Koji video gledate?

1. Prdenje je jako korisno za zdravlje. :D
    Druže privatna firma ima pravo briše šta oće. A sudeći po broju teoretičara zavjere, gurua i ostalih budala koje možeš da nađeš na jutjubu, oni to svoje pravo jako malo koriste. YouTube nije javni servis, nije dio osnovne infrastrukture Interneta. To je običan SAJT kao i svaki drugi.

A pored njega imaš slobodan pristup i alternativnim sajtovima poput bitchuta.
    Znači mislim stvarno...

2. Druže privatna firma ima pravo briše šta oće

pa sta kenjas onda po kimu npr, ili vucicu. Covek privatizovao stvar to je to

Jbt nemos slobodan govor privatizujes koliko god imao zastupnistvo nad platformom ako pricas o bilo kakvom obliku demokratije jebem te

3. U demokratiji biraš oćeš na jutjub ili na bitchute. Kod Kima toga nema.
    A opet kažem ti, koliko samo budala ima na jutjubu koji svašta pričaju i niko ih ne briše. Počevši od Balkan Infa, pa Helmcast, pa ovi tvoji naftaši što negiraju klimatske promjene... znači brate... pa Malagurski, itd...
    Ne cijeniš ono što imaš.

4. Jucub obican sait ko i svaki drugi osim sto bi se jovor usro pre nego sto bi fektcekovo bilo sta rendom na vikipediji.

Nije ni cudo ste se ko mejmun pecas na kojekakve hararije koji ti pisaju u fejs bukv na osnovnom modelu

5. Brate ja se na Hararija uopšte ne pecam, samo sam htio pogledati onaj video, jer mi je zanimljiva tema. Harari mi je zanimljiv, ali nije mi baš toliko zanimljiv.

6. U demokratiji biraš oćeš na jutjub ili na bitchute. Kod Kima toga nema.

A ti znas kao sta ima u S koreji jebem te nabedjena, bio si tamo pa ti sve jasno. Cuo da im neko javio da su osvojili svecko i da im pola zemlje u Ugulazima, to je to.

A to sto ti isto vreme ukući rade i hepi i n1 ne znaci da zivis u demokratijama. Znači samo da ti saren kavez u kom zivis toeto

7. Brate ja se na Hararija uopšte ne pecam

kreno si bacas drkicu na hararija asi pojo govno sa gustom na kraju i neka si jer te jebo u isusa

8. Nije važno... Sjeverna Koreja ili neka druga diktatura... uglavnom poenta je da ne cijeniš ono što imaš... I dobro OK... nemam šta posebno da dodam. Jesam ispo glup što sam ga branio jer sam to doživio lično... Ali dobro, idemo dalje. Meni je u cijelom videu najmanje bio bitan Harari, bilo mi je bitno što čova uočava da je demokratija u opasnosti.

I kad tako kažeš "demokratija" zaista zvuči izlizano, ali opet tvrdim, treba cijeniti ono što imamo. Mislim da se tu više radi o slobodi nego o demokratiji per se.
    Demokratija ti se odnosi na to ko vlada i ima li legitimitet. Sloboda ti se odnosi na to kako se živi.

I jedno i drugo je bitno, ali sloboda je još bitnija. Teoretski moglo bi i neka diktatura ili monarhija da uspostavi vlast u kojoj su ljudi slobodni, mogu da rade šta hoće, pričaju šta hoće, itd... samo ne bi mogli da smijene vlast i da donose političke odluke, a ostalo sve bi mogli.

Sad neko će reći, pa to je onda super, šta fali takvom sistemu. Pa fali to što se ona lako iskvari. Power corrupts, absolute power corrupts absolutely.

Ako je neko nesmjenjiv, može lako da postane potpuno otuđen od interesa naroda.

9. Nije važno... Sjeverna Koreja ili neka druga diktatura

i demokratija ti isto diktatura. Nemas tu sta pametujes mnogo, prepoznaje se po tome da ne smes zucnes protic toga odma krece satanizacija ili letis sa 10og sprata. U principu samo je u pitanju tehnika i sminka nista drugo. Ili ovo sto si reko mozes da prdis i to je to.

Jake tekovine u pm

Teoretski moglo bi i neka diktatura ili monarhija da uspostavi vlast u kojoj su ljudi slobodni, mogu da rade šta hoće, pričaju šta hoće, itd... samo ne bi mogli da smijene vlast i da donose političke odluke, a ostalo sve bi mogli.

evo uzmi ovaj primer

sta je parlamentarizam doneo 90ih drugo osim da svaka bula napravi stranku i pretace to kako oce sa kim oce.
    Ono sto je bila pozitivna tekovina "jednoumlja" u komunizmu je sto si imao kompeticiju unutar partije. Samo iz tog razloga mozes da zakljucis zasto su komunjare bolje gradili objekte i zdravo planirali prostor vs demokratija koja sve vreme prica kako vlasnistvo mora biti u rukama pojedinaca kako ne bi dolazilo do korupcije.

Ofc nije to bio cilj komunjara al tako se desilo, ko mravi fazon sto nema sanse da sjebu poredak.

10. Tako da moj jovore sto vise tripujes demokratiju sve si manje u njoj prisutan. Na kraju moz da prdis do mile volje i spasavas fikciju al demokratija ti jos jedna od zabluda koju moras prerastes kosto si prerasto da nisi jebo fazon mladu profesoricu fizickog kaci mislio da ces je taslaciti cim napunis 18.
    Period odrastanja bukv

11. Kompeticija je svakako dobra, bilo unutar partije ili van. Ali komunizam je imao grešaka dosta baš u oblasti ekonomije, jer kad je firma državna nema niko dovoljno jak podsticaj da radi kvalitetno. Profit motiviše privatnike da se takmiče na tržištu. Zato su komunistički koncipirane fabrike s vremenom izgubile konkurentnost, kaskale tehnološki, i onda kad je došla privatizacija potpuno propale. Nije to samo greška privatizacije, mnoge od tih firmi su već bile prilično trule i nekonkurentne. Jugoslavija je tokom "zlatnih osamdesetih" bila u vrlo jebenoj ekonomskoj krizi.

12. demokratija ti jos jedna od zabluda koju moras prerastes kosto si prerasto da nisi jebo fazon mladu profesoricu fizickog kaci mislio da ces je taslaciti cim napunis 18.

Kakav ti sistem predlažeš? Šta bi trebalo, ako demokratija ne valja?

13. Usput, mogao bi i ovaj test uraditi, baš me zanima kakav ćeš dobiti rezultat.
    https://www.politicalcompass.org/test

14. Jao jovore aj ne govnari

sva ova slobodna konkurencija o kojoj pricas ti dovela do toga da 66% amera gojazno od kojekakvih cipseva i mekdonalca

jer kad je firma državna nema niko dovoljno jak podsticaj da radi kvalitetno.

epilog: jovor očo da mota kablove za poršea

Alo papane, ako oces zdravu naciju moras kontrolises trziste a ne da dozvoljavas konkurentnost preduzetnika koji ima mass kapital da koristi trziste jebem te glupava. U tom smislu svakako bolja cenzura u startu nego alternativni procesi koji su i doveli do toga da ta tvoja plava planeta sa viskom co2 nikad zagađenija. Nije se kapitalizam nesto tome usprotivio a nije ni komunizam kumovao.

15. brate jovo kakav je ovo sorosevski kviz dal si normalan

16. U Americi je baš ekstreman primjer nekontrolisanog kapitalizma, i oni tu nisu najsvjetliji primjer. Slobodna konkurencija treba da postoji, ali uz neke regulative. Evropa je mnogo bolji primjer. U Evropi ima manje gojaznih, duže se živi, manje se radi nego u Americi, kvalitetniji je život, bolja hrana, a to je opet sve u okvirima demokratskog i kapitalističkog sistema. Ali koji je ublažen određenim socijalnim davanjima, regulativama, visokim porezima koji se onda pretaču na školstvo, zdravstvo, itd. Nikad nisam ni rekao da mi je uzor truli kapitalizam bez ikakvih kočnica.
    Ali jedna Švedska, Njemačka, Francuska, Švica, one već jesu uzor po mnogo čemu.

17. Nema kviz nikakve veze sa Sorošem, potpuno je neutralan.

18. Jbt dan danas se preprodaju kojekakvi porozvodi na kupujemprodajem.com iz doba komunizma, postojao standard postovala se procedura doslednost, gradjevinski projekti iz danasnje perspektivi tehnolosko cudo fazon oni komunjarski spomenici od vardara do triglava

Jovor: nije tada bilo dovoljno konkurentnosti na trzistu sve je to osudjeno na propast

19. prvo pitanje kviza

Ako je ekonomska globalizacija neizbježna, ona bi prvenstveno trebala služiti čovječanstvu, a ne interesima transnacionalnih korporacija.

onda ovo

Uvijek bih podržavao svoju zemlju, bila ona ispravna ili pogrešna

brt ne mogu se bavim ovakvim trivia stvarima

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.