Prijava

E jedino je muzika bila bolja 90-ih nego danas. Cak i onaj suplji dens je u odnosu na ova danasnja govna ko becka filharmonija. I ta govna prolaze danas jbt kada ti je ava muzika sveta na 2 klika misem od tebe. Taj deo ne razumem jbt.

Kada se setim sta smo mi sve morali da radimo da dodjemo do muzike koja nas interesuje mislim da u ovim godinama ne bih imao nerava za to. Od obilazenja tezgi po buvljaku do pravljenja spiskova matorim krimosima kad odu preko da pljackaju banke ili svercuju ili sta su vec radili da nam u povratku donesu originale. Pa jbt kada sam prvi put uzeo u ruke original kasetu Iron Maiden - Piece Of Mind album. Nisam ceo dan mogao da iskuliram u skoli. Stavio tu kasetu otvorene kutijw na klupu, blenuo u nju kao tele i sanjao kad cu vise kuci da slusam. Iako sam imao pirata kuci. Izvesnog krimosa po nadimku Marka koji mi je doneo kasetu sam u tom trenutku hteo da uzmem za kuma kad se budem zenio. Pa jos ima i buklet, pa skontam da vecina tekstova nema veze sa onim sto sam ja mislio da cujem. Sunce ti jebem, sreci nikad kraja. Pa kada je Voodoo Popeye izdao prvi album bar nas 20 metalaca je kupilo kasetu da ja znam, iz cistog rispekta prema coveku.

Danas kurac... Pumpica i Depederica, Jala, Buba, Oblo, Kocko, Cosko... A sve klincima na dohvat ruke. Ne moraju kurcem da mrdnu.

Da jebote kad pogledaš, što bi neko slušao desingericu, kad ima na klik dostupno stotine i stotine najboljih klasičnih simfonija, koje su mu sve nepreslušane... i ne samo to, ajd, ako ga ne zanima klasika, ima mogućnost da skine sebi za dž najjače albume svih vremena iz svih mogućih žanrova, ili da to direktno strimuje... a ne on će da sluša desingericu.

Razumijem potrebu ljudi da budu u toku. Ali recimo, kod mene konkretno, u mom slučaju, ja sam uvijek razmišljao i o tome da bi trebalo da se "pročita lektira", tj. da se čovjek upozna sa najboljim nekim ostvarenjima svih vremena, kad su ti već dostupna i to za džabe.

Pa sam tako i radio, na primjer skinuo sam sa torenta onih 500 najboljih pjesama po izboru Rolling Stone magazina. Pa sam to preslušavao jedan duži period. Čini mi se tamo neke 2012. sam to baš detaljno sve preslušao.

Pa sam onda opet neke tamo 2020. ili 2021. sve te pjesme stavio sebi na USB, i kad sam išao na posao stalno su mi te pjesme pičile. A imao sam 2x25 minuta vožnje svaki dan... Skoro sat vremena.

Pa sam onda u jednom trenutku skino sve albume Bitlsa, pa sve albuma Queen-a, pa sve albume AC/DC-a, i tako dalje... nisam baš sve jer ipak ima stvari koje mi se ne sviđaju... ali tako sam istraživao... htio sam od onoga za šta se zna da je dobro izabrat ono što se meni sviđa.

Mada ni taj pristup nije idealan, iz dva razloga, prvo što čovjek previše potpada pod uticaj raznih kritičara i stručnjaka, i ne razvija organski, spontano, neki svoj ukus. Mislim razvio sam ja možda donekle i neki svoj autentičan ukus, ali dosta tih mojih izbora je bilo motivisano stavom nekih tamo kritičara koji su rekli da su ti albumi ili pjeseme dobre, itd...

Drugi je što je takav način istraživanja muzike malo usamljenički... Slobodni strelac koji obilazi vikipediju i razne časopise i traži tako neke preporuke, itd... Jebi ga kad u mom društvu niko nije bio nešto posebno zainteresovan za slušanje muzike uopšte.

S vremenom sam upoznao i nešto novijih stvari, ali većinu sam vremena potrošio na istraživanje tih matorih kataloga. I ne žalim, jer sam se stvarno tu upoznao sa nekim vrhunskim pjesmama, koje su mi se i svidjele na kraju.

Tako da, ja recimo imam skoro potpuno suprotan pristup od ovih što slušaju desingericu, zato mi je i teže to da ukapiram.

Mada, i ja sam, onako više informativno, ispratio neke of ovih sad novotarija, donekle, mislim znam neke pjesme od Senide, Jale i Bube, Breskvice, itd... ponešto mi se i sviđa od toga, ali generalno to je negdje na margini... nisu to stvari koje primarno slušam.

lol ko nije znao sve vuduove pesme napamet dileja je

realno, kupiš kasetu na buvljaku pa stvarno posle slušaš i preslušaš ceo album bez premotavanja, po par puta na dan, šta, klinac si. Ureže ti se melodija i lirika za vjek vjekova. U pola noći sad da me probudiš i kažeš mi izdeklamuj mi npr ceo tajnu marendu od montenigers , ma bez greške
i tako još možda 40-50 albuma od različtih izvođača

Bukv zabranjeno pusenje sve napamet ko je znao bajagine pesme bio ljakse

Al ko je slusao cece i dragane mirkovic a bilo ih je bili bukv seljoberi

a ja ko klinjo slušao i Zabranjeno Pušenje i Bajagu... između ostalog.

Jedina kaseta koju sam poneo sa sobom u dzepu kada smo hvatali maglu iz SA je bila "Pozdrav iz zemlje safari"

Jedina kaseta koju sam poneo sa sobom u dzepu kada smo hvatali maglu iz SA je bila "Pozdrav iz zemlje safari"

hard hard rispekt za ovo

Malo me jovur iznenadio sa ovim za senidu i jalu brata, to ko kad bi rekao e Rasta je ljakse ali ima neke ok hitove koji su slusljivi.

Jesu, al ako se ubacis u ljakse mod bajo moj

ko kad bi za ovo rekao dobra je produkcija, dobri su pejzazi dobra je riba solidan letnji hit

https://www.youtube.com/watch?v=XNhRXfTJK_c

Šta fali ljakse modu? :D

BTW, ta je stvar bila hit u Italiji.

BTW, ta je stvar bila hit u Italiji.

ehhh jaka muda, zemlja roberta i kavalija :)

Nema mi neku vožnju ovaj rastamanov autotjun, jedini tru autotjun koji vozi je zokin

Osjecam se tako mlado kada cujem ove priče, mi muziku trazili na myspaceu i soundcloudu, bilo zajebano u pm

Dobro da nisi preko limewire :))

Evo mojih kaseta koje sam imao baš kao klinac tipa u osnovnoj školi...

Knez - Kao magija
Zdravko Čolić - neka kompilacija
ET - Onaj album gdje je bilo Tek je 12 sati
Bajaga - kompilacija
Eros Ramacoti - kompilacija
Madona - Immaculate collection - to je njena najjača kompilacija
Montenigersi - Tajna marenda
Tap 011 - Gaće
Zabranjeno pušenje - Male priče o velikoj ljubavi
Zabranjeno pušenje - Ja nisam odavle
"Ujakov koktel" - tu mi je ujak nasnimao svoje omiljene pjesme, uglavnom Simple Minds, Depeche Mode, Guns'n'Roses, Therapy, Duran Duran i još ponešto

jova sprema materijal za neko istrazivanje ne postujte vise mozhe lok pliduu izaci ces kao statisticka greska u chasopisu