Muzičko ćoše - vaše muzičko stvaralaštvo

  1. Пре 12 година оваква камера? И клавијатура? И Кафански звучници с плавом диодом?

    Radi se o profi studiju. Ne znam sta nije jasno oko kamere, pa i nije neka.

  2. Верујем да тамо где си ти био и није. Код нас тада, богами, друга прича. И нисам био ироничан, свиђа ми се.

  3. Da, bilo je super ali je kratko trajalo. Najbolji muzicar medju nama je bio mali basista (Turcin) koji sada prasi po Americi sa razlicitim Jazz bendovima, ovi ostali nesto eksperimentisu na komercijalnom nivou.

    Bubnjar nije los, kao i klavijaturista. Gitarista - prosecan.

    Jebes mu mater, uvek sam bio slab na basiste.

  4. Нпр. дур скала ти је кад одсвираш један тон, па један прескочиш, па други, па опет један прескочиш, па трећи, па не прескачеш, већ идеш на четврти, па прескочиш, па пети, па прескочиш, па шести, па прескочиш, па седми, па не прескачеш, већ директ идеш на следећи, који је октава у односу на онај први. Да се тако лаички изразим. :)

    kako li tvoj C dur izgleda odsviran na ovaj način...

  5. @Virtualni Srbin Jebi ga, ja sam gramatičar. Rekao si:

    Vašu svirku ni pijan ne BI svario. Možda mrtav

    Da si napisao BIH, to bi bio subjektivan stav. Ovako je stav koji pretenduje na univerzalno važenje. Ali svejedno. Ja ne znam da sviram, zajebavam se, nisam muzičar. Mislio sam da sve ovo treba da ima zabavni karakter. Izvini.

  6. kako li tvoj C dur izgleda odsviran na ovaj način...

    Човек се крајње лајчки изразио. Уместо да је реко да иде први тон лествице па степен увис за следећи, па опет степен, па полустепен... итд., мислећи да ни то не знам. Звучао би сасвим ок јер је лепо објаснио без фенси термина, да и идиот попут мене може да сконта.
    Лепо, степен увис за сваки тон, сем између трећег и четвртог и између седмог и осмог, где је полустепен...

  7. Važi. Znaš H dur?

  8. kako li tvoj C dur izgleda odsviran na ovaj način...

    Човек се крајње лајчки изразио.

    Немам ништа да додам.

    Иначе, Аурора, шта си ти по струци?
    Видим, разумеш се у музику, лингвистику...

  9. Aurora je pravni završila, zarađuje privatlukom a od škole sem tog što me dovelo do pravnog ima osnovnu i srednju muzičku, kurs iz pucanja i heklanja.
    Dovoljno da učestvujem na ovoj temi? Ako dozvoljavaš, ako ne...rado ću otići pa ti nastavi s laikovanjem.

  10. Није у томе ствар, него ме нападаш као да сам ја сад... не знам ни ја шта. :) Покушавао сам човеку лаички да објасним шта је дур скала у односу на хроматску, не знајући да он зна те основне ствари. Мислим, могао сам и да му окачим нотни систем и да кажем ''ево, ово ти је дур, а ово хроматска''. Да ли би неко ко се ич не разуме у музику сконтао шта је ту шта? :)

  11. Pa poenta je, da prostiš, što taj neko kako si ti objasnio tek neće veze imati šta ti pričaš i uz dužno poštovanje čitav tvoj post mi je ličio da laicima dokažeš svoje velemuzičko znanje solfeđa i teorije muzike. Zato to ja...ne brini, ništa lično, malo pojednostavi izlaganje. Ipak je ovo Vuka.

  12. aurora072

    Pa poenta je, da prostiš, što taj neko kako si ti objasnio tek neće veze imati šta ti pričaš i uz dužno poštovanje čitav tvoj post mi je ličio da laicima dokažeš svoje velemuzičko znanje solfeđa i teorije muzike. Zato to ja...ne brini, ništa lično, malo pojednostavi izlaganje. Ipak je ovo Vuka.

    Свашта...

  13. Pa poenta je, da prostiš, što taj neko kako si ti objasnio tek neće veze imati šta ti pričaš i uz dužno poštovanje čitav tvoj post mi je ličio da laicima dokažeš svoje velemuzičko znanje solfeđa i teorije muzike. Zato to ja...ne brini, ništa lično, malo pojednostavi izlaganje. Ipak je ovo Vuka.

    Јбт!
    Зар није крајње једноставно рећи неком ''одсвирај дванаест дирки заредом на клавиру'' или ''пређи преко 12 прагова на гитари заредом'' и ето хроматске скале. После сам овим:

    Нпр. дур скала ти је кад одсвираш један тон, па један прескочиш, па други, па опет један прескочиш, па трећи, па не прескачеш, већ идеш на четврти, па прескочиш, па пети, па прескочиш, па шести, па прескочиш, па седми, па не прескачеш, већ директ идеш на следећи, који је октава у односу на онај први. Да се тако лаички изразим. :)

    Илустровао које тонове треба одабрати од тих 12 да би се створио дур.

    Не знам шта је спорно.
    Напротив, мислим да је врло једноставно.

  14. A što ti sad nastavljaš s ovim svim postovanjem?
    Nisam ja ni komentarisala ovo prvo što si ti njemu pisao nego baš ono drugo.
    Nebitno hajd, nastavite bez mene... Prijatno veče.

  15. Eto ja naučio šta je hromatska, fala ljudi. Nisam znao da se tako zove a imam neko muzičko obrazovanje.
    I da se pofalim da ne znam da sviram Mamu od VG i nikad neću znati :D

  16. Зато што ме стално нападаш. :)
    Пре неки дан ми кажеш да ми је раштимована гитара. Мислим, довољно година свирам да знам кад је раштимована, кад није. Уосталом, да јесте, огласио би се и неко од гитариста којих на овом сајту има тушта и тма. Капирам да се теби то учинило зато што бас жица гради доњу кварту са гласом, а тога нема у верзији Анималса, али опет, нисам ја измислио тај Dsus2/F#. Одслушај увод ''Бебе, ајм гона лив ју'' од Цепелина - иста ствар. Могла би онда и Пејџу да кажеш да је раштимован. :)

  17. Al ti letiš da se svađaš. Mogao si samo meni da kažeš nema na čemu.

  18. Не свађам се. Зар не видиш да стављам смајлиће? :))
    Е, и мој бенд је почео с Мамом, кад смо били клинци.

  19. Počeli ste sa Mamom. Jeste jebali kevu?

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.