, slomis nogu
Ili, uvale ti pokvarenu leblebiju, pa odapnes od botulizma