Porodične vrijednosti

1. Nekog reda mora biti, zna se kako piramida ishrane ide.

2. Rekao si magicnu rec, dolece mesni u roku od odma

3. Danas sam ustao na levu nogu ali sam se setio ovog i odmah se oraspolozio

Ako bi odlučio da ima dečka, ja bi tog dečka prihvatio, i možda bi nekad s njim išao na pivo ili stoni tenis. Ako bi me pobijedio u stonom tenisu ne bi mi bilo pravo... konto bi "Na šta sam spao da izgubim od onog pederka..." al šta da radim, ko gubi ima pravo da se ljuti.

4. što kae Jova volio bi imati i unuke, ali šta da se radi modž da se usvoji da bude tatko ko brnaba

5. ćale ovo je za tebe lolo

6. da li bi pederko onda bio zet ili snajka

#philosoraptor

7. Da l bi da ti sin radije dovede u kuću srbina ili bugarku?

8. EU papiri, poštujem.

9. Mnogo je neozbiljno pominjati pedere i porodicu u istoj rečenici. Pogotovo u spisku porodičnih vrednosti.
    Pederi se zalažu za pederske zajednice. (Uža) Porodica je mnogo jasno definisana: roditelji i dete/deca. Čak i da jedan od pedera u zajednici zaista rodi dete, prava porodica bi bila taj peder i onaj koj joj je dete napravio.
    Razvedeni roditelji, polubraća/polusestre, sve je to familija, i neki vid zajednice, ali teško da može da se svrsta u porodicu.

Pederski problem je ustvari mnogo lako rešiti.
    Pošaljete muške pedere na jedno ostrvo bogato resursima (po potrebi, im dopremati šta god da im treba od namirnica), ženske na drugo ostrvo jednako bogato.
    Bez mešanja sa ljudima, problem rešen u 2-3 generacije. Jednostavna prirodna selekcija.

10. Uzas lolo

Znam jednog pedera koji je prico da mu neki lik blajvo a kad ga sreo sa ribom u gradu ovaj mejmun nije teo da se javi, fazon ne poznaju se lol

Inace poznajem samo tog jednog pedera tako da ona prica da ih ima pun kurac je biudalastina. Pre bih rekao da nastaju kroz kulturu i mejnstrim pederisanje nego sto se real rode takvi sto jova tvrdi

11. I ovo u sad primer toga valda se 20-30% populacije mladih izjasnjava kao derpei de su bili ranije

12. E da a po ovom rodno senzitivnom jeziku bi se posebno popiso u svakoj mogucoj prilici bas zbog normalnih porodicnih vrednosti a ne new age govana politicke korektnosti nabijem je na kurac

13. Ja da imam vremena u životu da se bavim konačnim rešenjem lgbt pitanja tookovo bih L u ime sviju nas i nabio ih na kurac

14. Nema više deserta u kantini za tebe homofobe

15. Ljudi vi ste promašili temu. Ja sam na početku fino napisao da sva ta mudrovanja oko LGBT zajednica u stvari ne predstavljaju porodične vrijednosti. Ni ako si za, ni ako si protiv.
    Vi ste se fokusirali na prvi dio priče, a drugi, koji je mnogo bitniji ignorišete.

Okej, i u drugom dijelu priče se kaže da omogućavanje stabilnih veza i zajednica i usvajanja djece treba da bude inkluzivno, i to je jedini dio koji se može povezati sa LGBT populacijom. Ako kod nas iz bilo kog razloga preovlada stav da to ne treba da bude inkluzivno so be it.

Ali čak i ako je to slučaj, drvljenje oko toga, da li je inkluzivno, da li nije, i šta sa LGBT populacijom, nije toliko bitno za porodične vrijednosti.

Da bi vam pojasnio stvari, citiraću uvodni post, ali tako da ostane samo ona suština koja je bitna:

Po meni porodične vrijednosti JESU:

- omogućiti svakome da što lakše ostvari partnerske i bračne veze.
    - omogućiti svakome da što lakše podiže svoju ili usvojenu djecu, tako što će se povećati dječji dodatak, tako što će država sufinansirati vrtiće, tako što će se davati bonusi na svako rođeno ili usvojeno dijete, tako što će se produžiti porodiljsko bolovanje, tako što će i muškarci dobiti određeno odsustvo s posla svaki put kad im se rodi dijete
    - širiti svijest o tome koliko je razvod loš i razoran, kako za bračne partnere, tako još više i za djecu, a i za širu društvenu zajednicu. Edukovati parove da prevazilaze međusobne razmirice i da se očuvanje porodice promoviše kao vrijednost.
    (Zašto je razvod loš, mogao bi posebno pisati, ovdje bi oduzelo previše prostora)
    - promovisati pravednu podjelu poslova u domaćinstvu - ako oba partnera jednako rade, treba jednako da učestvuju i u kućnim poslovima. Žene su uglavnom te koje iniciraju razvode. A jedan od razloga ženskog nezadovoljstva je i taj što pored svog redovnog posla, snose i većinu tereta kućnih poslova. Ako je žena zadovoljnija, manje je šansa da će tražiti razvod. A što manje razvoda, to zdravije društvo, i to veća šansa za povećanje nataliteta.
    - Ukazati maksimalno poštovanje, i dati finansijsku potporu višečlanim porodicama.
    - Omogućiti besplatne udžbenike djeci u osnovnim školama, i besplatan eventualni prevoz do škole.
    - Vakcinisati redovno djecu, da nam ne bi podmladak stradao od morbila i kojekakvih drugih čudesa... Evo u Federaciji ove godine preko 3000 slučajeva... RS blizu 200.
    - Na sve načine se boriti protiv porodičnog nasilja. Zaštititi žene u tome, jer su fizički slabije.
    - Ali istovremeno prestati sa praksom automatskog dodijeljivanja djeteta ženi pri razvodu. Žene su više vezane za djecu, i ako znaju da im dijete neće pripasti po automatizmu, malo će više porazmisliti prije nego se odluče na korak razaranja porodice. Dodijela starateljstva treba da se posebno razmatra od slučaja do slučaja i ne treba po difoltu da pripadne ženi.
    - Otežati razvod: uvesti praksu u kojoj država i organi koji su za to već predviđeni uvijek prvo naprave ozbiljan pokušaj mirenja nego što odobre razvod.
    - Širiti uvjerenje da idealni materijalni uslovi (koji nisu realno ni ostvarivi) nisu preduslov za podizanje djece. Upravo zbog takvih predrasuda (ja moram svoj djetetu sve da omogućim, da ide i na engleski, i na karate, i na školu programiranja, i svake godine na ljetovanje i zimovanje, a ja to ne mogu s ovom platom, mnogi se odlučuju na jebeni ABORTUS) Protiv takve predrasude se treba boriti, to jedino doprinosi tome da imamo sve manje djece, a ona koju imamo da su sve više i više razmažena.
    - Isto tako raditi na smanjenju probirljivosti kod parova. Ta težnja za savršenstvom ubija u pojam i muškarce i žene. Muškarci misle da nemaju šanse bez bembare, gajbe, i pločica na stomaku. A žene misle da nemaju šanse bez napumpanih sisa, usana, i idealne tjelesne težine. Zato su svi iskompleksirani, i sve češće sami. Širiti tu ideju "I'm OK, you're OK". I'm good enough, you're good enough. Drugim riječima, spustite se svi na zemlju, ponašajte se u skladu sa realnošću i mogućnostima.
    - Generalno rad na smanjenju nejednakosti među ljudima. Sve ideje koje naginju socijalizmu, koje poboljšavaju status radnika, smanjuju stres na poslu i izrabljivanje, i pravednije dijele privredni kolač su dobre. Benefit je dvostruk, s jedne strane sa smanjenjem nejednakosti, smanjuje se ekonomska borba za opstanak i težnja hipergamiji (da mi se što bolje udati / oženiti), a s druge strane, manje eksploatatorska poslovna klima omogućava svima da imaju više vremena koje mogu posvetiti sebi i porodici.
    - Raditi na stvaranju community-ja gdje god je to moguće. Sve izmišljati samo da ljudi su više upućeni jedni na druge, a da manje vise na internetu. Znači razni KUD-ovi, sekcije, klubovi, udruženja, organizacije, to treba što više širiti da bi se ljudi više upoznavali i više oslanjali jedni na druge, a ne na odgovore koje im servira Gugl...

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.