Prijava

@Jova neko je rekao da komunizam nije toliko loš koliko smo mi imali loše komuniste

Ja mislim da komunizam kakav je primjenjivan širom svijeta jeste loš sam po sebi, jer nigdje nije dao pretjerano dobre rezultate i uvjek je bio diktatorski.

On je jedino bio dobar na početku, jer je omogućio da neke zemlje koje nisu imale nikakvu industriju, se preko noći industrijalizuju. To bi u kapitalizmu išlo sporije. Ali taj razvoj nije bio na zdravim nogama, čim je prošlo malo vremena počelo se sve urušavati.

Da je Jovo trol, bio bi vrhunski.

Vjerovatno si u pravu. Ja stvarno sam pomalo djetinjast u smislu da sam istinski zainteresovan za neke teme i imam tu potrebu da nešto preispitujem što većina uzima zdravo za gotovo. Što mnogim ljudima, s obzirom na to koliko je to rijetka pojava, opasno liči na trolovanje.

Stvarno trolovanje me i ne privlači baš, mada možda se oprobam... dao si mi ideju. Baš me interesuje oćete provaliti kad/ako budem stvarno trolovao.

meni su najjača ljudska bića osobe koje raspravljaju politiku na internetu.

Muzika je devedesetih krenula nizbrdo, zajedno sa društvom, u sve gore i gore, kako je tehnika krenula da napreduje, tako je muzika počela da nazaduje. Jer su polako padali u zaborav old skul muzičari, oni koji stvarno drdnaju i osete instrument, a na scenu stupili moderni elektronci i dizelaši koji smisle nešto a nit nešto valja a nit odrade do kraja da valja nego onako ofrlje to plasiraju, dakle manjak cenzure je dopustio da šoder sadržaj zatrpa rok i sve što je valjalo.

I jeste brale da fali socijalizma, Srbendama najbolje leži neki socijalizam, samo da ima ko da vodi zemlju kako treba a ne da se ugrađuje svaka šuša.

Koji crni socijalizam? Mi smo klasični sitnosopstvenički narod. Svako svoje dupe do svog plota, iza plota te boli kurac

neki narodi jednostavno ne zaslužuju demokratiju. mi smo jedan od tih naroda. vidi šta uradismo od nje.

Muzika jednog vremena, jedne epohe koja budi različite uspomene kod svakoga. Meni lično su bolje bile 80te kao epoha ali muzika 90ih apsolutno nije loša. Možda sam bio mlađi pa ih tako pamtim.

a zamisli da nema elektronike i da se sve svodi na desetak instrumenata.koje smaranje.muzika devedesetih je bila odlicna, uvek je bila popularnija od 80ih.meni je iz 80 ih sranje.

generalizacija velika labo

svako vrijeme ima svoja remek djela, era remek djela nije okoncana nijednim desetljecem koje je prethodilo

ima ali najpopularniji albumi su iz 90ih.i verujem da najvise hitova ima iz 90ih.i kod nas i u svetu.ovi nasi su samo pratili americku i eu scenu pa je samim tim bolje od ovog sto se slusa sad kod nas.mada i ne znam sta se slusa.mnogo retko se desava da je neka pesma tolki hit da svi znaju za nju

Šta tacno radite vi ovde? Pljujete Juga 45 jer je izasao posle njega dugo Audi A8?
Ta muzika je bila za to vreme bas kakva treba iako je nisam ljubitelj

Ne Boh, pljujemo Juga 45 zato što je random Škoda/Pežo/Seat koja je izašla te godine bila pojam za njega.
Ne razumem se u kola, ali tako nekako valjda ide analogija :)

Ta muzika je bila sranje, pada u zaborav, jedino je relevantna kad se ponekad sete deca 90'ih, iz nostalgije. Ima dobrih stvari iz devedesetih muzika, film, serije, moda i kod nas i od vani što će da se pamte i za 50-100 godina ali idemo na mars, idemo namars neće preživeti ovu generaciju.
Nikakva šteta.

Ako nisam nesto propustio jovorov post ima samo jedno pitanje a to je ovo

Kako smo došli do toga, da već zadnjih 7-8 godina u kontinuitetu, dominiraju pjesme u kojima pjevači tumače uloge negativaca, i uglavnom se sve svodi na to da se hvale luksuzom, drogom, moći, promiskuitetom, dominacijom u kriminalu, i sl. ?

a ne konkretno da li muzika bila sranje ili ne

#handzar divizija #2 je preljep broj

Razvoj hip hop muzike.

Da ja sam htio reći da su čak i u tim ozloglašenim devedesetim tekstovi bili mnogo pristojniji, i kad se govorilo o kriminalu, drogi, uglavnom je bilo u negativnom kontekstu. A pored toga bilo je i hrpu papučarskih, laganih ljubavnih pjesama.