Prijava

Ne nije ništa protiv samih el. automobila kao takvih, nego samo da se ukaže na to šta se radi. Nisam znao da je baš toliko loše u tim rudnicima i da djeca rade...

U suštini poenta nije u tome da se električna kola kritikuju, već samo da prestane glorifikacija, u fazonu ona će riješiti sve probleme preko noći.

Po meni uz taj problem rudnika, možda je još krupniji problem odlaganja starih baterija...

https://ibb.co/nkrrgK7
Moj šitpost, khm hoću reći skromni doprinos temi

elektricne zajebancije jesu bolje konkretno za neposrednu urbanu okolinu. ne ispustaju zagadjenje po gradovima, tise, i manje energije trose u gradskoj voznji.

ovo sa zagadjenjem okoline je posebna prica i tu je svako auto sranje, ako ti je infrastruktura okolo sranje. nema price, ako pravis struju iz uglja, neces mnogo da zastitis okolinu teslom od 2t i 1000 konja da prevezes jednog.

al dobro, ide u nekom smeru. ako nista ovo za urbanu sredinu je dobra stvar, najozbiljnije.

sad, sto jedan tramvaj odradi poso od 1000 el. automobila, i gradska guzva je gradska guzva bile tesle ili trabanti, to je druga prica.

veca vozila, busevi, to nije tolko zanimljivo ali to ce mnogo brze da bude zamenjeno elektricnim, mislim da smo za par godina na granici gde ce postati ustvari jeftinije za upravljanje od dizela.
preko noci ce da se to zameni svetski mislim. gradski autobusi.

a naravno, deca u africi u rudnicima je posebna prica. ni nafta se ne vadi humano. cela ekonomija nam je bazirana na tome da neko koga ne znas, negde daleko, nemerljivo puno pati, i ne zna ni kako izgleda zivot dostojan coveka, kako bi tebi bilo udobno.

to kako cemo resiti, to ne znam.

Upravo to, i dan danas deca sklapaju ajfon za 2$ mesecno i sad je problem i zasto se isto radi kad se fazon iskopava fazon litijum, niko to ne glorifikuje jovo jovane i nece i ne moze resiti globalne probleme preko noci ne znam ko to uopste glorifikuje, Ilon Maska i njegovi sledbenici, na kakvo glorifikovanje mislis uopste?

https://youtu.be/WiI1AcsJlYU
Odgledajte do kraja daje odlično rešenje za "održivi" razvoj

Bukvalno je isto zagadjenje samo ovo na odma ovo sa zakasnjenjem malim

Dobro parking mesta su problem zauzimaju preveliku povrsinu, slazem se, ali ako svi budemo vozili ovakva leteca govna kao u gta 5

https://i.ytimg.com/vi/Xt0aj8c0XgY/maxresdefault.jpg

opet ce na mestima gde bude guzva postojati potreba da ih "parkiramo"

Hah "there is a savior - TRAIN"

Ne postoji mogucnost da vozimo bilo sta po zraku na tako niskim visinama, bilo da su auta motori rocketmani iz san andreasa i slicno.

Izguglajte nmg da kopi pejstujem imaju dobri tekstovi zasto leteci automobili i te zajebancije (koje svako malo neko uspiešno testira al nikad da zažive) neće biti dio budućnosti.