Predsednički izbori USA 2024.

1. koji bi po vama bio idealni izlaz za covecanstvo? ono, pravedan.

koje drustvo? kakav nacin zivota?

2. Nema idealnog izlaza, we are in hell

3. ako nema izlaza, cemu onda diskusija? totalno idiotska stvar jadikovati nad necim sto ne mozes da promenis. jedini razuman potez bi bio da se naviknes jel tako?

4. Dobro celt, to sto nema idealnog rjesenja za covjecanstvo i sto ne mozemo zaustaviti svu patnju svijeta, ne moramo bar glumiti da se genocid ne sprovodi upravo. Naviknuo sam se ja da živi u kapitalističkom društvu, da su klasne razlike ogromne, da srednji stalež izumire i da odsustvom stida i srama možeš postići sve ali ne moram sad da budem okej s tim da neko ono nema bar osnovno pravo na život kao što to nemaju djeca u Gazi danas.

5. ali onda vidis, ako dovoljno ljudi misli to isto, onda to nesto moze i da se promeni.

sto znaci da ima izlaza. pa htedoh pitam sta mislite, koji je?

6. izlaz je pogresna rec doduse, to jeste. koje je idealno drustvo, koji sistem. jel jedan, jel "pusti svakog da bude ono sto hoce", jel muslimanstvo, jel hriscanstvo, demokratija, komunizam, dikatura, hakuna matata, sta je ono sto bi po vasem misljenju trebalo da se promeni da procveta svet

7. Demokratija ali problem je sto je kao takve nema gotovo nigdje.

8. Ima ovde gde ja zivim.
    Posvajcario bi celi svet a? :)

Jeste to fino resenje al paradoks je sto to ne mozes da nametnes jer onda rusis samu ideju, a da das ljudima sami da odaberu, bez uticaja… Ne znam dal bi vecina htela to.
    Evo na sajtu kad bi glasali direktnu demokratiju cenim da ne bi imali vecinu :)

9. u sto direktna demokratija u sto plenumasenje kod celta

sve dok ne dodje gejcova agenda onda ukapiraju da im ne treba. Ukratko celte ne kenjaj. Il kad onog nebinarnog plasiraju haha, narod teo sloboda lol

10. Trebao bi malo da izadjes iz kekende, da vidis sveta malo, ucrvljo si se u kekensko blato i sopstvena govna

11. Odi do beograda na neki protest, ne moras daleko

12. haha nađen tamo de treba

celte prosipaj šarene laže nekom drugom a ne da mi tu zavaravaš mladog plidua sa glupostima

13. direktna demokratija u švajcarskoj be like: docli šiptar švabo i celt na plenum...

14. Demokratija ali problem je sto je kao takve nema gotovo nigdje.

ne postoji dobar sistem dragi pliduu, postoji gori i manje loš, demokratija je posebna vrsta zablude jer sama po sebi je savršena za manipulaciju, u zdravoj diktaturi bi se ćivelo lepše nego u avg demokratiji, demokratija je tu da svakoj budali da nešto njegovo pa onda fazon dobiješ evropu punu mejmuna...ono što je potrebno je težnja da se sistem uvek menja na bolje jer sistem je dobar onoliko koliko je zdrava manjina u stanju da se nametne i da ga vodi, ili koliko je zdrav široki građanski konsenzuz unutar društva koji određene negativne promene ne dozvoljava a podstiče dobre.

Ukratko nije bitno kako se zove sistem bitno je kakvi ljudi ga održavaju i sa kakvim namerama

15. da svakoj budali da nešto njegovo

npr cari nasem da kenja do mile volje bez da gleda iza ramena i da najebe ko sto bi voleo u njegovom idealnom drustvu :)

16. Naivni, naivni cara, misleci da benevolent dictator nije oksimoron jebeni

17. Celt, kad je pocela korona, vise mi u bosni imali demokratije nego vi gore. Oni moji u njemackoj ko kucnom pritvoru, kod nas bacili pricu kao neces moci raditi u usluznom sektoru ako nisi vaccinated. Mi ispizdili nemoj da vam jebemo mamu sta pricate to. Odmah utihnuli, niko nije jebavao vise pravila. Tako da, nije ni ta zapadna demokratija bas demokratija.

18. I da ce ga od pokvarene cvrste vlasti spasiti druga jos cvrsca vlast

19. haha znam na šta ciljaš, fazon balkan divljusi pa može kako mu se hoće ali kod nas ipak postoji neki red. celt ovaj levo u basu

https://www.youtube.com/watch?v=l_w0ldE2P64&ab_channel=NewNewOld

20. Celt, kad je pocela korona, vise mi u bosni imali demokratije nego vi gore. Oni moji u njemackoj ko kucnom pritvoru, kod nas bacili pricu kao neces moci raditi u usluznom sektoru ako nisi vaccinated. Mi ispizdili nemoj da vam jebemo mamu sta pricate to. Odmah utihnuli, niko nije jebavao vise pravila. Tako da, nije ni ta zapadna demokratija bas demokratija.

.

pricam o svajcarskoj. Skoro sam kenjao ovde da nije bas bilo tako ko sto zamisljate ovde, svajc je bila relativno slobodna al ne mogu vise da drvim.