Prijava

Dobro ti je rekao kamenofil, radiš ono što bi spočitavao nekom drugom ovdje.

Milijardu i po ljudi generalizuje po polu. Svaki sedmi doktor u najboljoj državi svijeta je indijac, a medicinu ne završavaju jebivjetri bez plana

mogu ja da generalizujem i za srbe, i za nemce, i za muslimane ako oces, i jedno 70% cu biti u pravu za sve.

to sto cutimo, ne znaci da nije tako. cak i ne kazem nista pogrdno njima kao narodu, samo pricam o kulturi koja jeste razlicita u odnosu na evropsku i da su im zene kul. a ti ga citaj kako oces lako trigerovani, politicko korektni, fejk nju ejdz post milenijalcu kako god da se zovete

Samo onaj ko nije radio sa indijcima moze da ih voli

Generalizacije su uglavnom dobrim dijelom tačne, ali i dalje uvredljive za one koji su izuzeci, a uvijek ih ima... zato nisu politički korektne.

Mislim da je dobro za početak svakoj novoj osobi pristupati bez predrasuda, dati im ono što se kaže "benefit of doubt"... i treba biti svjestan svojih predrasuda... zato što su one moćne u smislu da kad se 2 lika isto ponašaju, a prema jednom imamo predrasudu, a prema drugom nemamo... na kraju ćemo negativnije gledati na ponašanje onog lika prema kome smo imali predrasudu, jer ćemo tražiti obrasce u njegovom ponašanju koji se uklapaju u našu predrasudu, i vjerovatno ćemo nešto i pronaći, i onda kreće confirmation bias, i dolazimo do zaključa... eto vidiš, jesam rekao da su nedisciplinovane ljenčuge svi... :D

Još jedan plus za njih: ne trude se da se oblače na zapadnjački način... Drže do svog stila i načina oblačenja...

https://www.youtube.com/watch?v=wlZTmG3gR_o

i za razliku od tebe plidu kom puna usta politicke korektnosti za sve, a prvi put kad bi nesto radio sa ljudima iz inostranstva bi poceo da varnicis koliko pokusavas da odrzis to misljenje a dusa (muslimanska, moram da te malo drknem) ti ne da to, ja sam sa indijcima imao poprilicno puno kontakta, i to su sve ovi "doktori" sto im se divis, cak mi se zadesilo u zivotu da zivim sa indijcem neko vreme i imam dosta postovanja za ljude.

i da znas, svi ti doktori, nemaju tvoje misljenje i karakter. sa njima moze slobodno da se razgovara na svaku temu, i o tome kako je indija, a i srbija losa, i sta moze bolje.

u tome je poenta, al vi mladji ste zastranili majke vam ga politickokorektne

mogu ja da generalizujem i za srbe, i za nemce, i za muslimane ako oces, i jedno 70% cu biti u pravu za sve.

U tome i jeste problem celte, neces biti u pravu. Upoznavanjem određenog broja pripadnika nekog naroda nisi upoznao cijelu naciju da bi mogao da praviš generalizaciju jer uvijek upoznaješ pojedince i s takvim pristupom ne možeš biti objektivan nikako.

U tome i jeste problem celte, neces biti u pravu. Upoznavanjem određenog broja pripadnika nekog naroda nisi upoznao cijelu naciju da bi mogao da praviš generalizaciju jer uvijek upoznaješ pojedince i s takvim pristupom ne možeš biti objektivan nikako.

a ti to znas jel si tako video teorijski na jutubu, o balavce tupavi?

plidu multi-kulti, vido i srbe i muslimane, a i ponekog hrvata

Pa ja za sebe i ne tvrdim da sam objektivan i bez predrasuda cesto ih i cinim ali jedno je reći da su srbi rusofili a drugo reći da jedan spol jedne nacija radi nešto dosta lošije, bez plana i hijerarhije.

Mozda to i jeste tako do neke mjere ali malo previše isključivo za tebe koji imaš godina i iskustva.

moje mišljenje je da je generalizacija ok u razmišljanju, u suštini, ona je jedan od osnovnih načina zaključivanja i nemoguće ju je izbjeći... samo treba biti svjestan toga i pokušati u ophođenju sa individuama obuzdati ponašanje zasnovano na generalizaciji grupe kojoj pripadaju.

ali jedno je reći da su srbi rusofili a drugo reći da jedan spol jedne nacija radi nešto dosta lošije, bez plana i hijerarhije.

zato sto su ovi prvi govna koja mrzis i moze da se sere po njima, a ovi drugi su egzotika koju ne smes dirati da im ne uvredis osecanja itditd.

mrsh

Strawmenujes kao cara, a ja sam htio da preuzmem tu ulogu :/

To što je celt rekao za Indijce vs. Indijke vjerujem da jeste tačno, nažalost.

Mnogo su patrijarhalni i mislim da kod njih muškarcima je trip "I'll do the minimum I can get away with". Pametni ljudi, štede energiju. Jest da je to šupački, ali Bože moj.

Ali kad su u pitanju talenti Indijaca, i potencijali, mislim da tu ništa za Evropom ne zaostaju, i taj manjak kvaliteta u obavljanju posla, se sve više i više smanjuje kako dolaze na više i ozbiljnije položaje i kako preuzimaju više odgovornosti... Ono kontam da im je đir... dok sam na nekoj bezze poziciji, i radim za kikiriki, neću mnogo da se cimam.

Ali npr. treba imati u vidu da su neki od direktora firmi u Silikonskoj dolini mahom indijci... ima ih koji su baš daleko dogurali, i čisto sumnjam da oni fušere...

Npr. Sundar Pichai, direktor Gugla (tj. Alfabeta) - hej, direktor, ni manje ni više nego Gugleta... :D i takvih primjera ima koliko oćeš

Indijci u top 3 najgora naroda, change my mind

Cigani klasični
Očaj su Indijci
Kosovari
Indijci
Bugari

kazem ovo za strawmenovanje, ali i ovo sto je reko jovor je vrlo tacno.

sva sranja koja ispadaju, ispadaju iz nerazumevanja kulturoloskog izmedju indijske i evropske (tj nase) kulture