Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Ma miniram ideju da se probirljivost može nekako na nivou socijuma značajno izmeniti, nekim promovisanjem vrednosti ili šta već. Probirljivost diktiraju tendencije iz ranga ekonomije, dakle dolazi s dna piramide, neaš ti tu šta
A realno moglo bi i zbog potomstva ako bi im se omogućilo da usvoje djecu ili da se na neki drugi način snađu (ala Ana Brnabić).
Pederi demoni vajaju mekane glavice ko dokona hipsterka grnčariju
oooh ok nisam navikao da jova troluje
Moloh necastivi likes this, patrijarh srbski repost
Za razliku od domova za nezbrinutu decu, koji izbacuju lekare i advokate na pokretnoj traci, eno ubiše se roditelji da dete pošalju u sirotište (doslovno lol)
Nije baš da nemaš. Probirljivost je najveća u zemljama sa najvećom ekonomskom nejednakošću, pogotovo ako je ona kombinovana sa prosječno niskim standardom. Tada uspijeh postaje glavni prioritet jer od njega bukvalno zavisi preživljavanje i opstanak, i svakome, a pogotovo ženama je prioritet da nađu što uspješnije partnere.
Dok u Švedskoj svima je manje više dobar standard, male su razlike među ljudima, nije toliko kompetitivno društvo, a i ljudi su manje probirljivi po pitanju partnera. Ili tipa probirljivi su ali po nekim svojim ličnim afinitetima, tipa, ja se ložim na gotičarke, ili sviđaju mi se plavuše sa velikim dupetom, a ona recimo voli likove koji nose bradu, ili šta znam, štrebere, a neka druga rokere, itd... I tu onda svako lakše nađe nekog s kim je kompatibilan. Dok s druge strane ako svi jure dokazivanje sa parama, ili žene tipa sa silikonima, ta kompeticija i probirljivost poprima mnogo veće i toksičnije oblike.
Lol
Kamenofil ostao suva kurca po svedskama confirmed (znam da je ozenjen)
Popularna izreka: jebe kao migrant sa Balkana. Evo pola Skandinavije rađa proćelavu decu sa afinitetom ka avokadu, toliko sam gene raširio.
Obožavam Jovorove teme sa podacima koji su ili anegdotalni ili imaju rektalno poreklo ili oboje.
Divim vam se kako u pola radnog dana mozete ovolike ratimir tekstove pisati (u tebe gledam jovore) ali mi je drago da je jovo odlucio da preuzme tu ulogu zastupnika lgbt prava koja je meni nepravedno dodjeljenja
Ne znam, nisam bio u Švedskoj, al po logici stvari tamo gdje je veća ekonomska jednakost i mnoge druge stvari u društvu su zdravije. Švedska ima Gini index (kojim se mjeri nejednakost) samo 27,6 dok je u Srbiji 33,3.
Međutim sam Gini index nije toliko bitan. Ako je nizak standard uvijek će borba za opstanak biti u prvom planu čak i ako su svi jednaki, tj. jednako siromašni.
Zato je pravo mjerilo Inequality Adjusted Human Development Index, koji uzima u obzir i standard i nejednakost.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_inequality-adjusted_Human_Development_Index
Tu su na prvih deset mjesta: Island, Norveška, Danska, Švajcarska, Finska, Irska, Holandija, Slovenija, Njemačka, i tek na 10. mjestu Švedska (što mi dođe kao iznenađenje, mislio sam da je više kotirana).
Treba obratiti posebnu pažnju i na ovo:
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Values_Survey#/media/File:Inglehart_Values_Map.svg
Ovo je bukvalno mapa sistema vrijednosti na svijetu. Po vertikalnoj osi se mjeri stepen tradicionalnosti države, tj. koliko na primjer religija igra ulogu, a po horizontalnoj koliko je bitna borba za opstanak (survival values: u prevodu PARE), gdje su lijevo zemlje koje se bore za preživljavanje, a desno one u kojima to nije toliko bitno (jer je valjda već podmireno), pa mogu da se posvete nekom samoizričaju (u prevodu: art kujizam).
Mi smo tu debelo smješteni u zonu država u kojima vlada borba za opstanak, a s druge strane (što je malo možda iznenađujuće), tradicija i nema neku zaista bitnu ulogu. (Ako uzmeš da je guran ateizam tolike godine na silu, i ne čudi toliko)
Plidu, ne radim trenutno, a ne pada mi na pamet da objašnjavam zašto i zbog čega. Imam neki angažman dogovoren od jeseni, ako Bog da, pa da krenem. Imao sam i nekih zdravstvenih zezancija prošle godine. Uglavnom učim još ono programiranje, (mada ima tu prostora za procrastination), prešao sam većinu stvari.
Zivimo u drzavi gde je sve inace sredjeno, pa jos samo ta LG HDTV+ prava da sredimo, da postanemo utopija totalna.
A probirljivost je tek lolcina, kurvetine se jebu po wcima klubova za mali Njamb, ti "visoki kriterijumi" su samo mastanje po internetu, veze nema to sa stvarnim svijetom
Tišina počinje NOLE
Sad možete da nastavite
Haha! Znači bravo! :D
Jedini čovjek čiju su diktatorsku mjeru svi ispoštovali.
Fala brt.
Hahaha svidja mi se kako su svi ispostovali ovu stalkeru naredbu, sto bi reko bombi “to je taj sistem vrijednosti” vukajlijaski