Koji video gledate?

1. Brate da me je celt ispravio ono za Fihtea ne bi mu "A" rekao, a ti si me već antagonizovao pa sam bio prajmovan da tako reagujem.
    Zaista me čudi kako ti pored tolike svoje erudicije možeš imati takav stav prema Srbima iz Bosne, toliko uskogrud stav, toliko ograničen stav, toliko ispunjen predrasudama, i mržnjom.
    Očigledno, nekim ljudima obrazovanje ne može mnogo pomoći.

2. Cope лош, никакав

3. Aj prevedi to na srpski.

4. Brate da me je celt ispravio ono za Fihtea ne bi mu "A" rekao, a ti si me već antagonizovao pa sam bio prajmovan da tako reagujem.

Opet apel na autoritet i pozivi upomoć. Jebeš stav ukoliko je glavna varijabla da li ćeš ga zauzeti upravo tvoja lična naklonjenost izvoru. Sentimentalno desničarenje

5. prica sa jovorom i celtom ide toliko daleko da ga jovor podrzava i u vacinaciji koju istovremeno uspesno izbegava

6. Ma ovo je mrsko i gledati više ja sam iz najbolje namere prišao da ohladim sukob na meta nivou ali jbg na kraju imamo samo ovaj lajv strim prepucavanja, a osećaj je poput posmatranja besomučnog razvlačenja gnuovog čmara od strane hijena

7. Par stvari koje je jebač rekao su tačne sa aspekta psihologije. Treba manje da se primam na razne gluposti ukratko.

8. brt ne radi se tome dal neko treba da se prima ili, nijepoenta da izignorises vac da imas adekvatnu reakciju. Sad isapdne da ljudi pisu gluposti a ti se fazon primio na to. Lepo si nas popljuvo lol

a i ono za kosovo si laganini prebegao odgovoris a jasno si naznacio da je fazon to gotova stvar. Samo nemas muda da to kazes pa okolisas.

9. Šta za Kosovo, ne sjećam se?

10. ovo

Rezultat, u smislu širenja uticaja NATO-a bi svakako bio isti. Ali da nismo pravili sranja u ratovima i da im se nismo suprotstavljali, mogli su možda tu neku bazu izgraditi u Srbiji, a ne na nezavisnom Kosovu, i možda je Kosovo moglo ostati u sastavu Srbije.

jesi priznao nezavisnost?

11. Nisam se precizno izrazio. Trebao sam reći možda je Kosovo moglo ostati pod kontrolom Srbije. U sastavu Srbije svakako jeste, ali nije pod kontrolom Srbije, već je okupirano.

12. Znači tvoj plan je u stvari da se nije trebalo suprostavljati niti u jednom momentu tokom 90ih i da sve ovi iz natoa sto izbace na sto treba uzeti/prihvatiti da bi sacuvali svoju bulju?

13. Trebalo se suprotstavljati onima koji atakuju na srpske interese ma ko to bio, ali na legitimne načine. Znači npr. ako su republike po ustavu imale pravo da se otcijepe, i tako izglasale na referendumima, to nije trebalo vojno pokušati spriječiti. Nije nam trebao rat u Sloveniji, Vukovar, granatiranje Dubrovnika itd. Da toga nije bilo, veliki su izgledi da se Bosna ne bi ni pokušala otcijepiti. Nije trebalo prijetiti Bošnjacima da će otići istom autostradom pakla možda u nestanak, ako dođe do rata...
    Rat svakako jeste bio opcija, ali samo odbrambeni, samo tamo gdje bi zaista neko ugnjetavao Srbe, i samo s tolikom primjenom sile koja bi bila dovoljna da odbrani srpske interese, bez ubijanja civila, ratnih zločina itd.

Znači što se tiče Slovenije, trebalo ih je pustiti da idu s milim Bogom. Što se tiče Hrvatske i Bosne, trebalo je priznati njihovu nezavisnost, ali na sve načine se boriti za što bolji položaj Srba, pa i nekim odbrambenim ratom, ukoliko bi Srbi bili napadnuti.

Trebali smo mi biti ti koji će alarmirati međunarodnu zajednicu i razne tribunale ukoliko bi se desili neki zločini nad nama i trebali smo steći podršku međunarodne zajednice.

Trebali smo prvi napraviti višestranačke izbore, izbarati prozapadnu opciju koju su izabrale skoro sve ex-komunističke države osim nas i Bjelorusa. Čak su i Rusi - Jeljcin, bili neka relativno prozapadna opcija. Generalno trebali smo se postaviti kao pouzdan partner ostalim evropskim zemljama i sarađivati sa njima kako bi se izborili za što bolji položaj za Srbe koji ostanu van Srbije.

Tim istim Srbima je svakako trebalo pružiti i vojnu pomoć ukoliko bi bili napadnuti. Dakle trebalo je i ratovati, ali to je trebalo da bude zadnja opcija.

U Bosni kažem da nam je nametnut rat, jer 1992. kad se zakuvalo već je bilo kasno. Morali smo se boriti za svoju egzistenciju i neki položaj. Ali da je vođena drugačija politika u ranijim fazama, da se nije pucalo u Hrvatskoj i Sloveniji, velike su šanse da Bosna ne bi pravila taj referendum i da bi ostala u Jugoslaviji, i onda se ne bi moralo ni ratovati.

14. Znaci trebali smo pustiti da otme kome sta odgovara i nikom nista?
    Zasto ste vi onda ratovali? Sto niste pustili?

15. U Bosni su počeli da se prave zločini nad Srbima, a i u većinski bošnjačkim i hrvatskim sredinama Srbi ako nisu bili fizički napadani, prijećeno im je. (Npr. mojoj babi i dedi u Tuzli)

Kad je to počelo, morao si se braniti.

Ja kažem trebalo je voditi politiku tako da do toga ne dođe.

16. evo ti nekog alternativnog scenarija u kom bi se vodila pomirljivija politika

- Srbi bi osatali u Hrvatskoj na svojim ogništima, al bi to bila Hrvatska. Teško da bi imali neku autonomiju, ali ne bi bili ni pobijeni, ni protjerani. Prijetila bi im opasnost od asimilacije na dugi rok, ali bi Srbija to mogla spriječiti održavanjem što jačih kulturnih veza s njima, preko crkve, vjeronauke koja je legitimno pravo da se uči, itd.
    - Bosna bi najvjerovatnije ostala u sastavu Jugoslavije, jer ne bi imala razloga da bježi. Srbi bi imali položaj koji su imali i u SFRJ, s jedne strane povlašten jer su većinski narod na nivou države, s druge strane potčinjen jer su manjina na nivou republike. Ali niko ih ne bi ugrožavao fizički, mogli bi normalno da žive, rade, zarađuju, itd. Mogućnost asimilacije bi bila mnogo manja ako bi Bosna ostala u sastavu Jugoslavije.
    - Kosovo bi vjerovatno ostalo pod kontrolom Srbije, naročito ako bi Srbija krenula brzo da se razvija i integriše u EU... (Ne bi bilo sankcija i tih sranja, a bez toga je sve lakše. Kad je stomak pun, neće ni Šćipe mnogo da talasaju sa Kosovo Republjik)
    - Crna Gora bi ostala u sastavu Jugoslavije, pa bismo samim tim, imali izlaz na more
    - Makedonija bi možda ostala u sastavu Jugoslavije, ali to nije sigurno.

Za Bosnu isto nije sigurno. Možda bi se ipak morao povesti neki rat, ali je on svakako mogao da se vodi na drugačiji način.

17. I kako bi to izgledalo?

Evo recimo na Kosovu, sta je trebalo uraditi sa siptarima?

18. Evo recimo na Kosovu, sta je trebalo uraditi sa siptarima?

Baš ništa. Tretirati ih isto kao i sve ostale građane Srbije.

19. mozda jos bolje pitanje za tebe, ko je zakuvao rat sustinski?

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.