Umjetnost

1. Kao magija. Bez grama napora i upinjanja.

C, samo se radilo godinama i uradilo brdo portreta i drugih crteža, izvežbali se oko i ruka i crtanje lica ti bude kao da crtaš čičaglišu. Postizanje sličnosti je najteže kod portreta ali i to dodje vremenom.

crtanje sa hemijskom

To je ili pointilizam ili šrafiranje, imaš dva, i takodje je jednostavno krajnje - vežbe samo dovoljno i toeto. I trebaju ti malo drugačije hemijske, rapidografi...Sve je to smešno pošto sad imamo jućub da nas svemu nauči korak po korak + su materijali dostupniji nego ikada.

2. aleluja melkor podelio nesto u cemu je zapravo talentovan!

i odmah posle kao sto i ide kad si u necemu dobar, prica kako je samo do vezbe (sto i jeste donekle).

3. Jeste samo do vežbe Celte, i do potrebe naravno. Nemamo više šta da otkrivamo u slikarstvu, sve smo već otkrili i isprobali; možeš jedino da nadješ autentičnu i originalnu temu i da je razvijaš, i onda možeš nekakav trag možda da ostaviš. Ostalo je sve zanat. Postoje ljudi danas koji rade daleko bolje nego najveći slikari renesanse, ali to je samo zanat, i vredi kao zanat. Ili jedeš luka kao Marina i prodaješ muda za bubrege kao Hirst, Rihter, Kuns i ostala kompanija.

4. Melk obesmislio slikarstvo kao umjetnost

5. deco, za sledecu nedelju nacrtacete sahranu za domacu zadacu iz likovnoga

6. dobro je melk ovo ozb

7. E ljudi ja sam duduk totalni, ali bih ipak podijelio sa vama jedan crtež koji sam radio na likovnom u osnovnoj školi. Zašto ga dijelim, pa zato što je malo psiho. Tema je bio nadrealizam.

https://ibb.co/wyYnhjP

8. malo vise nad, malo manje realizam

9. Melk ja mislim da jeste vježba 90%, ali moraš imat neku osnovu na šta da vježbaš. Ili bar potrebu ka tome. Ja znam kod mene u osnovnoj dvoje bilo koji su baš znali crtat, jedan dječak, jedna djevojčica. I mi smo se njima divili, oni bili pojam za nas.
    Ja znam da sam se mučio oko crtanja...

10. a za talenat/vezbu, samo talenat - kurac, samo vezba - isto kurac, tek kombinacija ova dva radja majstora, a za genija moras i lud da budes malo pride

a talenat je upravo ta potreba, sto kaze jovor, tj. potreba se radja iz talenta

11. C, samo se radilo godinama i uradilo brdo portreta i drugih crteža, izvežbali se oko i ruka i crtanje lica ti bude kao da crtaš čičaglišu. Postizanje sličnosti je najteže kod portreta ali i to dodje vremenom.

Svega ti, učini onda da stvorim nešto slično Mona Lizi! :D

12. Uopšte nije istina. Evo sinčić je imao likovni konkurs, osvaja se dečija soba. Moja soba iz snova ... dečak koji je pobedio je nacrtao sobu maltene iz mojih snova, a ja i moj divljaki ne bi ZAJEDNO uspeli da nacrtamo ni nogar od pisaćeg stola. Misliš da ja neću dečiju sobu?!! Oću druže rođeni, jer ovako mogu samo da je sanjam. Šta da vežba, antitalenat na mene, ni olovku ne zna još da drži, plus je levak. :D Sa srećom dečaku, nek uživa u onoj sobi, razbio je. Konkurs je bio na licu mesta, nadgledava žiri šta rade. Moje dete je nacrtalo dve paralelne linije :D

13. Uostalom umetnički, pa i bilo koji drugi geniji nisu tako retki, što je i Ajnštajn negde potvrdio. Samo zavisi od relativnosti hoće li se za nekoga znati ili ne. Većina se udavi u svakodnevici razočarana globalnim odnosom prema umetnošću jer realno svet žudi za onim što PRAVI PARE, a izvorne umetnosti nisu mašine za mlaćenje istih. Tako da pravi umetnici odustaju još u detinjstvu, tonu, ili kreću putevima kojima prirodno nisu skoloni u jurnjavi za novcem. Kako im to ne hrani unutrašnje porive propadaju i uglavnom završavaju tragično. To su tužne istine. Jbg.

14. E ljudi ja sam duduk totalni

Iskreno, izmislio si likovnu umetnost za mene.. Meni su davane petice samo jer bi to bila jedina jedva trojka :D Inače mi mama sve crtala i kad god bi mi davali ocenu rekli bi Pozdravi mamu :D lol. Ne može, što nemaš nemaš. I to je. Tako da ne kenjaj opet Melk. Uživaj u momentima stvaranja, i u tome što te goni na isto! :)

15. Dobro da, imamo i primer Kirona Vilijamsona, klinca koji je sa 6 godina tražio od njegovih da mu uzmu vodene boje kako bi naslikao zalazak sunca, i onda naprasno stvorio ovo

https://kieronwilliamson.com/

Al to je jednom u 100 godina. Dobro da ajde, i Dušan Krtolica koji je sa tri već crtao sopstvene dinosauruse

https://www.facebook.com/Du%C5%A1an-Krtolica-DinoBoy-1385486281748877/

16. Ovo je nestvarno! Veličanstveno je...
    Ma jednom u sto godina, koliko samo ima talentovanih ljudi koji ćute i uvek misle da nisu dovoljno dobri ili ih ne zanima ništa. Uglavnom je najveća greota kad neko ima neki dar a boli ga briga. Ponaša se kao da je to nešto uobičajno (što za njega i jeste) i na taj način propadaju vrhunski potencijali. Ima istine u tome da su pravi umetnici nemarni većinom. Boli ih uvo da nešto sad tu kao ... zato i gotovo uvek odnesu najveće zasluge i nagrade oni koji RADE konstantno, koji svaku kap znoja ulože uz minimalan talenat, jer su željni dostizanja onog vrhunskog talenta, a oni kojima je veliki talenat dat smatraju da je to mučenje i sve ode dođavola.

17. duvan sadi slušaj me

18. Je l' sam samo ja kod ovog klinca provalio onu teleskopčinu usmerenu na komšinicinu iguanu?
    Čak i na ovoj fotki se vidi koliko mu je smor što su ga odvojili od pogleda na nju.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.