Prijava

Šmo se poziva na logiku i zdrav razum, a bukvalno ni jedan aspekt života mu ne počiva na ta dva :)

Hahaha

Pa koristi zdrav razum i logiku da nađe izgovore za sebe.

Ejdus
Alternativa je otprilike Šmokljin život - beži od svake pa i najmanje neprijatnosti i gledaj da uživaš koliko je moguće u svojoj čauri.

Upravo tako, linija manjeg otpora uvek, što više komfora (relativno govoreći) uz što manje uloženog truda, meni lepo, nisam odgovoran ni za čiji život osim za svoj, niti bih ikad želeo da budem, trajaće koliko traje, onda će da se završi i ćao đaci. Niti tripujem neku preveliku važnost pa kao mene čeka moj brat bogisha u raju da sednem do njega pa da se ispričamo ko ljudi, niti prosiipam laži i bajke za malu decu kao utehu za uplašeno stado.

Param Parchard
Šmo se poziva na logiku i zdrav razum, a bukvalno ni jedan aspekt života mu ne počiva na ta dva :)

Bukvalno svaki melky, ali tvoja definicija ta dva koncepta se siguran sam razlikuje od moje definicije, tako da je izlišno ulaziti u tu raspravu.

Mislim, neka čovek živi kako želi to je njegova odluka ali nezavisno od toga - moraš sebe malo kritički da pogledaš.

Moze se reci da je Smoklja

K O N S T E R N I R A N
O
N
T
E
R
N
I
R
A
N

Znaci tacno ga zamisljam kako izgovara ovo sa onim laloskim naglaskom i vec vidim krv po plafonu

Niko nije niti će ikad biti istrolovan Ejduse, na to uvek moram poseban osvrt da bacim kad god ti ovde nešto napišeš.

Mada Šmo bliži Bogu nego 90% sveštenstva i vernika takozvanih, uključujući tu možda i mene. Šmo je divno, bezopasno i iskreno biće, mrava ne bi zgazio, nož u ledja ne bi zabo nikad nikome. Nije govno od čoveka baš nimalo. Voli da jebucne na vukajliji ponekad ali sajt tome i treba da služi. Radi, živi, obavlja, gleda da bude srećan kad i kako može. Ugl. gleda ne da bude što srećniji nego da prodje što bezbolnije i da ga ostave na miru, za šta bez sumnje ima dobre razloge. Ako bih već nekoga i želeo da upoznajem sa ovog budćaka bio bi to Čmoklja.

I Ćelt, da mogu da mu ubacim šećer u rezervoar kad kofol odem da pišam.

meni lepo, nisam odgovoran ni za čiji život osim za svoj, niti bih ikad želeo da budem

ne zeleti vs zeleti kao neminovnost ti se po prirodi namece.

bukv imas ko te othranio vs ko ce ti paziti kada ne budes mogao o sebi se staras.
Jedno se desilo drugo tek treba a u medjuvremenu bi da ne radis nista jer bog ne postoji.

Sutina jeste da bog i ne mora postoji al postoji nesto sto se zove platiti cenu. Onaj ko te odgajio je platio cenu tvog debilizma ili normalizma, sustinom da nisi u stanju da to forvardujes dalje postajes nesto sto se zove nus produkt evolucije ofc ako to svesno priihvatis da ti ne treba, drugo je ako ne mozes.

Lol pa ako te Ejdus istroluje dolazis u poziciju da neko kome ovde istresaju zadnju kap sperme u usta kao mokrace posle pisanja, moze da ti napise da pusis kurac a da mu ostali pripadnici plemena to jednoglasno odobre

tvoja definicija ta dva koncepta se siguran sam razlikuje od moje definicije, tako da je izlišno ulaziti u tu raspravu.

C, ta dva su konstantni i univerzalni, tu nema bilo kakvih koncepata. Obitavanje na vukajliji samo po sebi isključuje i jedno i drugo, video igre takodje, pornografija takodje, debljina takodje...Ne prebacujem ništa, svi smo ovde suludi svako na svoj način.

pa kao mene čeka moj brat bogisha u raju

Pa voleo bih brt, šta bi nam falilo. Mada ne znam kako si provalio da me zovu tako, nema ni veze.

Bukv šmo taj stav nema nista nece se desiti je isti lvl ne moram nista da radim bog je tu on ce sve umesto mene

prakticno si vernik u nevernistvo sto te cini izuzetnim vernikom.

Ako si debeo znači ne mož budeš razuman daaamn. Postoji tu neka korelacija siguran sam ali još nisam dosegao odgovarajući ступањ da je spoznam. Btw i ovakav debeo bi te odrao u basket 1v1 sig (sig).

Eto. Ubedjujemo čoveka u to da Bog postoji, pre 300 godina bi mu došli na vrata sa vilama i buktinjama. I posle čovečanstvo ne napreduje.

Ali Šmokljo tvoja linija manjeg otpora znači i odustajanje od nekih esencijalnih potreba bića ili duše. Psihogenih potreba. Ne možeš me ubediti da si sve to potisnuo do te mere da ti više uopšte ne dolazi u svest. Jer za sve što želiš ti moraš da uložiš neki napor. I čašu vode da sipaš potrebno je uložiti određeni trud.

Isto tako, i za potrebe psihe i duše je potrebno uložiti određeni napor. Ali pošto se od toga ne umire (bar ne fizički) ti si odlučio da je bolje da taj napor ne ulažeš. Po meni to je umiranje iznutra.
Ispravi me ako grešim.

Ismejavate sizofrenicare, a sam princip Boga je podeljen na Oca, Sina i Svetog Duha. Sin je ziveo sa nama i medju nama i on je s' toga dokaz o postojanju Oca, ali i Svetog Duha. Koji skupa cine celinu jednog Boga istinitog svedrzitelja.