Најбоље место за живот у Србији (ван Београда)?

  1. ispucali asfalt, blato, i kad se maknes malo na stranu djubre i sirotinja. sabac avangarda moj kurac.

  2. Oj lovackih kod ovih vojvodjana jbt

  3. Nevojvodjani > vojvodjani

  4. Kucaš Celtaro u gugl pretraživaču Sabac centar, i onda odeš na opciju images. Thank me later.

  5. Pa nije to bas centar centra, jeste centar. To desno crveno sto vidis je zgrada sabackog pozorista izgradjena izmedju dva rata. Izgradjena iz potrebe za kulturnim uzdizanjem, jer je prva pozorisna predstava u Sapcu odrzana gotovo 100 godina pre toga, po novom delu Jovana Sterije Popovica, na Bozic 1840 ili tako nesto. Te predstave su se odrzavale u sabackoj gimnaziji i to je bilo prvo i jedino pozoriste u Srbiji. Kapiram da recimo u Niskom okrugu nisu imali vremena da u to doba misle o Sekspiru jer su bili zauzeti zatucanjem budakom ostarelih oceva kad ne mogu vise da rade i jebanjem snajki... Mozda ti je eventualno poznata ta gimnazija, moze biti da si cuo za njene djake kao sto su Mileva Ajnstajn, Oskar Davico, Stanislav Vinaver, Laza Lazarevic, Ljuba Stojanovic, Jovan Cvijic itd...
    Mada mozda gledamo zgrade, u tom smislu pink-sns-ceca-zvezda-nis generacija sigurno ostavlja oci na Beogradu na vodi, tu ne moze da se parira sig-sig.

  6. Brt u Srbiji bih živeo bukv gde. Mozda ne Bg zbog guzve i sto sam navikao svuda da idem pesaka lolz Preduslov mi je da na 20 min voznjom ima neka solidna priroda, izletiste itd, toga u Srbiji ne manjka. Kulturni zivot, ako hoces bioskop, pozoriste, to svakako retko ko ide vise od jednom mesecno, upalis kola jbg. Nocni zivot, mator sam, hvala. A s infrastrukturom se nigde nismo proslavili, tako da ti ispucani asfalti, poplava kad pada kisa, toga ima svuda, ne smeta mi

  7. gugl maps volim ja da gledam kad cenim kako izgleda nesto. nefiltrirano, sa uhvacenim djubretom, blatom i zastavom 101 na putu.

    i to je ok, takvo je kakvo je, i dobro je. sto kaze tilmo ima dusu.

    ali bombas (pa i ti) ga pretstavlja ko da je majnhauzen na rajni, sve arijevci, potsisana trava, ofarbane fasade i gospoda, a ono isto govno ko i ostatak nase nam zemlje.

    sto je ok, kao sto rekoh.

  8. Poenta price, ako si psiho, dzabe ti da zivis i na obali jezera Komo

  9. da, kapiram da celt gleda zgrade, a tu vec umetnost nema sanse da bude prokomentarisana pozitivno...

  10. potsisana trava

    Tetralolčina zapravo, sve betonom zaliveno. Šabac svojevremeno bio grad u Jugi sa najmanje zelenih površina ubedljivo (Sombor najviše). Nema trave, tako da nema ni blata nidje nikad bukv. Sve sam urbanizam

  11. Od arhitekture i urbanizma - biblioteka baš lepa, gimnazija lepuškasta, šetalište lepo, hipodrom lep, stari grad (širi deo, kod reke) lepo uradjen, zapravo Zelenović ga baš nabudžio pred izbore.

  12. da u pravu si, ko tilmo, nemate pare i kanalizaciju al zato imate dusu i to...

    ustvari... drkam te kao da je samo bitno novac i to, a nije. al vi se puvate gore sa severa srbije, jer vam je prosecna plata citavih 250 umesto 200€ ko sirotinji sa juga.

  13. o cemu bi covek iz Svajcarske nego o parama...

  14. s infrastrukturom se nigde nismo proslavili

    Osim u Bor, mada uzevši u obzir da je cela jugoslavija sagrađena parama iz RTBa, da je neke pravde Bor bi izgledao onako kako bombas zamišlja da Šabac izgleda.

  15. izmedju mene i tebe bombas nema toliko razlike koliko se ti tu nesto upinjes da ima. slicno vazi i za gradove u srbiji. slicno kao za zvezdu i partizan. i tako dalje.

    a paradoks je da ako neko ustvari dobija na racun drugog u toj prici da smo svi jednaki, to je onaj sto se grcevito drzi toga da je bolji zato sto je rodjen negde, ili navija za nesto ili radi nesto trece itd.

  16. Nisi u pravu Celte stvarno. Nije da veličam Šabac, do 2003. je bio razbijen skroz, onda su žuti u njega upucali pregomilu para, promenili bukv. sve puteve u gradu, nabudžili šetalište, završili hotel slobodu (predobar, 4 zvezde, bolji od mase koji imaju 5), grad je posle Novog Sada u najboljem stanju što se spoljašnjosti tiče. Što se plata tiče, mislim da nigde nisu ispod tipa 55 - 60.000 (proizvodnja, cnc mašine neke i tako to), zorka se oporavila i truje živalj kao u stara dobra vremena. Ljudi su civilizovaniji i daleko normalniji od ostatka zemlje, jer su se žuti tamo održali do skoro, pa musavi nisu stigli da stanovništvo pretvore u andedove. Šabac za Niš Montekarlo bukv. samo što je značajno manji. Od ostalih delova grada - Trkalište je dobro skroz za život, Bare su u komunističkom fazonu, beton + ravno, ali dosta drveća ima pa se kamufliralo.

  17. o cemu bi covek iz Svajcarske nego o parama...

    pa prvi ste poceli, jug sirotinja itd. ja citam samo.

  18. ja nikad nisam rekao da sam bolji ili gori od bilo koga ovde, treba da naucis da pazljivo citas i slusas... ali to su ti vec verovatno rekli dosta puta.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.