Puši ga Profe

1. Imao si lokalni naglasak mesni, osim ako su ti roditelji englezi/ameri.

2. Britanski akcenat najpederskiji. Kao tipa vojvodjani kako pricaju kod nas

3. Imam bag što se engleskog tiče, a to je da mi vokabular varira od sagovornika - ako pričam s nekim maternjim ili ko dobro zna, 5/5, ako pričam sa dudukom nekim krenem da se tarzanišem

4. Imao si lokalni naglasak mesni, osim ako su ti roditelji englezi/ameri.

možda i jesam sa jedno desetak godina ili manje, jer već sam razvaljivao engleski kada sam tek krenuo u osnovnu. ali da me jebeš, ne mogu se setiti da sam ikad imao lokalni naglasak.

5. Snimi nam voćaroo mesni. Nema šanse da nemaš naglasak mogli bismo se kladiti ovde

6. kakve glave ovde obitavaju strah me išta o sebi doksati, makar glas.

7. Mesni narezak - spam meat

8. Imanje lokalnog naglaska nije apsolutna vrednost, možeš ga imati manje ili više, ali uvek će biti primetan onome kome je jezik u pitanju maternji, zbog načina na koji učimo da izgovaramo zvuke karakteristične za naš jezik, tipa postoji razlika u načinu na koji ti i ja izgovaramo zvuk /h/ u odnosu na engleza. Ta razlika je apsolutno nebitna u široj slici i u pokušaju sporazumevanja sa strancem, ali postoji. Zato sam ja mišljenja da 'lokalni naglasak' nije nešto od čega treba bežati ili stideti ga se, jer je nemoguće u potpunosti ga iskoreniti.

9. Celte a je l' ti vuce naglasak na irski malo ili pricas standardnim balkansko/slovenskim naglaskom

2010, mozda, prosecan srbin ne bi primetio da sam iz srbije kad pricam engleski i recimo mislio da sam irac. ono, ortodox celts pesme, malo bolje.
    ne toliko akcenat koliko reci koje niko ziv van engleskog govornog podrucja ne bi koristio.
    lokalci, naravno odma bi primetili da je istocna evropa al tu ne mozes mnogo.

sad jok, djokovic akcenat.

10. sad provaljujem kad pricam sa nekim ircem kako polagano kroz pricu sve vise i vise ga imitiram kako ide vreme. nekako kao da dobijem dozvolu da koristim neke izraze, ako razmete...

11. A nismo lose prosli realno, bolje djokovic nego tipa indijski akcenat, aka najgori akcenat poznat covecanstvu

12. Ne zna se dal indijski gori od žutaćkog. Sucky sucky five dorra

13. Pa normalno celt, jezik je stvar plemenske pripadnosti, da mi dođe sad neki priučeni rus da prosipa bre-bre tek tako zvao bih labokva da mu polomi pičku

14. vremenom ako ne pricas jezik ti postane malo cudno da koristis reci koje nisu bas standardne i pocnes da se trudis da svaku rec izgovoris, da svaki zvuk kazes jer ti cudno zvuci da pricas lako, i onda prestanes da zvucis ko lokalac.

ne znam kako da opisem to, al pocnes da zvucis prirodnije sto manje i brze kazes nesto, a ne sto vise.

15. Zutacki je becka skola za indijski

16. reci tipaa it, a, the, do, don't, for, itd itd, to se maltene ne cuje kao posebna rec kad pricas tecno engleski, to je ono sto se primeti a ne primecujes kod non native i to.

kao kod nas kad hoces da kazes... ustvari to je primer, kad izgovoris to, to zvuci: kaos da kas, sto niko ko uci srpski i nov ne bi reko tako.

sto manje nesto izgovoris (al na nacin na koji ga kaze neko ko prica to ceo zivot), to vise zvucis lokalno :)

17. Kad skapiraš da se na Engleskom R izgovara kao A. to je pola posla.

18. Carry yourself into three good-looking mother’s cunts.

19. Kad skapiraš da se na Engleskom R izgovara kao A. to je pola posla.

daj primA

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.